Tunnustustuoli-palkinto Kari Korkmanille ja Helsinki Design Weekille

Sisustustoimittajat ry:n palkinto jaetaan hyvästä työstä sisustusalalla. 

Sisustustoimittajat ry:n palkinto jaetaan hyvästä työstä sisustusalalla. 

Tunnustustuoli 2017 -palkinto on myönnetty Helsinki Design Weekille ja sen johtajalle Kari Korkmanille. Tunnustustuoli on vuosittain jaettava tunnustus hyvästä työstä sisustusalalla.

Sisustustoimittajat ry:n jäsenistö koostuu toimittajista, jotka työskentelevät johtavissa suomalaisissa mediataloissa tai vapaina toimittajina. Yhdistyksen jäsenet tekevät sisustamiseen liittyviä juttuja eri medioihin, suunnittelevat ja järjestävät kuvauksia sekä seuraavat aktiivisesti sisustusalan tapahtumia ja tuotteita.

Muut ehdokkaat olivat Allas Sea Pool ja Löyly. Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet muun muassa Vepsäläinen, HT-Collection, Rintala Meuble, Keskon viestintäkoordinaattori Mere Sundqvist ja PR-toimisto Promoden toimitusjohtaja Ulla-Maija Tamminen.

Raadin perustelut:

”Joka syksyisen, innostavan designpöhinän takana on Helsinki Design Week -festivaali. Laaja-alainen kaupunkifestivaali aktivoi muotoilualan ihmisiä ja kokoaa samalle tapahtumakartalle yli 250 muotoilu-, arkkitehtuuri- ja muotitapahtumaa. Vuonna 2005 perustettu HDW edistää kansainvälistä yhteistyötä ja esittelee alan uusia tulokkaita ja ilmiöitä. Korkman on toiminnallaan luonut tietoisuutta suomalaisesta muotoilusta ja vienyt voimakkaasti Helsingin mainetta eteenpäin maailman design-pääkaupunkina.

Helsinki Design Week on lisännyt kaupunkilaisten kiinnostusta kaupunkiaan kohtaan ja antaa heille mahdollisuuden päästä vaikuttamaan asuinalueeseensa. Samalla tapahtuma lisää kiinnostusta suomalaiseen muotoiluun ja sen tekijöihin.”