Marimekko Designathon -kilpailu julkaistiin Slushissa

Marimekon ja Junctionin uusi Marimekko Designathon -kilpailu etsii ratkaisuja vaate- ja tekstiiliteollisuudelle. Tapahtuma pidetään Helsinki Design Weekillä 2017.

Marimekon ja Junctionin uusi Marimekko Designathon -kilpailu etsii ratkaisuja vaate- ja tekstiiliteollisuudelle. Tapahtuma pidetään Helsinki Design Weekillä 2017.

Marimekko juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlaa uudella kilpailulla, joka lanseerattiin tänään Slushissa.

Se järjestää yhdessä Slushin ja Aaltoesin tuottaman Junctionin kanssa uudelle tekijäsukupolvelle suunnatun Marimekko Designathon -kilpailun, joka etsii perinteisen tekstiili- ja vaateteollisuuden konventioita kyseenalaistavia uusia innovatiivisia ideoita ja ratkaisuja. Junction on Euroopan suurin hackathon, jossa joukko ihmisiä työstää ratkaisuja annettuihin haasteisiin.

Designia ja teknologiaa yhdistävästä Marimekko Designathon -kilpailusta tulee ohjelmointitapahtuma, joka toteutetaan syyskuussa 2017 Marimekon pääkonttorissa Helsingin Herttoniemessä yhtenä Helsinki Design Weekin tapahtumista.

Kansainvälisistä asiantuntijoista ja kilpailun järjestäjistä koostuva tuomaristo valitsee parhaat ideat, joita palkitut pääsevät esittelemään Slushissa.

Näin järjestäjät kertovat:

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko:

”Haluamme kutsua nuoren sukupolven tekijät haastamaan toimialamme perinteiset konventiot ja kehittämään aivan uudenlaisia aihioita. Hanke yhdistää suomalaisen designin ja teknologian edelläkävijyyden uudella tavalla, ja maltamme tuskin odottaa, millaisia uusia alkuja yhteistyöstä voi poikia.”

Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula:

”Ainutlaatuinen design ja käyttäjäkokemus ovat monen menestyneen kasvuyrityksen onnistumisen kulmakiviä. Yhteistyö Marimekon kanssa avaa Slushin kasvuyritysyhteisölle oven aivan uudenlaisen osaamisen pariin, jolla toivottavasti on pitkällä aikavälillä merkittävä positiivinen vaikutus alueen kasvuyritysten designosaamiseen.”

Junctionin pääjärjestäjä Ville Leppälä:

”Junction on innoissaan designin ja teknologian rajat murtavasta yhteistyöstä Marimekon kaltaisen ajattoman desingtalon kanssa. Junctionin kaltaisen hackathonin kokeilukulttuuri on yrityksille ennakkoluuloton tapa lähteä kehittämään omaa liiketoimintaansa. Nuorelle tekijäsukupolvelle Junctionin ja Marimekon yhteistyö on rohkaisevaa – se kannustaa tulevaisuuden huippuosaajia kehittämään omaa osaamistaan laajasti ja haastamaan vakiintuneita toimialoja uusilla innovaatioilla ja ideoilla.”

Nuoren polven kuviosuunnittelija Maija Louekari on suunnitellut Marimekon, Slushin ja Junctionin yhteistyön symboliksi Hyvä myrsky -nimisen kuvion. Kuvion innoitteena on toiminut ajatus aivomyrskystä, jossa rohkeat ideat ja ihmiset kohtaavat ja jonka tuloksena syntyy uusia alkuja.