Weekly Tips: huhtikuun vinkit

Huhtikuussa ihaillaan Björkin mökkikalusteita, puhutaan arkkitehtuurista ja juodaan sumppia. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Huhtikuussa ihaillaan Björkin mökkikalusteita, puhutaan arkkitehtuurista ja juodaan sumppia. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Klaus Haapaniemi – Black Lake

Klaus Haapaniemi on tehnyt huonekaluja paikkaan, johon harvalla on asiaa: islantilaistähti Björkin mökille. Työt ovat Lokalissa nähtävillä enimmäisen ja kenties ainoan kerran ennen kuin ne aloittavat matkansa kohti Islantia. Mallistosta myydään myös yksinoikeudella muutamaa Lokalia varten suunniteltua erikoistuotetta, kuten painettuja villahuiveja ja sametticlutcheja.

Klaus Haapaniemi – Black Lake
Lokal, Annakatu 9, Helsinki
30.3.-30.4.2017
www.facebook.com/events/2087392628153967

Aalto Open Air

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Aalto Open Air valloittaa Otaniemen. Lavalle nousevat Ruudolf & Karri Koira, Don Johnson Big Band, Toot Toot ja Boston Promenade.

Lisäksi paikalla pääsee nauttimaan erilaisista festareiden oheistoiminnasta, ruokarekkojen herkuista sekä Aalto Festivalin pop-up -tarjonnasta. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä AYY, Aalto-yliopisto, Aava ja April Jazz.

Aalto Open Air
19.4.2017
Kello 16–22
Alvarin Aukio, Espoo
www.facebook.com/events/722121711301800

Helsinki Coffee Festival

Kaapelitehdas täyttyy jälleen tuhansista kahvifaneista. Helsinki Coffee Festivalilla on edustettuna läpileikkaus Suomen kahvimaailmasta: kaiken kokoisia paahtimoita, kahviloita ja kahvilaitteita sekä muuta kahviin liittyvää. Tapahtumassa on myös salateehuone, DJ:t ja kulinaristisia elämyksiä.

Helsinki Coffee Festival
21.-23.4.2017
Kaapelitehdas, Helsinki
www.helsinkicoffeefestival.com

Teurastamon pääsiäismarkkinat

Palmusunnuntaina Teurastamolla on myynnissä koruja, paperituotteita, kukkia, kodin sisustustuotteita ja pääsiäisen herkkuja 20 myyjältä. Osana markkinoita järjestetään Flavour Studiossa artesaanisuklaan myyntitapahtuma Suklaarasia, jossa suomalaiset huippusuklaanvalmistajat myyvät tuotteitaan saman katon alla.

Alueen yrittäjien tuotteista ainakin Jädelinon jäätelöä on saatavilla, minkä lisäksi tarjolla on Helsingin kahvipaahtimon kahvia ja Osmian saippuoita.

Teurastamon pääsiäismarkkinat
Teurastamon Kellohalli, Helsinki
9.4.2017 kello 11-17
www.facebook.com/events/1218789878237333

Modernia elämää!

Viisi suomalaista museota juhlistaa Suomen itsenäisyyden merkkivuotta 2017 yhteisellä suurhankkeella. Modernia elämää! – Suomalainen modernismi ja kansainvälisyys -näyttely esittelee arkkitehtuurin, muotoilun, kuvataiteen ja valokuvan kohokohtia vuosilta 1917–68. Mukana ovat Alvar Aalto -museo, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, HAM Helsingin taidemuseo ja Suomen valokuvataiteen museo.

Osana näyttelyä nähdään luentoja, opastuksia ja työpajoja.

Huhtikuussa Alvar Aalto -akatemian johtaja Markku Hedman puhuu modernista asuntoarkkitehtuurista, ja Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka ja Designmuseon museolehtori Leena Svinhufvud Helsingistä vuonna 1930.

Modernia elämää!
3.3.–30.7.2017
HAM, Helsinki
www.hamhelsinki.fi/exhibition/modernia-elaemaeae

Moderni asuntoarkkitehtuuri; rationalismia vai runollisuutta?
6.4. kello 17.30–18.30

Moderni Helsinki vuonna 1930 – tapausesimerkkinä kodin sisustus ja valokuvataide
27.4. kello 17.30–18.30
www.hamhelsinki.fi/event/ham-puhe

Fashion Stock Sales

Jos kaipaat vaatekaappiin päivitystä, suuntaa Vanhalle ylioppilastalolle. Varastomyynti tarjoilee vaatteita, kenkiä, asusteita ja muuta muotia. Mukana ovat muun muassa Terhi Pölkki, Ivana Helsinki ja Katri Niskanen.

Fashion Stock Sales
21.-22.4.2017
Pe 11–19, la 11–18
Vanha ylioppilastalo, Mannerheimintie 3
www.facebook.com/events/1320655044689543