Fennia Prize 2017 -pääpalkinto leikkaussalivalaisimelle

Vuoden 2017 Fennia Prize Grand Prix on myönnetty Merivaaralle valaisimesta, joka parantaa leikkaussalien hygieniatasoa ja sairaalahenkilökunnan työtä.

Vuoden 2017 Fennia Prize Grand Prix on myönnetty Merivaaralle valaisimesta, joka parantaa leikkaussalien hygieniatasoa ja sairaalahenkilökunnan työtä.

Yli satavuotias leikkaussalijärjestelmien ja sairaalakalusteiden valmistaja Merivaara on voittanut vuoden 2017 Fennia Prize -pääpalkinnon.

Fennia Prize on yrityksille suunnattu muotoilukilpailu, jonka tavoitteena on tukea korkeatasoisten tuotteiden ja palveluiden tuottamista ja edistää teollisuuden kilpailukykyä ja kansainvälistymistä.

Tämän vuoden Grand Prix -palkinto myönnettiin Q-Flow-leikkaussalivalaisimesta, joka on uusi avaus yrityksen mallistossa ja rohkea ratkaisu kilpailluilla globaaleilla markkinoilla. Valaisimessa on lukuisia innovaatioita, jotka muun muassa parantavat leikkaussalien hygieniatasoa ja tehostavat sairaalahenkilökunnan työtä.

Merivaara työllistää noin 120 henkilöä neljässä maassa. Tuotekehitys perustuu monialaiseen tutkimukseen ja käyttäjien syvälliseen tuntemukseen. Palkitussa valaisimessa huipputekniikan ja muotoilun yhdistelmällä on saavutettu sekä selviä hyötyjä käyttäjälle että kilpailuetua ja erottuvuutta yritykselle.

17 muuta palkittua

Fennia Prize -palkinnot luovutetaan yrityksille tunnustuksena muotoilun kokonaisvaltaisesta ja innovatiivisesta käyttämisestä tuotteiden, palveluiden ja liiketoimintakonseptien suunnittelemisessa ja toteuttamisessa, tuotekehityksessä, valmistuksessa ja yrityskuvassa.  Sen järjestävät suomalaisen muotoilun promootio-organisaatio Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Pääpalkinnon lisäksi kilpailussa jaetaan viisi 5 000 euron suuruista Fennia Prize Winner -palkintoa, kymmenen kunniamainintaa sekä kaksi Patentti- ja rekisterihallituksen IPR-kunniamainintaa ansiokkaasta immateriaalioikeuksien hyödyntämisestä.

Palkintoa on jaettu vuodesta 2003 saakka toissavuosittain. Vuonna 2014 pääpalkinnon vei Ponsse Scorpion -harvesteri, vuonna 2012 Fingridin Peltopylväs ja vuonna 2009 Genelec 5040A -aktiivi-subwoofer.

Fennia Prize Grand Prix palkittu Merivaara Oyn Q-Flow-leikkaussalivalaisin.

Muita vuoden 2017 palkittuja:

Kunniamaininta: Skanskan Oulun kotimyymälä © MATTI MÖTTÖNEN

Kunniamaininta: JUKO HX -valaisin Luminaire

Fennia Prize Winner: Fazer-lakritsipakkaukset

IPR-kunniamaininta: Secto Design Petite

Fennia Prize Winner: Naava älyviherseinä

Kunniamaininta: Into – The Nordic Silence -kalustekonsepti

Fennia Prize- palkintonäyttely
20.1.–12.2.2017
Kluuvikatu 6, Helsinki
Avoinna ma-pe 11–18, la 11–17, su 12–16
Vapaa pääsy

www.designforum.fi/palkinnot/fenniaprize/2017