Showroom 2017 ohjelma julki

Showroomin ohjelman keskiössä 13.-15.9.2017 ovat arkkitehtuuri, kaupunkisuunnittelu ja muotoilu. Rekisteröidy mukaan.

Showroomin ohjelman keskiössä 13.-15.9.2017 ovat arkkitehtuuri, kaupunkisuunnittelu ja muotoilu. Rekisteröidy mukaan.

Showroomin ohjelma 2017 on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Ohjelma tarkastelee arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja muotoilua ihmisten, rakennusten ja ympäristön vuorovaikutuksena.

Monialainen ja kriittisesti asioihin pureutuva ohjelma tarjoilee yleisölle vastauksia kysymyksiin kaupunkien tulevaisuuteen sekä luonnon ja arkkitehtuurin suhteeseen liittyen.

Showroom on muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma, joka järjestetään syyskuussa Helsinki Design Weekin ja Habitaren yhteistyössä toista kertaa. Showroom on Helsinki Design Weekin päätapahtuma ja Habitaren ammattilaistapahtuma. Tämän vuoden teema on ‘Q&A’, jonka myötä lavaohjelmien puheet pyrkivät heijastelemaan ilmiöiden takana piileviä tarpeita ja odotuksia ja vastaamaan sitä kautta aiheesta kumpuaviin kysymyksiin.

Kansainvälisiä puhujia ovat Kim Weckstrøm Jensen, Keller Easterling ja Flemming Rafn Thomsen.

Suuri kattaus puhujia

Kansainväliset puhujat ovat amerikkalainen arkkitehti ja kirjailija Keller Easterling, tanskalaisen Tredje Natur -arkkitehtitoimiston perustaja ja osakas Flemming Rafn Thomsen ja tanskalaisen Le Klint -valaistusyrityksen toimitusjohtaja Kim Weckstrøm Jensen. Aiemmin uutisoitu puhuja, Saksassa vaikuttava arkkitehti ja urbanisti Kristien Ring, on joutunut perumaan osallistumisensa.

Kansainvälisten vieraiden puheenvuorojen teemaan johdattaa heidän parikseen kutsuttu suomalainen puhuja. Alustuspuheenvuoroja lokaaleista näkökulmista tuovat muun muassa strategiseen designiin keskittyneen Snowcone & Haystack -yrityksen perustaja Marco Steinberg, taidehistorian professori Kirsi Saarikangas sekä kaupunkisuunnittelun konsultti ja From Rurban to Urban -blogin kirjoittaja Timo Hämäläinen.

Ohjelmassa on lisäksi kahden arkkitehdin välisiä ‘Architects on Architects’ -dialogeja sekä pyöreän pöydän äärellä järjestettäviä kevyempiä lounaskeskusteluja. Arkkitehtidialogien vieraina nähdään muun muassa arkkitehdit Helena Sandman, Marco Casagrande, Juho Grönholm, Ville Hara, Inari Virkkala sekä Hilla Rudanko.

Lounaskeskustelujen aiheet käsittelevät sisustusarkkitehtuuria, palvelumuotoilua sekä maisemasuunnittelua ja vieraina nähdään sisustusarkkitehdit Joanna Laajisto, Vertti Kivi, Petra Majantie sekä palvelumuotoilun pioneerit Paula Bello, Erno Forsström ja Ornamo-palkittu Mikko Koivisto.

Suomen Lontoon instituutin University of Westminsterin arkkitehtiopiskelijoiden sekä suomalaisten ja brittiläisten arkkitehtien kanssa toteuttaman Mobile Home London -designhankkeen myötä Showroomin lavalla nähdään myös arkkitehdit Sami Rintala sekä Harry Charrington, jotka esittelevät projektin tuloksia.

Opiskelijat suunnittelevat ja rakentavat arkkitehtien opastuksella taukomajan Luston metsämuseon vaellusreitille viikossa.

Showroom
13.–15.9.2017
Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki
www.showroomfair.com

Showroom on muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma, joka järjestetään syyskuussa Helsinki Design Weekin ja Habitaren yhteistyössä. Showroom on Helsinki Design Weekin päätapahtuma ja Habitaren ammattilaistapahtuma. Helsinki Design Week järjestetään 7.-17.9.2017 ja Habitare 13.-17.9.2017.