Berliiniläisryhmä rakentaa jättikuplan Kolmen sepän patsaan ympärille

Kolmen sepän patsas saa syyskuussa ympärilleen paine-ilmainstallaation, kun kansainvälisesti arvostettu Plastique Fanstastique -kollektiivi tulee ensi kertaa Suomeen Helsinki Design Weekillä. 

Kolmen sepän patsas saa syyskuussa ympärilleen paine-ilmainstallaation, kun kansainvälisesti arvostettu Plastique Fanstastique -kollektiivi tulee ensi kertaa Suomeen Helsinki Design Weekillä. 

Felix Nylundin veistos Kolmen sepän patsas on kuulunut Helsingin keskustan kaupunkikuvaan vuodesta 1932 saakka.

Seppien ahkeraa ja pitkäjänteistä työtä kunnioitetaan väliaikaisella arkkitehtuurilla, kun Helsinki Design Weekin aikaan 5.-11.9. patsaan ympärille nousee Berliinissä toimivan Plastique Fantastique -kollektiivin paineilma-installaatio, jonka myötä sepät ikään kuin kelluvat ilmassa. Installaatio on osa HDW HOP –installaatiosarjaa, joka tuo yli kymmenen teosta ympäri ydinkeskustaa.

Berliinissä vuonna 1999 perustettu Plastique Fantastique on erikoistunut luomaan paineilmalla toimivia installaatioita, jotka luovat vaihtoehtoisia ja vähän energiaa vieviä tiloja tilapäiseen ja lyhytaikaiseen toimintaan. Aiemmin installaatioita on nähty esimerkiksi Kööpenhaminassa, Barcelonassa ja Roomassa.

Installaatio kutsuu kaupunkilaiset ja hetken rauhaa etsivät ohikulkijat astumaan sisälle. superKOLMEMEN on paikka, jossa voi rentoutua, jakaa kokemuksia ja tavata ystäviä ja jonka päivittäin vaihtuva ohjelma tarjoaa näkökulmia muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kaupunkiympäristöön.

Tilassa järjestetään muun muassa luentoja, näytöksiä ja työpajoja. Ohjelma julkaistaan elokuussa Helsinki Design Weekin ohjelman yhteydessä.