Weekly Tips: elokuun vinkit

Elokuussa Helsinki on täynnä elämää, kun ihmiset ottavat ilon irti loppukesän lämpimistä illoista. Juhli festivaaleilla, ruokaile öljysäiliössä tai tanssi pitkospuilla.

Elokuussa Helsinki on täynnä elämää, kun ihmiset ottavat ilon irti loppukesän lämpimistä illoista. Juhli festivaaleilla, ruokaile öljysäiliössä tai tanssi pitkospuilla.

Kaupunkifestivaalit

Festivaalitarjonta on elokuussa huipussaan: musiikin ystävä suuntaa Flowhun tai Weekend Festivalille, kaupunkikulttuurin ystävä Kallio Block Partyyn. Taidetta tarjoilevat muun muassa URB16Art goes KapakkaRunokuu ja Korjaamon Stage-festivaali sekä vuosi vuodelta suurempi Helsingin Juhlaviikot ja siihen kuuluva Taiteiden yö.

Yksi kesän uutuuksista on Magnesia Festival, joka täyttää Lonnan saaren joogalla, musiikilla ja hyvinvointityöpajoilla.

Helmat hulmuamaan

Vipattaako tanssijalka? Vaihtoehtoja riittää. Lammassaaren pitkospuilla on idyllinen tunnelma Isle of Sheepissä, kun taas Linnanmäellätanssitaan joka torstai syyskuulle saakka.

Kaapit tyhjiksi

Kesävaatteet saa kiertoon Siivouspäivänä, jolloin kaupunki muuttuu yhdeksi suureksi pihakirppikseksi, jossa kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodissaan. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Hakaniemen sunnuntaikirppis ja Konepajan Bruno.

Illallinen öljysäiliössä

Kolmannen kerran järjestettävän Ravintola Säiliö 468:n tarkoituksena on nostattaa ainutlaatuista ruoka- ja juomakulttuuria. Paikka ei voisi olla erikoisempi: 16 metriä korkea ja 35 metriä halkaisijaltaan oleva teräksinen öljysäiliö. Lippuhintaan kuuluu pöydän täydeltä kesäisiä ruokia sekä edestakaiset saaristolaivamatkat.

Urheillen syksyyn

Yhdessä on hauskempaa liikkua kuin yksin. Urheilutapahtumia piisaa kaikentasoisille kuntoilijoille. Jokakesäisten klassikkojen, kuten Helsinki City Marathonin ja Helsinki City Triathlonin, rinnalla nähdään esimerkiksi syöpätutkimukseen rahaa keräävä Twilight Run ja lasten ja nuorten Weetabix Triathlon.

BMX racingin eli pyöräkrossin PM-kisat ovat suurin Suomessa koskaan järjestetty BMX-tapahtuma, kun taas Eezy Basket on rento katukoristapahtuma Töölössä.

Muotoilua ja puupohjaisia biomateriaaleja

Alvar Aallon suunnittelemassa Säynätsalon kunnantalossa järjestettävässä työpajassa kolme tämän hetken kiinnostavinta suomalaista alan start up-yritystä avaa materiaalisalkkunsa muun muassa ympäristön maisemarakentamiseen, sisustusratkaisuihin, pakkaussuunnitteluun ja taideprojekteihin. Osallistujilla on lisäksi mahdollisuus lunastaa liput samana viikonloppuna pidettävään Alvar Aalto -designseminaariinerityshintaan 180 €.

Työpaja ja bussikuljetukset Helsingistä Jyväskylään ovat maksuttomia. Ilmoittautuminen kati.hienonen@perhosvaikutus.com 14.8. mennessä.

Meren äärelle

Viaporin Tuoppi on ollut jo 30 vuotta suomalaisen puuvenekulttuurin elävä näyttely, joka kokoaa yhteen puuvenekaunottaret miehistöineen sekä puuveneiden ystävät. Illalla voi tanssia musiikin tahtiin.

Merelle pääsee myös Suomenlinnasta yleisöpurjehduksella, jossa purjehditaan 1700-luvun esikuvien mukaan rakennetulla tykkisluuppi Dianalla.

Tubestarat yhdessä paikassa

Tubettajat ovat tämän päivän rock-staroja. Suomen suurin Youtube-tapahtuma TubeCon saapuu Hartwall Areenalle ja tarjoaa huiman kattauksen tubestaroja, pelaajia ja taikureita. TubeAwardissa palkitaan Suomen kiinnostavimmat tubettajat.