Kolmen sepän patsas täyttyy muotoilusta – ohjelma nyt julki

SuperKOLMEMEN-installaatio Kolmen sepän patsaalla on täynnä ohjelmaa 5.-11.9. muotoilukeskusteluista jazziin ja Yayoi Kusama-elokuvaan. Ohjelma on nyt julki!

 

SuperKOLMEMEN-installaatio Kolmen sepän patsaalla on täynnä ohjelmaa 5.-11.9. muotoilukeskusteluista jazziin ja Yayoi Kusama-elokuvaan. Ohjelma on nyt julki!

Kolmen sepän veistos täyttyy muotoiluaiheisesta ohjelmasta syyskuun alussa, kun Berliinissä toimivan Plastique Fantastique peittää patsaan jättikuplaan. Päivittäinen vaihtuva ohjelma tarjoaa näkökulmia muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kaupunkiympäristöön.

Esimerkiksi lounasajan Lunch Hour Talk -haastatteluissa toimittaja Ida Kukkapuro haastattelee muotoilun kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä heidän työstään ja inspiraation lähteistään.

Syyskuun hämärtyvistä illoista voi taas nauttia esimerkiksi Yayoi Kusama -dokumenttielokuvan ja Simone Serlenga videotaideteokseen parissa. Lisäksi muun muassa Radio Helsinki juontaa Päiväkämmit-lähetyksen ja We Jazz julkaisee ohjelmistonsa.

Installaatioon mahtuu kerrallaan sisään 60 henkilöä. Saavuthan ajoissa paikalle varmistaaksesi paikkasi.

Koko ohjelma on nyt julkaistu. Tutustu siihen alla tai tapahtuman sivulla.

Ohjelma

Maanantai 5.9.

9-10 Lehdistöaamiainen (kutsuvierastilaisuus)

12-13 Lunch Hour Talk: Plastique Fantastique
Ensimmäisessä Lunch Hour Talk -haastattelussa Plastique Fantastique -kollektiivi kertoo superKOLMEMEN -installaation suunnittelusta ja toteutumisesta sekä projekteistaan ympäri maailmaa.

Lunch Hour Talk -haastatteluita kuullaan joka arkipäivä superKOLMEMEN -installaatiossa. Toimittaja Ida Kukkapuro haastattelee muotoilun kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä heidän taustastaan, inspiraation lähteistään ja työstään. Hengähdä hetki päivän aikana ja poikkea lounastauolla kuuntelemaan kiinnostavia keskusteluita sekä inspiroidu superKOLMEMEN-installaatiosta.

13-14 Lexus Young Creatives Launch (kutsuvierastilaisuus)
Muotoiluosaamisestaan tunnettu Lexus toteuttaa Helsinki Design Weekin aikana näyttelyn Jere Hietalan mentoroiman Young Creatives -valokuvahaasteen voittajatöistä. Valokuvat ovat näytillä ydinkeskustan raitiovaunupysäkkien videonäytöillä. Tilaisuus on näyttelyn lanseeraustilaisuus.

14-17 Radio Helsinki Päiväkämmit radiolähetys
Radio Helsingin lähetys Kolmen sepän patsaalta! Re­naz Eb­ra­hi­min juon­ta­mas­sa oh­jel­mas­sa kä­si­tel­lään ar­ki-il­ta­päi­vi­sin ajan­koh­tai­sim­pia kau­pun­gin ta­pah­tu­mia ja kuul­laan pa­ras­ta mu­siik­kia juu­ri nyt.

17-19 superKOLMEMEN ja HDW HOP -avajaiset
Kutsumme kaikki kaupunkilaiset tutustumaan superKOLMEMENiin! Poikkea ohimennen tai viivy pidempään yksin tai ystävien kanssa.

19-20.30 Radio Helsingin Ystäväklubi (ennakkoon rekisteröityneille)
Radio Helsinki järjestää omille Ystäväklubilaisilleen illan yhteistyössä Olohuoneklubin kanssa. Kuplassa livenä Antti Pouta sekä Radio Helsingin DJ:t. Rekisteröidy Ystäväklubiin täällä. Huom! Paikkoja rajoitetusti.

