Weekly Tips: kesäkuun menovinkit

Nyt on kesä! Kesäkuussa japanilaistaitelija Yayoi Kusaman installaatiot saapuvat Helsinkiin ja Fiskarsin kesänäyttely aukeaa – ja paljon muuta. Lue kaikki vinkkimme kuukauden lempeille päiville.

Nyt on kesä! Kesäkuussa japanilaistaitelija Yayoi Kusaman installaatiot saapuvat Helsinkiin ja Fiskarsin kesänäyttely aukeaa – ja paljon muuta. Lue kaikki vinkkimme kuukauden lempeille päiville.

Helsinki-päivä

Jos tässä kuussa haluaa kokea jotakin uutta, sunnuntai 12. kesäkuuta on siihen täydellinen päivä. Silloin järjestetään jokavuotinen Helsinki-päivä, joka juhlistaa Helsingin syntymäpäivää. Kaupunki täyttyy ihmisistä, musiikista ja tapahtumista, ja luvassa on esimerkiksi jurttasaunakonsertteja ja Kauppatori2017-näyttelyn avajaiset. Esimerkiksi Design Districtillä on leikkimielinen designsuunnitus. Päivän virallinen ohjelma löytyy täältä.

Helsinki-päivä
12.6. kello 9-21
Ympäri kaupunkia
www.helsinkipaiva.fi/
www.facebook.com/helsinkipaiva

Yayoi Kusaman installaatiot

Japanilaistaiteilija Yayoi Kusaman installaatiot ovat näkemisen arvoisia. Esplanadin puistossa Svenska Teaternin päädyn puut kääritään pilkullisiin kankaisiin ja Helsingin talvipuutarhan palmuhuoneeseen tulee teos, joka koostuu tuhannesta peilin lailla heijastavasta teräspallosta. Ne ovat esimakua hänen suurnäyttelystään, joka avautuu lokakuussa Helsingin kaupungin taidemuseossa.

Polka Dots on the Trees
12.6.-9.10.
Esplanadin puisto

Narcissus Garden
Helsingin talvipuutarha
12.6.-4.9.

www.hamhelsinki.fi

Juhannus

Juhlitpa juhannusta kaupungissa tai maaseudulla, tekemistä riittää. Tänä vuonna juhannus osuu lauantaille 25. kesäkuuta. Helsingissä uusi kiinnostava juhannusjuhla on Lonnan saarella järjestettävä Stadin Juhannus, jossa lavalle nousevat muun muassa  Paperi T, Elias Gould, Reino Nordin ja Sofa. Se pidetään jo torstaina ja perjantaina, jotta myös kaupungista karkaavat ehtivät mukaan.

Stadin Juhannus
23.-24.6.
Lonnan saari, lautat Kauppatorilta
www.facebook.com/events/1213980531975383

Fiskarsin kesänäyttely

Villi, orgaaninen, matemaattinen, terapeuttinen, hallitsematon, esteettinen, urbaani… Fiskarsin Kuparipajassa 14.5. avattavassa kesänäyttelyssä nähdään yhteensä 45 erilaista tulkintaa kasvusta. Mukana  ovat muun muassa Elina Aalto & Klaus Aalto, Antrei Hartikainen ja Anna Ulff. Näyttelyn on kuratoinut galleristi, valokuvaaja Katja Hagelstam.

Kesänäyttely
Fiskarsin Kuparipaja & Onoma Shop
15.5.–25.9. ma-su 11–18

Satelliittinäyttely
Lokal Galleria, Helsinki 10.6.–21.8.
www.onoma.fi

BOA2016

Viimeiset mohikaanit valmistuvat. Aalto-yliopistossa Muotoilun laitokselta kandidaateiksi valmistuvat  muotoilun, keramiikka- ja lasitaiteen sekä tekstiilitaiteen opiskelijat tarjoavat maistiaisia lopputöistään BOA2016-näyttelyssä. He ovat alansa viimeisiä, sillä tämän kevään jälkeen kyseisiä linjoja ei enää ole. Vuonna 2014 ne yhdistyivät yhdeksi muotoilun linjaksi.

Loppunäyttelyssä on esillä töitä viideltätoista opiskelijalta, muun muassa keramiikkaa, digitaalisia maalauksia, palvelumuotoilua,algoritmisen suunnittelun kokeilua ja muototutkielma empatiasta. Näyttelyn suojelijoina toimivat Aamu Song ja Johan Olin.

BOA 2016
Aalto ARTS Muotoilun laitoksen taiteen kandidaattien lopputyönäyttely
27.5.-17.6. ma-to kello 8-19, pe kello 8-18
Lume-galleria, Hämeentie 135 C, Helsinki
www.boa.fi/2016/

 

Nightless Night pop-up 

Kukkaseppeletyöpaja ja helsinkiläistä muotoilua. Sitä tuo kaupunkiin Nightless Night pop-up. Kesäkauppa perustetaan yöttömien öiden siivittämäksi kahdeksi viikoksi osoitteeseen Unioninkatu 25. Saatavilla ovat kesän mallistot merkeiltä Arela, MOIMOI, Month of Sundays ja Terhi Pölkki. Avajaisia vietetään keskiviikkona 8.6. jäätelön, juoman ja musiikin merkeissä.

Nightless Night pop-up
7.—19.6.2016 ma-pe 11-19, la-su 11-17
Avajaiset 8.6. kello 18
Kukkaseppeletyöpaja 11.6. kello 12-15
Kiseleffin talo, Unioninkatu 25, Helsinki
www.facebook.com/events/256547068038612

Helsinki Design Picnic

Kuinka design voi parantaa kaupunkia? Parhaat vinkit ja ajatukset jaetaan Helsinki Design Picnicillä, joka kokoaa yhteen muotoilijoita, muotoilun ja muiden luovien alojen opiskelijoita sekä kaupunkikehittäjiä. Tapahtuma on osa The Livable City Forumia, joka järjestää myös tapahtuman Turku Campus Challenge. Keskustelemassa ovat muun muassa Anni Sinnemäki, Pekka Sauri ja Marco Steinberg.

Helsinki Design Picnic
To-pe 9-10.6.
Metropolia Ammattikorkeakoulu, Hämeentie 161, Helsinki
www.facebook.com/events/202961366752705