Weekly Pics: Helena Fernström

Weekly Pics –sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammatilaisten arkeen ja juhlaan. Vierailemme Tukholman huonekalumessuilla Helsinki Design Weekin tuottajan Helena Fernströmin matkassa.

Weekly Pics –sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammatilaisten arkeen ja juhlaan. Vierailemme Designristeilyllä ja Tukholman huonekalumessuilla Helsinki Design Weekin tuottajan Helena Fernströmin matkassa.

1. Olafur Eliassonin näyttelyn avajaiset EMMAssa

EMMAssa kuhisee, kun tanskalais-islantilainen taiteilija Olafur Eliasson avaa näyttelynsä Pentagonal Landscapes. Saastamoisen säätiö on ostanut Emmaan Olafur Eliassonin teoksen Pentagonal mirror tunnel. Tämän kunniaksi EMMAssa on nähtävissä valikoima taiteilijan teoksia.

Pentagonal mirror tunnel luo optisen illuusion. Kun seisoo paikalla olevien viiden peilin keskellä, näyttää siltä kuin jokaisessa peilissä olisi oma tunneli.

 

Remagine-teos taas luodaan seiniin kohdistetuilla spottivaloilla ja varjoilla.

 

2. Toimistoarkea laskiaisen aikaan

Palaveripullat ja vesi kielellä yhdessä toimistokoira-Ansan kanssa. Tämä auttaa jaksamaan pimeän kauden yli!

 

3. Matka Tukholman huonekkalumessuille

Nyt toista vuotta järjestetty Helsinki Design Weekin ja Tallink Siljan yhteinen Sisustus- ja designristeily vei matkustajansa Tukholman huonekalumessuille ja Stockholm Design Weekille. Illan ohjelmassa kuultiin puheenvuoroja stailisti, bloggari suunnittelija Anna Pirkolalta ja testiilisuunnittelija Johanna Gullichsenilta. Risteilyn isäntänä toimi jälleen valloittava Sami Sykkö.

Anna Pirkolan esitys trendeistä maailmalla ja omassa kodissa avarsi käsitystä siitä mistä trendit kumpuavat ja miten ympäröivä maailma niihin vaikuttaa. Saimme myös vinkkejä siihen mitkä trendit sopivat kotiin ja mitkä taas ammattilaisen työpöydälle.

 

Johanna Gullichsen kertoi matkastaan tekstiilisuunnittelijaksi painottaen perinteiden tärkeyttä. Hän myös selitti, miten onnistutaan pitämään perinteitä elossa uudistaen niitä tämän päivän maailmaan.

 

4. Kolme pientä tärppiä Tukholman huonekalumessuilla

Astun sisään suureen halliin ja ensimmäisenä vastassa on tämä:

Pieni talo messukeskuksen sisääntuloaulassa on vuoden 2017 kunniavieraan, espanjalaisen taiteilija ja suunnittelija Jaime Hayonin luoma installaatio. Tukholman huonekalumessut kutsuvat joka vuosi kunniavieraan suunnittelemaan messukeskuksen sisääntuloon installaation. Hayonin installaation sisällä on nähtävissä myös läpikatsaus hänen viime vuosien töistä, tai hänen “töidensä DNA”, kuten hän itse sanoo.
Hayonin töissä on selkeitä piirteitä luonnon muodoista, kasveista ja eläimistä. Apina on töistä selvästi coolein!

 

The Design Bar – Sulla Bocca di Tutti – kaikkien huulilla

 

Herkkua silmille, makua nystyröille! Kuten messukeskuksen aula, myös messujen Design Bar saa vuosittain kokonaan uuden sisustuksen ja tunnelman. Tällä kertaa ravintolan suunnitteli ruotsalainen Note Design Studio. Viikon kestävä näyttelyn ja maailmanluokan ravintolan välimaastossa oleva Design Bar antaa mahdollisuuden keksiä jotain vänkää ja värimaailma vaaleanpunaisesta syvään burgundiin onkin todella herkullinen. Pehmeät, utuiset pastellin sävyt pysyvät selvästi yhä trendikkäinä – tätä värimaailmaa oli nähtävissä messuilla kaikkialla.

Tukholman huonekalumessuilla esitellään laajasti sisustuksen uusimpia trendejä. Tämän hetken selkeä ykkönen on samettiverhoilu sohvissa ja nojatuoleissa, mutta myös verhoissa.

 

Elina ja Mimmi pitävät WOUDin samettisohvien pehmeydestä.

 

Pehmeät sävyt ja nude valtaavat osastot, mutta seasta löytyy väripilkkuja kuten oranssia ja punaista.

 

Tämän tanskalaisen Signe Ølandin suunnitteleman Wave tuolin ottaisin mielelläni kotiin!

 

5. Sauna auringossa

Pulahdus avantoon auringon valossa on parasta mitä viikon päätteeksi voi tehdä!