Muotoilutarinat: Kalasatama

Kalasatamassa testataan, miten voi tehdä etätyötä lähellä olevissa tyhjissä tiloissa, hyötyä sähköautoista, tilata ruokaa kotiin lähiruokaringistä ja saada apua ikkunoiden pesuun naapurilta.

Kalasatamassa testataan, miten voi tehdä etätyötä lähellä olevissa tyhjissä tiloissa, hyötyä sähköautoista, tilata ruokaa kotiin lähiruokaringistä ja saada apua ikkunoiden pesuun naapurilta. Helsinki Design Weekly tarjoilee joulupakettina palasia Muotoilutarinat.fi -verkkojulkaisusta.

Helsingin uusi asuinalue Kalasatama pyrkii olemaan kaupungin fiksuin asuinalue.

“Kaupunkien pitää uudistua koko ajan uusilla tavoilla. Meillä on edessä valtava kaupunkien kasvun vaihe ja se vaatii uusia ja kestäviä kaupunkipalveluita”, kertoo Veera Mustonen, Fiksu Kalasatama -hankkeen ohjelmapäällikkö.

Se tarkoittaa muun muassa sitä, että liikenneruuhkat vähenevät ja energiakäyttäytyminen on kestävää. Tätä kaikkea voi säädellä hyvällä kaupunkisuunnittelulla, mutta myös hyvillä kaupunkipalveluilla.

Tällä hetkellä asukkaiden testattavana on naapuriapuun kannustava sovellus Nappi Naapuri, erilaisten liikkumismuotojen yhdistävä sovellus Tuup, ruokahävikkiä vähentävä sovellus Foller ja Kalasataman palvelun jäteastioiden täyttymistä seuraava palvelu. Kaikki osapuolet hyötyvät kokeiluista, sanoo Mustonen.

Kun palveluita on testattu ja saatu kokemuksia Kalasatamasta, jaetaan niiden oppeja muuallekin.

© VILJA PURSIAINEN

Lue Annaliina Niitamon kirjoittama artikkeli kokonaan tästä. Kuvat Vilja Pursiainen.

Muotoilutarinat.fi kertoo tositarinoita siitä, miten muotoilu auttaa kehittämään toimivia kaupunkeja. Julkaisun taustalla ovat Kansainvälisen designsäätiön Toimiva kaupunki -hanke ja Helsingin kaupungin elinkeino-osasto.