Design-vinkit Slushiin

Slushissa designia tarkastellaan niin johtamisen kuin kuolemankin kannalta. Tässä muotoiluaiheiset vinkit tapahtumaan.

Slushissa designia tarkastellaan niin johtamisen kuin kuolemankin kannalta. Tässä muotoiluaiheiset vinkit tapahtumaan.

Muotoilu on läsnä yhdessä Euroopan tärkeimmistä teknologiatapahtumista Slushissa, jotka pidetään ensi viikolla Helsingissä. Ja miksi ei? Onhan muotoilussa kyse paljon enemmästä kuin muodoista ja kuvioista, tyylistä tai brändeistä. Hyvä muotoilu ajattelee loppukäyttäjää, johtaa asiakaskokemusta ja kehittää nokkelasti ja kattavasti koko yritystä.

Tässä muotoiluaiheiset vinkkimme Slushiin.

PechaKucha Night

PechaKuchan formaatti on mahtava: puhujalla on käytössään 20 kuvaa ja jokaiselle niistä vain 20 sekuntia. Idean kehittivät kaksi tokiolaista arkkitehtia vuonna 2003, ja siitä tuli heti varsinkin luovien alojen ihmisten suosima hauska ja yllättävä esitystapa.

Design Forum Finland järjestää yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa Slushin osallistujille teknologiaa ja muotoilua sisältävän illan Kämpin Peilisalissa.

Puhujina ovat muun muassa Fjordin Olof Schybergson, Wonder Agencyn Tobias Dahlberg ja Milttonin Liisa Gylfe. Aihe on vapaa, joten esityksissä pääsee pitchaamaan uusinta projektia tai mielenkiintoista innovaatiota, kunhan se liittyy jotenkin teemaan ”Design for Growth”.

Tilaisuus on ilmainen Slush-passilla tai kutsulla, mutta vaatii ennakkorekisteröitymisen.

PechaKucha Night
Side event
Ke 30.11.
18-20
Kämpin Peilisali, Pohjoisesplanadi 29

Rekisteröidy täällä

Why is design moving over to the c-suite?

Muotoilun ideaa sovelletaan kaikkiin yrityselämän osa-alueisiin. Kokeneet muotoilualan vaikuttajat puhuvat erityistaidoista, joita yrityksen muotoilujohtaja tarvitsee, ja kuinka auttaa yrityksiä ymmärtämään ja sitouttamaan kuluttajia. Tilaisuudessa puhuvat muun muassa Marko Ahtisaari (Sync Projectin toimitusjohtaja), Anne Stenros (Helsingin kaupungin muotoilujohtaja), Olof Schybergson (Fjordin perustaja) ja Karri Saarinen (Airbnb:n muotoilujohtaja).

Why is design moving over to the c-suite?
Ke 30.11.
11:25-11:55
Black Stage

Redesigning death

IDEON toimituspäällikkö Shoshana Berger käy läpi nykypäivän elämiseen ja kuolemiseen liittyviä ongelmia, vaikuttamista viimeisiin elinpäiviin valmistautumiseen ja niiden kokemiseen ihmiskeskeisellä muotoilulla sekä IDEOn, HELIXn ja muiden toimintaa tällä saralla. Lisäksi puhutaan myös uusista lähestymistavoista kuolemiseen.

Redesigning Death
Ke 30.11.
10:35-10:55
Green Stage

© JUSSI HELLSTEN/SLUSH

Design for Growth

Miten soveltaa muotoilun osaamista? Design Forum Finlandin asiantuntijapaneeli keskustelee tavoista, kuten brändien luominen ja näkyvyyden saavuttaminen, innovointiin perustuvien yritysten perustaminen, asiakaskokemuksen parantaminen ja uusien palvelujen kehittäminen ja kilpailijoista erottuminen. Eli entistä paremman, suuremman ja tuottoisamman yrityksen pyörittäminen.

Panelistit ovat Google Venturesin tuotesuunnittelija Braden Kowitz, Ivana Helsingin perustajajäsen ja omistaja Pirjo Suhonen, Gold&Greenin toimitusjohtaja Maija Itkonen ja Urbanearsin perustajajäsen Niklas Bergh.

Keskustelua johtaa Wonder Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja Tobias Dahlberg.

Design for Growth
Wednesday 30 November
13:30-15
Engine Room

Fostering design culture

Braden Kowitz on GV:n ensimmäinen design-kumppani ja yksi Sprintin kirjoittajista, joka haluaa tehdä muotoilukulttuurista ymmärrettävää työskenneltyään yli 100 startupin kanssa. Keskustelua käydään kolmesta vahvan muotoilukulttuurin tekijästä ja niiden merkityksen osoittavista tosielämän esimerkeistä. Lisäksi esitellään helppoja tapoja vahvistaa yrityksen muotoilukulttuuria.

Fostering design culture

Ke 30.11.
10:15-10:35
Green Stage

Diversity as an engine for growth

Globaalissa yritysmaailmassa monimuotoisuuta voi käyttää kasvun moottorina. Yritykseen ja sen tehtäviin sopivien ihmisten palkkaamisen luulisi olevan helppoa, mutta tämä keskustelu osoittaa, että monimuotoisuutta voitaisiin hyödyntää aiempaa enemmän.

Diversity as an engine for growth
Ke 30.11.
14:40-15:10
Black Stage

Slush100

Slush 100 on pitchauskisa, jonka aikana Slushin lavalla esitellään 100 parasta alkuvaiheessa olevaa yritystä. Nämä sata yritystä valtaavat Slushin Pitching Stagen, ja tapahtuma huipentuu torstaina pidettävään finaaliin. Mukana on keinoälyä, virtuaalitodellisuutta, cleantechiä, hyvinvointia sekä peli- ja mobiilialaa edustavia yrityksiä.

Slush 100 Pitching
Ke 30.11.
8:50-18
Pitching Stage

Slush 100 Semifinals
To 1.12.
9-12
Pitching Stage

Slush 100 Finals
To 1.12.
16-17
Founder Stage

Slush
30.11.-1.12.2016
Messukeskus, Helsinki

www.slush.org