Helsinki Design Week etsii avoimella haulla installaatiota

Helsinki Design Week tarjoaa suunnittelijalle tai tiimille mahdollisuuden saada teoksensa osaksi HDW HOP kaupunki-installaatioiden sarjaa syyskuussa.

Helsinki Design Week tarjoaa suunnittelijalle tai tiimille mahdollisuuden saada teoksensa osaksi HDW HOP kaupunki-installaatioiden sarjaa syyskuussa.

Viime vuonna kaupunkilaiset jättikuplalla ja muilla teoksilla hurmannut Helsinki Design Weekin kaupunki-installaatioiden sarja saa jatkoa.

Tänä vuonna HDW HOP valtaa Helsingin ydinkeskustan 7.-17.9.2017 teemalla Kehittyvä kaupunki. Teema pureutuu kaupungistumisen haasteisiin ja tarkastelee yhteistä kaupunkitilaa uusista näkökulmista. Keskeinen ajatus on jättää pysyvä jälki muotoilun tärkeydestä kaupunkiympäristöön.

Helsinki Design Week on kaikille avoin kaupunkifestivaali, jota ovat joka vuosi toteuttamassa sadat paikalliset muotoilijat, yritykset ja yhteisöt.

Viime vuonna lahjakkaat muotoilijat ja kollektiivit toteuttivat 12 väliaikaista installaatiota, jotka tavoittivat sekä suuren yleisön että kotimaisen ja kansainvälisen median. Berliiniläisen Plastique Fantastique -kollektiivin superKOLMEMEN houkutteli jopa yli 30 000 kaupunkilaista vierailemaan Kolmen Sepän patsaan kuplateoksen sisälle. Kaikki vuoden 2016 työt ovat nähtävissä täällä.

Tänä vuonna Helsinki Design Week tarjoaa yhdelle suunnittelijalle tai tiimille mahdollisuuden saada teoksensa osaksi sarjaa.

Toteutettavan teoksen valitsee Helsinki Design Weekin tuotantotiimi. Voittajalla on käytössä Helsinki Design Weekin toteutukseen varaama tuotantobudjetti, jonka lopullinen suuruus määräytyy valitun teoksen myötä. Olemassa olevat materiaali- ja muut kumppanuudet katsotaan hankkeessa eduksi. Kiinnitämme hakemuksissa huomiota erityisesti teoksen näyttävyyteen ja yllätyksellisyyteen sekä siihen, miten teos keskustelee ja nostaa esille annettua teemaa.

Teoksen tulee täyttää seuraavat kriteerit:

-Installaation tulee ottaa kantaa teemaan Kehittyvä kaupunki, mutta näkökulma on vapaa.

-Installaatio voi edustaa muotoilua, arkkitehtuuria, teknologista ratkaisua, äänimuotoilua tai näiden kombinaatiota.

-Teos tulee suunnitella aukiolle tai katualueelle Helsingin ydinkeskustassa. Teos saa olla pinta-alaltaan maksimissaan noin 25 m2. Koska kyseessä on väliaikainen teos, teokselle ei voida tehdä perustuksia. Suunnittelussa tulee ottaa tästä näkökulmasta huomioon teoksen tukirakenteet, kiinnitystapa ja turvallisuus. Lisäksi teoksen sijoittamisessa tulee huomioida esteettömyys eikä teos saa vaikeuttaa huomattavasti kulkua esimerkiksi katualueella.

Hakemukset tulee lähettää PDF-tiedostoina sisältäen:

–Kirjallinen kuvaus tekijästä/tekijöistä sekä teoksesta ja sen yhteydestä teemaan Kehittyvä kaupunki (max. 1 A4-sivu)

–Havainne- tai luonnoskuva teoksesta sisältäen vähintään alustavat tekniset ratkaisut ja kiinnitystavan (1-2 A4-sivua)

Hakemus tulee pakata zip-tiedostoksi, jonka koko on maksimissaan 10 MB. Hakemuksen voi lähettää suomeksi tai englanniksi.

Lisätietoja antaa vastaava tuottaja Martina Wuoristo-Huhta, martina.wuoristo@www.helsinkidesignweek.com/+358 50 435 7813. Mukaan voi hakea lähettämällä hakemuksen 20.3. mennessä osoitteeseen martina.wuoristo@www.helsinkidesignweek.com.