Tältä näyttää uusi Iittala & Arabia Muotoilukeskus

Uusi Iittala & Arabia Muotoilukeskus aukeaa Helsingin Arabiassa. Se yhdistää myymälän, näyttelytilan ja kokeellisen tapahtumatilan.

Uusi Iittala & Arabia Muotoilukeskus aukeaa Helsingin Arabiassa. Se yhdistää myymälän, näyttelytilan ja kokeellisen tapahtumatilan.

Iittala & Arabia Muotoilukeskus avaa ovensa Helsingin Arabiassa.

Muotoilukeskus tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja esittelee tämän päivän ja tulevaisuuden suomalaista osaamista. Keskus sijaitsee Arabiassa, jossa suomalaista muotoilun historiaa on luotu jo yli 130 vuoden ajan. Arabiakeskus yksi Helsingin matkailullisista vetonauloista erityisesti aasialaisille turisteille, joten keskus tarjoaa kiinnostavaa sisältöä myös matkailijoille.

”Haluamme tarjota kiinnostavia keskusteluja ja sisältöä muotoilun kenttään. Keskuksesta tulee toivottavasti myös paikka, joka yhdistää brändit ympäröivään yhteisöön. Toivomme että erityisesti lähialueiden asukkaat ottavat paikan omakseen. Alue on vahvan yhteisöllinen ja haluamme olla osa sitä”, Iittalasta ja Arabiasta vastaava liiketoimintajohtaja Leni Valsta kertoo.

Yhteistyö kumppaneiden kanssa yhdeksännessä kerroksessa pysyy tiiviinä. Uniikkikeramiikkaa ja piensarjoja tekevät Arabian Taideosastoyhdistyksen taiteilijat jatkavat työskentelyään tiloissa, joihin kävijä pääsee nyt kurkistamaan. Designmuseo Arabia puolestaan kertoo suomalaisen keramiikan rinnalla myös lasin vahvaa tarinaa.

”Täysin uudistettu ja avara näyttelytila on suunniteltu kokonaiselämykseksi. Lasin ja keramiikan historia avataan teemojen ja aikajanan kautta, eikä perheen pienempiä ole unohdettu”, kertoo näyttelystä Designmuseossa vastaava amanuenssi Katarina Siltavuori.

Galleria Arabia muuttuu monipuoliseksi tapahtumatilaksi Design Labiksi, joka on tapahtumallinen ja kokeellisuuteen pyrkivä tila. Tila on kaikille avoin tulla, inspiroitua ja osallistua. Tammikuun loppuun asti esillä on myös Harri Koskisen optisia värilasikokeiluja ja Ville Anderssonin grafiikkaa Arabian suosituimmille muodoille.

Iittala & Arabia Muotoilukeskus, Helsinki:

© FISKARS
© FISKARS
© FISKARS
© FISKARS
© FISKARS
© FISKARS
© FISKARS

www.designcentrehelsinki.com

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen myymälä
Ma-pe 10.00–20.00
La 10.00–16.00
Su 10.00–16.00

Muotoilukeskus (9. kerros)
Ti, to, pe 12.00–18.00
Ke 12.00–20.00
La-su 10.00–16.00

Arabia 135, Hämeentie 135 A, Helsinki