Weekly Tips: tammikuun vinkit

Tammikuun pimeyteen valoa tuovat valofestivaali, dokumenttielokuvat ja teatterin pehmeät penkit. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Tammikuun pimeyteen valoa tuovat valofestivaali, teatterin pehmeät penkit ja dokumenttielokuvat. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.​

Lux Helsinki

Valofestivaali Lux Helsinki ihastuttaa jälleen inspiroivalla valotaiteella vuoden pimeimpänä aikana. Vuoden 2017 reitti on tavallista tiivimpi, mutta sitäkin runsaampi 15 teoksen voimin, ja tarjoilee myös makuelämyksiä ja muuta kulttuuria. Osana festivaalia järjestetään toista kertaa valotaiteen näyttely Lux In, joka tuo Kaapelitehtaalle töitä minimalistisista teoksista videotaiteeseen.

Lux Helsinki
5.-9.1.2017
www.luxhelsinki.fi

Lux In
1.-10.1.2017
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki
www.luxhelsinki.fi/lux-in

DocPoint

DocPoint tuo Helsingin valkokankaille parhaat dokumentit Suomesta ja maailmalta. Dokumenttielokuvafestivaali tarjoilee paitsi järisyttäviä elokuvanäytöksiä, myös keskustelutilaisuuksia, seminaareja ja klubeja.

DocPoint
23.-29.1.2017
www.docpoint.info

Vegemessut

Vegaaninen ruokakulttuuritapahtuma tuo Kattilahalliin uusimmat trendit ja tuotteet. Ohjelmassa nähdään muun muassa niin Michelin-kokit Hans Välimäki ja Sasu Laukkonen kuin ravitsemustieteilijä Mikael Fogelholmkin.

Vegemessut
28.1.2017 kello 10-18
Kattihalli, Sörnäisten rantatie 22, Helsinki
Liput 5 euroa
www.vegemessut.fi

Helanderin huutokaupat

Jos kaipaat tammikuuhun pientä nostalgiaa tai taisteluviettiä, suuntaa Huutokauppa Helanderin iltahuutokauppaan. Kyseessä on pienimuotoinen, muutaman tunnin kestävä huutokauppa keskellä viikkoa. Kaupan on muun muassa huonekaluja, lasia- ja keramiikkaa, designia sekä tauluja. Lisäksi luvassa on suurempi kuukausittainen huutokauppa.

Iltahuutokauppa
11.1.2017 kello 17
Hernepellonkuja 12, Helsinki
www.facebook.com/events/1789527517967462

Huutokauppa
La-su 28.-29.1.2017, kello 11
Hernepellonkuja 8-10, Helsinki
www.facebook.com/events/931831533619193

Teatteri

Kun ulkona pyryttää ja on pimeää, mikä olisi tunnelmallisempaa kuin upota teatterin penkkiin…. Miten olisi esimerkiksi Kaupunginteatterin Isä, Kansallisteatterin Juurihoito, Svenska Teaternin Peggy Pickit, Ylioppilasteatterin XL tai Seela Sellan 80-vuotisjuhlamonologi?

Tieteiden yö

Etsi kadonnutta kirjaa dekkarikierroksella, opi viinien kemiaa tai katso Kansallisteatterissa dramatisoitua tiedeillallista, jossa ratkotaan uudelleen Suomen historian kriisejä. Tieteiden yössä tiede jalkautuu kaupungille ja muun muassa Kansallisarkisto, Helsingin kaupunginmuseo, Helsingin Tuomiokirkon krypta ja Suomen Pankin rahamuseo avaavat ovensa. Tapahtuma on osa Tieteen päiviä.

Tieteiden yö
12.1.2017 kello 17–22
www.facebook.com/events/264673480613882