Weekly Tips: marraskuun vinkit

Marraskuussa on aika suunnata designmarkkinoille, Slushiin ja oopperabrunssille. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Marraskuussa on aika suunnata designmarkkinoille, Slushiin ja oopperabrunssille. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Korjaamon markkinat

Korjaamon markkinat yhdistävät designin, kulttuurin ja herkuttelun.

Isänpäiväviikonloppuna Korjaamon Designmarkkinat järjestetään teemalla Löydä Design! Mukana paljon kotimaisia nimiä vaatesuunnittelijoista valaisinvalmistajiin ja koruntekijöihin. Lisäksi luvassa on akustisia keikkoja.

Korjaamon joulumarkkinat taas tarjoavat joululahjavinkkejä koruista käsitöihin ja sisustustuotteisiin. Esillä on myös palveluita, sillä yhä useampi antaa ja toivoo aineettomia lahjoja.

Korjaamon Designmarkkinat
12.-13.11.2016 kello 11-17
Korjaamo, Töölönkatu 51 a-b, Helsinki

www.facebook.com/events/313053125727409

Korjaamon Joulumarkkinat
26.-27.11. ja 10.-11.12.2016
Korjaamo, Töölönkatu 51 a-b, Helsinki

www.korjaamo.fi/fi/markkinat

Legal Design Summit

Lakitekstien käytettävyys ei ole huipussaan, vaan sopimuksia kirjoittavat juristit toisille juristeilla eikä käyttöehtoja jaksa lukea kukaan. Tähän etsii muutosta ensimmäistä kertaa järjestettävä Legan Design Summit. Se yhdistää muotoilun, lain ja digitaaliset palvelut. Järjestäjinä ovat palvelumuotoilutoimisto Hellon ja asianajotoimisto Dottir.

Legal Design Summit
Helsingin yliopisto, Pieni juhlasali,  Fabianinkatu 33, Helsinki
16.11.2016 kello 13-19
Early-bird liput 210 € (opiskelijat 21€)

www.legaldesignsummit.fi

Slush 2016

Yksi Euroopan johtavista kasvuyritystapahtumista on täällä taas ja tarjoaa sisältöä myös muotoilusta kiinnostuneille. Esimerkiksi viime vuonna suosittu Design Forum Finlandin muotoiluaiheinen paneeli saa jatkoa teemalla ”Design for Growth”. Slushin kävijät saavat myös mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi supersuosittuun PechaKuchaan, jonka puhujat ovat teknologian ja muotoilun parista. Molempien tilaisuuksien puhujat julkaistaan marraskuun aikana.

Slush 2016
30.11.-1.12.2016
Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki 

Design for Growth – Design Forum Finlandin paneeli
Slush, Engine Room
30.11.

PechaKucha
30.11.
Kämp Peilisali, Slush-kävijöille

Oopperan leffabrunssi

Kansallisooppera ja Yle tarjoavat maksuttoman oopperaesityksen suurelta valkokankaalta Alminsalissa  Marraskuussa leffabrunssilla on tarjolla harvinaisuus, ohjelmassa on Giacomo Puccinin ooppera Gianni Schicchi. Los Angelesin oopperasta taltioidun esityksen on ohjannut Woody Allen. Ennen näytöstä voi nauttia maksullisen brunssin ja kuunnella teokseen liittyvää keskustelua ja musiikkia.

Oopperan leffabrunssi
Kansallisooppera, Helsinginkatu 58, Helsinki
6.11.2016 kello 12:30

www.oopperabaletti.fi

Artek ja Etana Editions: Lasten lauantai

Tiesitkö, että kirahvin kakka putoaa maahan noin kahden metrin korkeudelta? Tai että mustekalalla on kolme sydäntä? Tuhat ja yksi otusta on tietokirja, joka esittää mitä merkillisimpiä faktoja eläimistä. Artekin ja Etana Editionsin lastenlauantaina kirjailija Aino Järvinenlukee kirjasta otteita ja satunurkassa esillä on kirjan kuvittaja Laura Merzin alkuperäiskuvituksia.

Lukuhetket ovat kello 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 ja 16.30. Lisäksi lapsille on tarjoilua.

Artek ja Etana Editions: Lasten lauantai
5.11. kello 12-17
Artek, Keskuskatu 1B, Helsinki

www.facebook.com/events/333753133653338