Haku Helsingin muotoiluresidenssiin on auki

Isossa-Britanniassa työskentelevä muotoilualan ammattilainen, hae British Councilin residenssiin Helsinkiin.

Isossa-Britanniassa työskentelevä muotoilualan ammattilainen, hae British Councilin residenssiin Helsinkiin.

British Council, HIAP, Helsinki Design Week ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu etsivät Iso-Britanniassa työskentelevää muotoilualan ammattilaista residenssiin Helsinkiin.

Residenssiin valittavan henkilön tulee olla Iso-Britanniassa vaikuttava muotoilija, joka työskentelee poikkialaisesti muotoilun, arkkitehtuurin ja taiteen saralla. Tämän vuoden teema New: Material kannustaa etsimään uusia tapoja tutkia ja kokea materiaaleja. Residenssiaika ajoittuu kahteen osaan: toukokuussa Aalto-festivaalin aikaan ja elo-syyskuussa huipentuen Helsinki Design Weekiin. Muotoilijan työn tuloksia esitellään osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Muotoiluresidenssi-hanke on käynnistynyt vuonna 2012, kun Helsinki oli maailman designpääkaupunki. Viime vuoden residenssimuotoilija oli Luca Picardi, joka tutki uusien kaupunginosien kehittymistä sekä asuinalueiden yhtäläisyyksiä muun muassa Helsingissä ja Lontoossa. Hankkeesta toteuttiin residenssin päätteeksi julkaisu.

Haku residenssiin on auki 26.3.2017 saakka. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä.

Lue lisää Luca Picardin kokemuksesta ja residenssitilasta Weekly Studio -sarjassa.

British Councilin tehtävä on edistää britannialaisten kansainvälistä verkostoitumista ja vuorovaikutusta. Organisaatio toimii taiteen, koulutuksen, englanninkielen, tieteen ja yhteiskuntatieteiden saralla. Muotoilu-, arkkitehtuuri- ja muotialalla British Council on järjestänyt lukuisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia, joista viimeisimpinä muun muassa Britannian paviljonki Venetsian arkkitehtuuribiennalessa.

HIAP (Helsinki International Artist Programme) on Suomen suurin kansainvälinen taiteilijaresidenssi. HIAPin Suomenlinnan ja Kaapelitehtaan residensseissä työskentelee vuosittain 70-90 taiteilijaa, kuraattoria ja muiden taidealojen ammattilaista eri puolilta maailmaa. Lisäksi HIAP tarjoaa suomalaisille taiteilijoille työskentelymahdollisuuksia ulkomailla residenssivaihtojen kautta. Yhteistyössä HIAPin kansainvälisten ja paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa residenssejä tarjotaan kuvataiteen ohella myös muotoilun, tanssin, teatterin, kirjallisuuden ja musiikin ammattilaisille. Residensseihin kytkeytyvää julkista ohjelmaa toteutetaan näyttelyiden, Open Studio -tilaisuuksien, luentojen ja erilaisten tapahtumien muodossa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on osa Aalto-yliopistoa, joka on teknisten tieteiden, kauppatieteiden ja taiteiden alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Aalto-yliopisto rakentuu suomalaisille vahvuuksille ja sen päämääränä on kehittyä omaleimaisena kokonaisuutena yhdeksi maailman kärkiyliopistoista. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu perustettiin vuonna 1871 nimellä Veistokoulu. Kansainvälisestä korkeakoulusta on kasvanut alansa suurin Pohjoismaissa ja yksi arvostetuimmista koko maailmassa. Nykyisessä muodossaan korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alussa.