Sino Finnish 100 Challenge -ideakilpailu etsii osallistujia

Suomen juhlavuoden päätapahtuma Kiinassa, Sino Finnish 100 Challenge, etsii ideoita seuraavalle 100 vuodelle. 

Suomen juhlavuoden päätapahtuma Kiinassa, Sino Finnish 100 Challenge, etsii ideoita seuraavalle 100 vuodelle. 

Sino Finnish 100 Challenge hakee innovaatioita seuraavaksi sadaksi vuodeksi. Kyseessä on Suomen juhlavuoden päätapahtuma Kiinassa, jossa haetaan ratkaisuja aikamme ongelmiin kolmen teeman kautta.

Living Together -teemalla etsitään cleantech- ja digi-ratkaisuja koteihin, Learning Together -teemalla oppimissovelluksia ja Aging Together – teemalla terveydenhoidollisia, ympäristön toiminnallisuuteen liittyviä ja teknisiä ratkaisuja ikääntymiseen.

Kilpailu on kaikille avoin, mutta kussakin tiimissä pitää olla vähintään yksi osallistuja Suomesta tai Kiinasta. Tiimin muut jäsenet voivat olla mistä vain tai esimerkiksi yliopistoja, säätiöitä, julkisia organisaatioita tai yrityksiä.

”Sino Finnish 100 Challenge on ainutlaatuinen suomalais-kiinalainen innovaatioekosysteemi. Koko hankkeen teema, A New Way of Doing, luo uuden näkökulman ja poikkeukselliset mahdollisuudet yhteistyölle. Se yhdistää kummankin maan parhaat tekijät, ajattelijat ja toimijat tulevaisuuden ongelmien ratkaisemiseen”, sanoo hankkeen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, professori Yrjö Sotamaa.

Haasteen organisoivat Suomi Finland 100 ja RDWA (Radical Design Week Association) sekä useat kansainväliset ja etenkin suomalaiset ja kiinalaiset yrityksiä sekä valtiovaltaa tai muita tahoja edustavat kumppanit. Helsinki Design Week on yksi kilpailun kumppaneista, ja perustajansa sekä toimitusjohtajansa Kari Korkman on sen tuomariston jäsen.

Kilpailutyöt tulee jättää 31.5.2017 mennessä. Suomen kesäleirille valitaan 3–10 ehdotusta. Kesäkuun lopussa pidettävällä kaksipäiväisellä leirillä on tarkoitus edelleen kehittää ideoita. Valmiit työt esitellään tuomaristolle leirin lopuksi. Tuomaristo ilmoittaa voittajat elokuussa.

Lue lisää ja ilmoita ideasi kilpailuun täällä.

Kilpailu etenee useassa vaiheessa.