Kansainvälinen suunnittelukilpailu julki Helsinki Design Weekillä – etsii innovaatioita koteihin

Askon Säätiön Home Revisited –suunnittelukilpailu etsii ratkaisuja tulevaisuuden kotiin.  Kilpailu lanseerataan Helsinki Design Weekin avajaispäivänä 1. syyskuuta 2016. 

Askon Säätiön Home Revisited –suunnittelukilpailu etsii ratkaisuja tulevaisuuden kotiin.  Kilpailu lanseerataan Helsinki Design Weekin avajaispäivänä 1. syyskuuta 2016. 

Tulevaisuudessa asumisen kehitykseen tulevat vaikuttamaan monet uudet tekijät, kuten ympäristökysymykset, perheen uudelleen määrittely, monikulttuurisuus, ikääntyminen ja digitalisoituminen.

Näihin ja moniin muutoksiin kodeissa etsii ratkaisuja uusi Home Revisited –suunnittelukilpailu, jonka Askon Säätiö lanseeraa 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Kilpailu pyrkii luomaan uusia innovaatioita tulevaisuuden kotiin.

Kansainvälinen ja monialainen kilpailu pyrkii synnyttämään kaupallisesti merkittävää uutta tuotantoa, joka vastaa tulevaisuuden asukkaiden tarpeisiin. Kilpailussa tarkastellaan asumista ja kotia monialaisesti palvelumuotoilun, tilaratkaisujen, tuotemuotoilun ja teknisten ratkaisujen sekä näiden kombinaatioiden kautta. Pääpalkinto voittajalle on 30 000 euroa.

Suomen mahdollisuus kansainvälisessä kilpailutilanteessa on suunnitella ja valmistaa sellaisia tuotteita ja palveluja, jotka vastaavat tuleviin muutoksiin. Muotoilulla yhdessä monialaisen asiantuntemuksen kanssa tulee olemaan keskeinen rooli. Asko Oy on ollut aina vahvasti mukana suomalaisen kodin vallankumouksellisessa muutoksessa, ja kodin kehittäminen on keskeinen osa myös Askon Säätiön toimintaa.

Kilpailuun haetaan suunnittelijoiden lisäksi monialaisia ryhmiä, joiden jäsenet edustavat eri toimialoja, kuten muotoilua, arkkitehtuuria, teknologiaa ja sosiaalitieteitä. Ryhmissä voi työskennellä 2-5 henkilöä.

Kilpailuun osallistuvilta suunnittelijoilta ja ryhmiltä odotetaan tuloksena teollisesti hyödynnettäviä suunnitelmia. Kilpailuun voivat osallistua sekä ammattilaiset että opiskelijat.

Tervetuloa kilpailun lanseeraukseen

Kilpailu julkistetaan Home Revisited –seminaarissa 1.9. , jossa kuullaan myös huippupuheenvuoroja tulevaisuuden kodista. Keynote-puhujat ottavat kantaa kodin käsitteeseen sosiaalisessa, globaalissa ja teknologisessa kehityksessä.

Ensimmäinen keynote on arkkitehti Helena Sandman, joka valmistelee parhaillaan väitöskirjaansa aiheesta koti. Hänen näkökulmansa on kehittyvien maiden talouksien mahdollisuuksissa ja haasteissa.

Toinen keynote on arkkitehti ja muotoilija Ilkka Suppanen, joka käsittelee asumisen uusia muotoja, kuten mobiilisuutta ja osa-aikaista asumista eri paikoissa.

Puhujat ovat myös osa teemaan keskittyvää paneelikeskustelua, jota johdattelee professori Hannu Kähönen, Askon Säätiön hallituksen jäsen.

Home Revisited –lanseerausseminaari
G18, Yrjönkatu 18, Helsinki
1.9. kello 15-17

www.helsinkidesignweek.com/ohjelma/home-revisited

Askon Säätiön tarkoituksena on työskennellä kodinsisustuskulttuurin kehittämiseksi, kotien viihtyisyyden lisäämiseksi ja kodintekniikan edistämiseksi. Säätiö tukee suomalaisen muotoilu- ja ympäristökulttuurin kehittämistä ja lähiympäristömme teollisten tuotteiden laadun kohottamista.

www.askonsaatio.fi