Weekly Tips: toukokuun vinkit

Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Toukokuussa ihaillaan salaisia sisäpihoja, kuvanveistoa ja kesän ensimmäisiä kaupunkifestivaaleja. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Open House Helsinki

OpenHouseHelsinki avaa ovia kaupunkilaisille ja vierailijoille sellaisiin paikkoihin, joihin ei normaalisti pääse. Luvassa on opastettuja kierroksia kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin, joita vetävät suunnittelijat ja asiantuntijat. 10-vuotisjuhla avaa suomalaisia klassikoita, kuten eri saunoja ja Vartiosaaren vanhoja huviloita.

Open House Helsinki
18.-20.5 2017
Ympäri Helsinkiä
Lue lisää

Muotiviikko

Toukokuu on täynnä muotia. Muotiviikko nostaa esille alan tuoreimmat nimet ja nousevat kyvyt ja tarjoaa laajan ohjelman näytöksiä, seminaareja, näyttelyitä, työpajoja ja muita muotiin liittyviä tapahtumia, kun Pre Helsinki ja Helsinki New täyttävät muotiväen kalenterit.

Pre Helsinki
13.-20.5.2017
Lue lisää
Helsinki New Fashion Showcase
15.-17.5.2017
Lue lisää

Kallio Kukkii

Kallio täyttyy musiikista, teatterierityksistä, hauskanpidosta ja saunomisesta Kallio Kukkii -kaupunginosafestivaalilla. Suur-Kallion alueella 23. kerran järjestettävä festivaali tarjoaa ohjelmaa eri järjestäjiltä 10 päivän ajan kaiken ikäisille.

Kallio Kukkii
12.-21.5.2017
Kallion alue, Helsinki
Lue lisää

Aalto Festival

Kiinnostaisiko osallistava tekstiilityöTOKYO:n kevätmyyjäiset tai japanilaisia näkökulmia luontoon ja suunnitteluun?

Aalto Festival esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, vastavalmistuneiden ja akateemisten osaamista ja saavutuksia. Festivaali sisältää lähes viisikymmentä monialaista ja poikkitieteellistä tapahtumaa, seminaaria, näyttelyä ja juhlaa. Tapahtuman kattavaan ohjelmaan voi tänä vuonna tutustua Aalto Festival mobiilisovelluksen avulla.

Aalto Festival
1.-31.5.2017
Pääkaupunkiseutu
Lue lisää

#STOPHATREDNOW

Kansallisteatterin Lavaklubi on täynnä asiaa. Taideorganisaatioiden toteuttama #StopHatredNow-tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua monimuotoisuudesta, toiseudesta ja antirasismista. Maksuttomat luennot, keskustelut ja työpajat tarjoavat tietoa teemoista ja iltaisin on luvassa musiikkia ja klubeja. Tapahtuma on suunnattu taideinstituutioille, yksittäisille taiteilijoille ja kulttuurivaikuttajille. Puhujina nähdään muun muassa Aalto-yliopiston koulutusohjelmajohtaja​ Max Ryynänen, käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff ja taidehistoroitsija Giovanna Esposito Yussif.

#STOPHATREDNOW – Kohti monimuotoisempaa taidekenttää
9.-11.5.2017
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
Lue lisää

Kuvan Kevät 2017

Maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet. Näitä esittelee Kuvataideakatemian maisterinäyttely, jossa on mukana teoksia 46 opintojaan viimeistelevältä kuvataiteilijalta. Näyttely on esillä Kuvataideakatemian omissa kantakaupungin gallerioissa, Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa sekä HAM-kulmassa Tennispalatsissa.

Kuvan Kevät 2017
6.–28.5.2017
Useita sijainteja
Lue lisää