20.30-22 live video by Simone Serlenga
superKOLMEMEN muuntuu illaksi isoksi videoteokseksi, kun videotaiteilija Simone Serlengan teokset heijastuvat installaation pintaan.

Tiistai 6.9.

9-10 Parempi muoti
Miten suomalainen muoti voi paremmin vastata moderneihin muotiteollisuuden- ja kaupan trendeihin sekä niiden muutoksiin? Keskustelemassa alan asiantuntijoita, moderaattorina Helsinki Design Schoolin Relationship Manager Harri Kangas.

12-13 Lunch Hour Talk: Muoto 2016 -palkitut
Vuotuinen Muoto-gaala palkitsee muotoilualan luovimmat, lahjakkaimmat ja tinkimättömimmät tekijät ja nostaa esiin merkittävimmät tuotteet. Vuoden 2016 voittajat julkistetaan ja palkitaan Vanhalla ylioppilastalolla 31.8. ja heistä osaa kuullaan keskiviikkona superKOLMEMENissä.

Lunch Hour Talk -haastatteluita kuullaan joka arkipäivä superKOLMEMEN -installaatiossa. Toimittaja Ida Kukkapuro haastattelee muotoilun kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä heidän taustastaan, inspiraation lähteistään ja työstään. Hengähdä hetki päivän aikana ja poikkea lounastauolla kuuntelemaan kiinnostavia keskusteluita sekä inspiroidu superKOLMEMEN-installaatiosta.

18.45-20.30 Dokumenttielokuva Yayoi Kusama – I adore myself
Dokumentti (102 min.) seuraa maailman tunnetuimpiin kuvataiteilijoihin kuuluvaa Yayoi Kusamaa 18 kuukauden ajan. Yli 75-vuotias taiteilija työskentelee uuden teossarjan parissa ja matkustaa näyttelyihin ympäri maailman.

Yayoi Kusama on kiehtova, monipuolinen taiteilija, jota on kutsuttu on kutsuttu käsitetaiteilijaksi, minimalistiksi, surrealistiksi, pop-taiteilijaksi ja feministitaiteilijaksi. HAM Helsingin taidemuseossa avautuu 7.10. yleisöennätyksiä rikkonut suurnäyttely Yayoi Kusama: In Infinity.

Keskiviikko 7.9.

9-10 Kaupunkisuunnittelun menestystekijät – miten Keski-Pasilasta luodaan uusi kaupunkikeskus?
Tyhjälle maalle liikennevirtojen äärelle nousee uusi kaupunkikeskus, Keski-Pasila. Mikä merkitys kaupunkidesignilla on sen rakentumisessa ja miten koko alueesta saadaan toiminnallinen ja aikaa kestävä, mutta samalla mielenkiintoinen ja vetovoimainen?

12-13 Lunch Hour Talk: Tuija Seipell
Tuija Seipell on suositun Cool Hunter -blogin kirjoittaja ja yritysjohdon konsultti, joka on asunut Pohjois-Amerikassa jo yli 30 vuotta.

Lunch Hour Talk -haastatteluita kuullaan joka arkipäivä superKOLMEMEN -installaatiossa. Toimittaja Ida Kukkapuro haastattelee muotoilun kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä heidän taustastaan, inspiraation lähteistään ja työstään. Hengähdä hetki päivän aikana ja poikkea lounastauolla kuuntelemaan kiinnostavia keskusteluita sekä inspiroidu superKOLMEMEN-installaatiosta.

17-17.45 ja 18.15-19 We Jazz 2016 Launch 
OK:KO (We Jazz Rising Star 2016)
We Jazz julkistaa 4.–11.12. järjestettävän festivaalinsa ohjelmiston Helsinki Design Weekin yhteydessä. Samalla julkaisunsa saa We Jazz -lehden uusin numero. Tapausta juhlistetaan We Jazz Rising Star -arvonimen tänä vuonna saavan OK:KO-yhtyeen esiintymisellä.

