Weekly Mix #8: Good Kicks

Lenkkarimuodin edelläkävijä Tuomo Järvi perusti lenkkarikaupan Helsingin ytimeen, koska hänen mielestä Helsinki ei ole suurkaupunki ilman omaa lenkkarikauppaa. Myös musiikki on kaupassa tärkeässä roolissa. 

Lenkkarimuodin edelläkävijä Tuomo Järvi perusti lenkkarikaupan Helsingin ytimeen, koska hänen mielestä Helsinki ei ole suurkaupunki ilman omaa lenkkarikauppaa. Myös musiikki on kaupassa tärkeässä roolissa. 

Kuka on se kikkarapää, joka pitää lenkkarikauppaa Helsingin kivijalassa ja soittaa musiikkia niin, että koko Iso Roobertinkatu rokkaa?

Heh, tuosta luonnonkiharasta tukasta on ehkä tullut tavaramerkkini. Olen Tuomo Järvi, Good Kicks lenkkarikaupan omistaja, 36-vuotias ja sydämeltäni kokkolalainen stadilainen. Tykkään kauniista asioista ja esineistä, niin muodin maailmassa kuin sisustuksessa tai vaikka polkupyörissä.

Olen aina työskennellyt vaatteiden ja kenkien parissa, joten oma kauppa oli looginen jatkumo. Oman elämäni Macgyverinä tykkään itse rakentaa asioita, vaikka joku olisikin sen jo rakentanut. Päätös ryhtyä yrittäjäksi vaati kyllä muutaman oluen pimeässä takahuoneessa kaverin suostuttelulla.

Olen myös kahden minityypin, Viiman ja Myrskyn, isä. Isäksi tuleminen näkyy myös valikoimassa. Uusimpana merkkinä amerikkalainen AKID on ilahduttanut myös omaa poikaani, jolle on tärkeää, että kengät ovat ”papan kaupasta”.

Mikä lenkkarimuodissa on pinnalla nyt?

Kuuminta juuri nyt ovat 90-lukuiset juoksukengät, joita kutsutaan katumuodissa sneakereiksi. Niiden rinnalle ovat tulleet myös uusimmat tekniset juoksukengät. Meillä eniten myydään valkoista kenkää. Se freesaa asun kuin asun. Myös maanläheiset sävyt ovat kuumaa kamaa.

Mitä ulkomaalaisten tulisi tietää suomalaisista lenkkaribrändeistä?

Suomalainen Karhu on yksi lenkkarimaailman vanhimpia merkkejä, jos ei vanhin. Karhun innnovaatiot juoksukenkiin ovat olleet mullistavia. Viimeinkin koko maailman pitäisi tietää siitä! Mielestäni jokaisen suomalaisen tulisi laittaa jalkaansa Karhun lenkkarit merkin 100-vuotisen taipaleen kunniaksi. Ja olla näin osa Karhun ja Suomen hienoa historiaa.

© RIISIKRIISI

Mikä on ensimmäinen musamuistosi?

Ensimmäinen levyni on Karhu Herra Baddingtonin vinyyli, joka on yhä visusti tallessa.

Mitä musiikki merkitsee sinulle?

Musiikki merkitsee sitä, minkä tahdissa kaikki tapahtuu. Se on myös ikkuna menneeseen, tapa muistella jotain ehkä jo unohdettua.

Mitä musiikkia kuuntelet mieluiten? 

Radiokanavista meillä soi aina Radio Helsinki. Minulle se on se kaupungin ääni. Kuuntelen paljon myös podcastejä. Yksi biisi ylitse muiden on Smashing Pumpkinsin kappale 1979.

Myös kaupassa musiikki on tärkessä roolissa tunnelman tekijänä sekä kaupan yhteydessä toimivan levykauppa Good Cratesin muodossa. Juuri nyt soitamme paljon podcasteja muun muassa brittiläiseltä NTS Live -kanavalta. Charlie Bonesin aamohjelma kilpailee tärkeydessään jo aamukahvin kanssa.

Kaupassa musiikista vastaa työkaverini Ali, joka tunnetaan myös DJ-nimellä DpSoul.

Onko sinulla tyyliguruja tai esikuvia?

Esikuvani ja arvostukseni kohteet ovat nykyään Suomen nuoret aikuiset. Ne tekijät, jotka duunaavat sitä, mihin sydämellään uskovat. Tapaan heitä jatkuvasti työni kautta. Nuorten arvomaailma ja tapa katsoa maailmaa on sellaista, mistä vanhemmat ihmiset voisivat ottaa mallia.

Ehdottomasti siistein tyyppi niin pukeutumiseltaan kuin käytökseltään on Ali Dpsoul. Juurikin siksi halusin hänet Good Kicksiin töihin.

Mikä on kesä-Helsingin paras tapahtuma?

Kesästadin paras paikka on tietenkin Iso Roobertinkatu, josta on kaupan myötä muodostunut toinen kotini. Katu, jonka läpi on aina kiva kävellä, moikata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Kesäisin terasseilta tuleva puheensorina ja elämä on kaupunki-ihmisen korville musiikkia. Kesällä suomalaiset puhkeavat kukkaan niin kuin luontokin.

Good Kicks täytti juuri 2 vuotta. Järjestimme musiikkiteemaiset synttärit, joilla valtasimme koko Roban juhlimaan kanssamme. Sydäntä lämmitti kovasti nähdä niin paljon iloisia, eri-ikäisiä ihmisiä nauttimassa musiikista. Sen verran on positiivista palautetta tullut, että vastaavanlaisia tapahtumia tulee olemaan kesällä monta.

Festarikesääni kuuluvat ehdottomasti myös Vision ja Flow -festivaalit.

Mitä odotat tulevaisuudelta?

Haaveni yrittäjänä on, että Good Kicks olisi viiden vuoden päästä kaikkialla maailmassa tunnettu lenkkarikauppa, sneaker boutique. Good Kicks on jo nyt, mutta tulevaisuudessa vielä enemmän, myös verkosto ja yhteisö, joka sitoo yhteen eri alojen ammattilaisia ja samanmielisiä ihmisiä.

 

Minkälaisen soittolistan saamme nyt kuulla ja miksi?

Soittolistani ei ole mitenkään yhtenäinen kokonaisuus, enemmänkin yksittäisiä biisejä elämäni hetkistä. Osa aikojen takaa ja osa tuoreempia. Nämä biisit ovat minulle enemmän kuin musiikkia. Niissä on ihmisiä, paikkoja, hajuja ja paljon tunteita.

© RIISIKRIISI