Alvar Aalto -näyttelyn tapahtumia

Jos haluat kurkistaa syvemmälle Alvar Aallon maailmaan, merkitse kalenteriisi nämä päivät. Kokosimme yhteen Aalto-näyttelyn tapahtumat elokuvista luentoihin.

Jos haluat kurkistaa syvemmälle Alvar Aallon maailmaan, merkitse kalenteriisi nämä päivät. Kokosimme yhteen Aalto-näyttelyn tapahtumat elokuvista luentoihin.

Tiesitkö, että Alvar Aalto oli Suomen ensimmäisen elokuvakerhon puheenjohtaja ja tulisielu? Aallon faneja hellitään Ateneumin Alvar Aalto – taide ja moderni muoto -näyttelyn lisäksi myös runsaalla määrällä muita tapahtumia, jotka syventyvät Alvar Aallon elämään ja muotoiluun. Helsinki Design Weekly kokosi tapahtumat yhteen.

Näyttely järjestetään Ateneumissa 11.5.2017–24.9.2017. Tapahtumiin pääsee museolipun hinnalla tai museokortilla – tarkemmat tiedot löytyvät Ateneumin sivuilta.

Lue myös laajempi juttumme A niin kuin Alvar Aalto, jossa Ateneumin johtaja Susanna Pettersson paljastaa, missä törmäsi Aaltoon 4-vuotiaana ensimmäisen kerran.

Kuraattorikierros näyttelyyn

Kuratoidulla kierroksella pääsee tutustumaan näyttelyyn Vitra Design Museumin kuraattorin Jochen Eisenbrandin johdolla.

To 11.5. kello 13
Näyttelysalit
Englanniksi
Lue lisää

Alvar Aalto -luento: Ville Suhonen ja Jari Sedergren

Alvar Aalto oli vuosina 1934–1936 toimineen Filmistudio Projektion, Suomen ensimmäisen elokuvakerhon, puheenjohtaja ja tulisielu. Aiheesta luennoivat elokuvaohjaaja, kirjailija ja käsikirjoittaja Ville Suhonen sekä valtiotieteiden tohtori, elokuva- ja televisiotutkimuksen dosentti Jari Sedergren.

Ke 17.5. kello 17–17:45
Ateneum-sali
Suomeksi
Lue lisää

Alvar Aalto on teemana myös elokuvateatteri Orionissa 14.5.–18.6., jossa nähdään elokuvasarja Alvar Aalto ja Filmistudio Projektio.

Lue lisää

Alvar Aalto -luento: museonjohtaja Susanna Pettersson

Ateneumin johtaja Susanna Petterson puhuu aiheesta Alvar Aalto, Artek ja kuvataide. Lue Petterssonin haastattelu täältä.

Ke 24.5. kello 17–17.45
Ateneum-sali
Suomeksi
Lue lisää

Seminaari: Alvar Aalto – taide ja moderni muoto

Seminaari syventyy näyttelyn teemoihin yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön kanssa.

To 24.8. kello 13–17
Ateneum-sali
Suomeksi ja englanniksi
Lue lisää

Seminaari: Aino Marsio-Aalto suunnittelijana

Seminaari tarjoaa näkökulmia Alvar Aallon ja Aino Marsio-Aallon tuotantoon yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön kanssa. Puhujia ovat Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh, taidehistorian dosentti Renja Suominen-Kokkonen sekä Alvar Aalto -museon intendentti Katariina Pakoma.

La 9.9. kello 12–15
Ateneum-sali
Suomeksi
Lue lisää

Alvar Aalto – taide ja moderni muoto -näyttely on auki Ateneumissa 11.5.2017–24.9.2017. Ateneum on Helsinki Design Weekin 2017 ohjelmakumppani.

www.ateneum.fi/nayttelyt/alvar-aalto