Torstai 8.9.

9-10 Graafinen muotoilu kuplassa
Mitä kuuluu graafiselle suunnittelulle nyt ja tulevaisuudessa? Visuaalisen viestinnnän järjestö Grafian järjestämässä aamukahvitilaisuudessa aiheesta keskustelevat graafinen suunnittelija Kiia Beilinson, Aalto-yliopiston graafisen suunnittelun lehtori Arja Karhumaa sekä art director Leo Karhunen. Keskustelua moderoi Kaarle Hurtig.

12-13 Lunch Hour Talk: Marti Guixé
Marti Guixé on espanjalainen muotoilija, joka työskentelee sekä Barcelonassa että Berlinissä. Hän on palkittu muotoilija, joka tunnetaan tuotteliaana kirjoittajana ja ruokamuotoilun innovaattorina. Vuonna 2001, vastalauseena perinteisen muotoilun tiukoille rajoille, hän aloitti ex-designer liikkeen.

Lunch Hour Talk -haastatteluita kuullaan joka arkipäivä superKOLMEMEN -installaatiossa. Toimittaja Ida Kukkapuro haastattelee muotoilun kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä heidän taustastaan, inspiraation lähteistään ja työstään. Hengähdä hetki päivän aikana ja poikkea lounastauolla kuuntelemaan kiinnostavia keskusteluita sekä inspiroidu superKOLMEMEN-installaatiosta.

17.00 Mapping the city – luova lähestyminen Helsinkiin
Aalto-yliopiston opiskelijat kertovat sosiaalisen muotoilun työpajan tuloksistaan. Yhden viikon ajan opiskelijat tutustuivat  Helsingin eri kaupunginosiin ja tarkastelivat, miten muotoilu voi ratkaista kaupungin haasteita ja vaikuttaa kaupunkilaisten elämään positiivisen muutoksen kautta. Osallistujat jakavat kokemuksiaan, ideoitaan ja ajatuksiaan yhdessä yleisön kanssa.

Perjantai 9.9.

9-10 Muotoilu maailmalla
Helsinki Design Week kutsuu muotoilualan vaikuttajat ympäri maailman keskustelemaan alan polttavista aiheista Helsinki Design Weekin perustaja Kari Korkmanin kanssa.

12.00 Lunch Hour Talk
Lunch Hour Talk -haastatteluita kuullaan joka arkipäivä superKOLMEMEN -installaatiossa. Toimittaja Ida Kukkapuro haastattelee muotoilun kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä heidän taustastaan, inspiraation lähteistään ja työstään. Hengähdä hetki päivän aikana ja poikkea lounastauolla kuuntelemaan kiinnostavia keskusteluita sekä inspiroidu superKOLMEMEN-installaatiosta.

17.30 Image esittää: Kenen ehdoilla kaupunki?
Miten Helsinkiä kehitetään ja kenen ehdoilla? Nukkumalähiöitä vai eläviä yhteisöjä? Kivijalkakauppoja vai automarketteja? Millainen kaupunki on paras asukkaille ja millaista kaupunkikulttuuria tarvitaan? Miten kaupungin kehittämiseen voi vaikuttaa? Keskustelijoina muun muassa kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ja tutkija Lieven Ameel. Keskustelua moderoi Niklas Thesslund.

20.30-22 live video by Simone Serlenga
superKOLMEMEN muuntuu illaksi isoksi videoteokseksi, kun videotaiteilija Simone Serlengan teokset heijastuvat installaation pintaan.

Lauantai 10.9. ja sunnuntai 11.9.

Viikonloppuna Helsinki Design Week toivottaa kaikki kaupunkilaiset tutustumaan superKOLMEMEN-installaatioon. Läpinäkyvä olohuone keskellä kaupunkia inspiroi katsomaan omaa kotikaupunkia uusin silmin.

Lauantaina 20-22 live video by Simone Serlenga
superKOLMEMEN muuntuu illaksi isoksi videoteokseksi, kun videotaiteilija Simone Serlengan teokset heijastuvat installaation pintaan.