Näyttelyvinkit muotoilun ystäville

Muotoilu on runsaasti esillä kevään näyttelytarjonnassa. Tässä Helsinki Design Weeklyn vinkit.

Muotoilu on runsaasti esillä kevään näyttelytarjonnassa. Tässä Helsinki Design Weeklyn vinkit.

Tässä ovat Helsinki Design Weeklyn vinkit kevään muotoiluaiheisiin näyttelyihin. Lue myös laajempi juttumme Muotoilu tulee museoon, joka syventyy siihen, miten museot uudistuvat muotoilun avulla.

Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta

Maaliskuussa avattu Designmuseon uusittu kokoelmanäyttely käsittelee muotoilun merkitystä. Suomi-klassikoita ja nykydesignia esittelevä näyttely kertoo esineiden taustoista ja vaikutusmahdollisuuksista.

Designmuseo
4.2.2017–31.12.2020
Lue lisää

100 esinettä Suomesta

Näyttelyyn on valittu yksi esine vuosilta 1917–2017 eli jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Näyttelyn kuraattorit ovat taidehistorioitsija-kirjailija Anna Kortelainen ja muotoilija Pekka Toivanen.

Designmuseo
24.3.–28.5.2017
Lue lisää

For Fashion’s Sake

EMMAn näyttely pohtii sitä, miten kuvataide ja taiteen tekemisen prosessit inspiroivat monia pohjoismaalaisia muotisuunnittelijoita. Designin ja muodin rajoja taiteen suuntaan venyttävä näyttely esittelee kolmentoista nykysuunnittelijan tuotantoa.

EMMA
3.5.–3.9.2017
Lue lisää

Alvar Aalto studiossaan. Ateneumin näyttely aukeaa toukokuussa. © EINO MÄKINEN

Alvar Aalto – taide ja moderni muoto

Alvar Aallon muotoilu ja arkkitehtuuri muodostavat kokonaistaideteoksen. Ateneumissa nähtävässä laajassa katselmuksessa on teoksia Vitra Design museon (Saksa), Alvar Aalto -museon (Suomi) ja yksityisten keräilijöiden kokoelmista.

Helsinki Design Weekly kertoo näyttelystä lisää toukokuussa.

Ateneum
11.5.–24.9.2017
Lue lisää

ARS17

Nykytaiteen suurnäyttely ARS17:ssa teemana digitaalinen murros. Se esittelee uuden vuosituhannen taiteilijat ja laajentaa näyttelykokemuksen verkkoon.

Kiasma
31.3.2017–14.1.2018
Lue lisää

Enter and Encounter – Kutsu huomiseen

Optimistinen näyttely katsoo tulevaisuuteen, esittelee teoksia yli sadalta tämän hetken ja tulevaisuuden muotoilijalta. Näyttely on tuotettu Designmuseon ja Teollisuustaiteen liitto Ornamo ry:n yhteisprojektina.

Designmuseo
24.3.–22.10.2017
Lue lisää

Modernia elämää! – Suomalainen modernismi ja kansainvälisyys

Viiden museon kokoelmista yhdistelty näyttelykokonaisuus esittelee arkkitehtuurin, muotoilun, kuvataiteen ja valokuvan kohokohtia, jotka rakensivat osaltaan modernia ja kansainvälistä Suomea vuosina 1917–68. HAN on tuottanut näyttelyn yhteistyössä Alvar Aalto -museon, Arkkitehtuurimuseon, Designmuseon ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa.

HAM Tennispalatsi
3.3.–30.7.2017
Lue lisää