World Design Weeks kokosi muotoiluvaikuttajat yhteen Milanossa

World Design Weeks yhdisti Milanossa muotoiluammattilaisia maailman joka laidalta. Katso tapahtumarikkaan päivän kuvat.

World Design Weeks yhdisti Milanossa muotoiluammattilaisia maailman joka laidalta. Katso tapahtumarikkaan päivän kuvat.

Jos et ole vielä kuullut World Design Weeksistä, nyt on aika höristää korvia!

Muotoilufestivaalit ovat designmaailman hubeja, jotka tuovat yhteen niin yritykset, muotoilijat, museot, organisaatiot ja kaupungit. Nyt näitä yhteyksiä rakennetaan ympäri maailman uudessa World Design Weeks -verkostossa. Se kokoaa yhteen kasvavien metropolien luovat kaupunkifestivaalit ja niiden kumppanit.

Tavoitteena on edistää kansainvälistä muotoilualan yhteistyötä, tukea tuotekehitystä ja kehittää luovien alojen taloutta. Verkoston pääkonttori sijaitsee vuoteen 2020 asti Helsinki Design Weekillä ja sitä johtaa Kari Korkman.

WDW julkistettiin Milanossa vuosi sitten ja on sen jälkeen kehittynyt harppauksin. World Design Weeks esiintyi Milanossa kolmessa tilaisuudessa paikallisessa designmuseossa La Triennalessa.

World Design Weeks Milanossa:

Suomen 100-vuotisjuhla

Suomen 100-vuotisjuhla keräsi yhteen designmaailman huippunimiä Triennaalin kattoterasille. Lämmin kesäilta kului suomalaisen iskelmän, mansikkakakun ja keskustelujen siivittämänä.

Paikalla puhuivat valtiosihteeri Paula Lehtomäki sekä Triennalen johtaja Andrea Cancellato, ja kutsuvieraina oli muotoilualan ammattilaisia maailman joka laidalta. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Helsinki Design Weekin ja Rooman suurlähetystön kanssa. World Design Weeksin hallitus tapasi samalla muita designviikkojen ja muotoilumaailman edustajia.

Helsinki Design Weekin Kari Korkman avasi illan ja puhui yhteistyön merkityksestä. © GIANLUCA DI IOIA

Harvinaislaatuisena tapahtumapaikkana toimi Triennalen kattoterassi. © GIANLUCA DI IOIA

Triennalen johtaja Andrea Cancellato, valtiosihteeri Paula Lehtomäki ja suurlähettiläs Janne Taalas. © GIANLUCA DI IOIA
© GIANLUCA DI IOIA
© GIANLUCA DI IOIA

Ilta juhlisti 100-vuotiasta Suomea. © GIANLUCA DI IOIA

WDW Meeting

WDW Meeting esitteli verkostoa ja sen tavoitteita designviikkojen edustajille. Tilaisuudessa julkaistiin mahdollisuus hakea jäseneksi verkostoon ja kerättiin työpajalla toiveita verkoston toiminnalle.

Tilaisuudessa myös nähtiin ensimmäistä kertaa verkoston visuaalinen identiteetti, jonka takana on designtoimisto Mucho. Identiteetti perustuu maapallon akseliin, joka 23,5° kulmalla mahdollistaa elämän maapallolla. Se muistuttaa, että olemme kaikki sidoksissa toisiimme, ja että pienet yksityiskohdat voivat muuttaa kokonaisuuden ratkaisevasti.

WDW on jakaantunut alueellisiin organisaatioihin, jotka ovat Aasia, Eurooppa–Afrikka ja Amerikat. Tapaamisessa kukin alue esittäytyi ja kertoi tulevista toimenpiteistään, joilla lisätään jäsenten välistä yhteistyötä.

Triennalen johtaja Andrea Cancellato avasi tilaisuuden. © GIANLUCA DI IOIA
© GIANLUCA DI IOIA

Euroopan edustajat Martijn Paulen (Dutch Design Week), Isabel Roig (Barcelona) ja Kari Korkman (Helsinki Design Week). © GIANLUCA DI IOIA

Tokyo Design Weekin Yusaku Imamura, Hirosakin pormestari Noriyuki Kasai, Seoul Design Weekin Cathy Lee, Beijing Design Weekin Vittorio Sun. © GIANLUCA DI IOIA

Dawn Zidonis (San Francisco Design Week), Emilio Cabrero (Design Week Mexico) & Jeremy Vandermeij (Toronto Design Offsite). © GIANLUCA DI IOIA

Osana tilaisuutta järjestettiin työpaja, jonka tuloksia hyödynnetään verkoston kehittämisessä. © GIANLUCA DI IOIA
Ravi Naidoo, Design Indaba. © GIANLUCA DI IOIA

Ingrid van der Wacht, Dutch Design Week. © GIANLUCA DI IOIA
© GIANLUCA DI IOIA

WDW Board Meeting

WDW Board Meeting kokosi perustajajäsenet suunnittelemaan verkoston tulevaisuutta.

Perustajina on yhdeksän designviikkoa kolmelta eri maanosalta. Maat ovat Soul, Tokio, Peking, Toronto, San Francisco, Mexico, Barcelona, Eindhoven ja Helsinki.

WDW:n hallitus keskusteli aktiivisesti verkosto-organisaation keskeisistä yhteistyömuodoista eri muotoilufestivaalien välillä: varainhankinnasta, ohjelmasisällön suunnittelusta ja tuotannoista sekä viestinnästä. Seuraava hallituskokous järjestetään Helsingissä osana WDW Summitia 14–15.9.2017.

Jeremy Vandermeij, Ingrid van der Wacht ja Vittorio Sun hallituksen kokouksessa. © GIANLUCA DI IOIA
Jeremy Vandermeij, Ingrid van der Wacht ja Vittorio Sun hallituksen kokouksessa. © GIANLUCA DI IOIA
Jaime Hernandez (Design Week Mexico), Emilio Cabrero (Design Week Mexico) & Martijn Paulen (Dutch Design Week). © GIANLUCA DI IOIA

 

Yusaku Imamura, Tokyo Design Week. © GIANLUCA DI IOIA
Vittorio Sun & Wang Zhi, Beijing Design Week. © GIANLUCA DI IOIA

Seuraava hallituskokous järjestetään Helsingissä osana WDW Summitia 14–15.9.2017. © GIANLUCA DI IOIA

World Design Weeks -verkosto yhdistää muotoilufestivaalit ja niiden kumppanit ympäri maailman. Ensimmäisen suurtilaisuus järjestetään Helsingissä 14.–15. syyskuuta 2017 Clarion Hotel Helsingissä.

www.worlddesignweeks.org

www.facebook.com/worlddesignweeks