Showroom tuo 100 vuotta vanhat taustakankaat ulos Kansallisteatterista

Showroomissa nähdään jopa 100 vuotta vanhoja taustakankaita ensi kertaa Kansallisteatterin ulkopuolella.

Helsinki Design Weekin ja Habitaren Showroomissa nähdään jopa 100 vuotta vanhoja taustakankaita ensi kertaa Kansallisteatterin ulkopuolella.

Näyttelyarkkitehtuuri on merkittävässä roolissa Helsinki Design Weekin ja Habitaren uudessa ammattilaistapahtuma Showroomissa. Suurin nähtävyys ovat Kansallisteatterin alkuperäiset jopa 100 vuotta vanhat näytelmien taustakankaat, jotka nähdään ensi kertaa teatterin ulkopuolella.

Showroom on Habitaren yhteydessä syyskuussa ensi kertaa pidettävä tapahtuma, joka yhdistää muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen. Mukana on kymmeniä yrityksiä, jotka edustavat projektisisustamisen ja sisustusarkkitehtuurin ammattilaisille suunnattuja tuotteita, palveluita ja ratkaisuja.

Tapahtumassa tila henkii teatterimaailmaa eri elementtien ja teknisten ratkaisujen avulla. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto ALA, joka suunnittelee sekä hallin yleiset tilat että näyttelyosastojen yleisilmeen.

”Messut ovat yhtä lailla näytelmää kuin näyttelyä, ja haluamme luoda teatraalisen tunnelman. Yritysten osastot ovat näytöksiä, jotka rajataan tiukan dramaattisella valaistuksella ja kehystetään jättimäisillä, yli satavuotiailla mestariteoksilla, Kansallisteatterin aidoilla käsinmaalattuilla fondeilla”, kertoo Samuli Woolston Arkkitehtitoimisto ALA:sta. Toimiston töitä ovat muun muassa Helsingin keskustakirjasto ja Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri.

Puhujia ekonomisteista käsityöläisiin

Lavaohjelmassa on kuuteen eri teemakokonaisuuteen liittyviä puheenvuoroja ja dialogeja. Tapahtumassa puhuvat niin kaupunkisuunnittelijat, kokit, taiteilijat, designerit, käsityöläiset, ekonomistit kuin virkamiehet.

Ohjelman kuratoi Tuuli Sotamaa Ateljé Sotamaalta.

”Mikä saa aikaan muutoksen? Millä on merkitystä ihmisille ja yhteiskunnalle? Kaikki puhujat ovat omien alojensa ehdottomia ammattilaisia ja menestyjiä, joita yhdistää sekä tekemisen asenne että kyky luoda valtavirrasta poikkeavia hankkeita. Tekijöille erilaisuus ei kuitenkaan ole itseisarvo. Se on tulos päämäärätietoisesta tinkimättömästä työstä. Heidän työnsä tulokset herättävät keskustelua, ne ovat ilmiöiden kärjessä sekä luomassa niitä”, Sotamaa kuvailee.

Showroom ja Habitare yhdessä muodostavat syksyn mielenkiintoisimman ja ajankohtaisimman sisustus- ja designtapahtuman niin ammattilaisille kuin kuluttajillekin Helsinki Design Weekin aikana. Yrityksillä on mahdollisuus näkyä molemmissa tapahtumissa ja tavoittaa sekä tärkeimmät alan ammattilaiset että kymmenet tuhannet sisustamisesta kiinnostuneet harrastajat.

Showroom 7.-9.9.

www.showroomfair.com

Helsinki Design Week 1.-11.9.

Habitare 7.-11.9.

Huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare on Helsinki Design Weekin suurin yksittäinen tapahtuma. Sitä on järjestetty jo vuodesta 1970. Vuonna 2015 messutapahtumalla oli 45 000 kävijää. Samaan aikaan järjestetään myös antiikin, vanhan taiteen ja vintagen myyntitapahtuma Antiikki, nykytaiteen ArtHelsinki, valaistusalan ValoLight ja laadukkaan kuvan ja äänen HifiExpo.

www.habitare.fi