Weekly Tips: kesäkuun vinkit

Kesäkuussa heitetään löylyä, hellitään makunystyröitä gourmet-ruoalla ja vietetään keskikesän juhlaa. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Kesäkuussa heitetään löylyä, hellitään makunystyröitä gourmet-ruoalla ja nautitaan sadepäivistä taidenäyttelyssä. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

BoA’17-näyttely

Näyttely kokoaa yhteen Aalto-yliopiston 24 kandidaatiksi valmistuvan muotoilijan lopputyöt, joista löytyy niin sisustustekstiilimallisto, chat-tarrojen kokoelma kuin tutkielma 3D-tulostamisen mahdollisuuksista keramiikassa. Ennakkoluulottomat ja muotoilun rajoja rikkovat työt lupaavat kentälle uudenlaista ajattelua ja omaperäisiä ratkaisuja.

BoA’17
1.6.-21.6.2017
Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniemi
Lue lisää

Finnish Sauna Festival

Tämän suomalaisempaa tapahtumaa saa Helsingistä etsiä. Saunomisen lisäksi tapahtumassa nautitaan kotimaisesta musiikista ja muotoilusta sekä perinteisistä ruokaelämyksistä. Helsingin lisäksi festivaali järjestetään kesän 2017 aikana myös Turussa ja Jyväskylässä.

Finnish Sauna Festival
8.-11.6.2017
Mäntymäen kenttä, Helsinki
Lue lisää

Sideways

Huippu musiikkiesiintyjien lisäksi kannattaa suunnata Sideways-festivaalille sen uudistuneen alueohjelman vuoksi. Luvassa on esimerkiksi installaatioita, performanssitaidetta, virtual reality -pelejä ja joogaa sekä skeittausta.

Sideways
9.-10.6.2017
Teurastamo, Helsinki
Lue lisää

Margrethe Odgaard

Onko tiedossa sateinen kesäpäivä? Ei hätää, sillä sitä voi käydä piristämässä Margrethe Odgaardin taidenäyttelyssä Designmuseossa. Tanskalaismuotoilija vastaanotti viime vuonna maailman suurimman design-palkinnon, Tosten ja Vanja Söderbergin palkinnon. Palkintonäyttely esittelee tekstiilisuunnitteluun erikoistuneen Odgaardin tuotantoa, jonka ydin on värien, tuntoaistin ja kuvioiden tutkimuksessa.

Margrethe Odgaard
9.6.2017 – 27.8.2017
Designmuseo, Helsinki
Lue lisää

Jukka Rintala – muotitaiteilija

Didrichsenin taidemuseossa avautuu muotitaiteilija Jukka Rintalan 40-vuotista taiteilijauraa esittelevä retrospektiivinen näyttely. Näyttelyssä on esillä pukuja, luonnoksia, maalauksia, tekstiilejä, valokuvia ja koruja Rintalan tuotannosta. Näyttely pyrkii esittämään muodin uudenlaisessa kontekstissa, pohtii muodin, taiteen ja museon yhtymäkohtia ja synnyttää vuoropuhelua niiden välille.

Jukka Rintala
9.6.-27.8.2017
Didrichsenin taidemuseo
Lue lisää

Taste of Helsinki

Tällä gourmetfestivaalilla makuhermoja hivellään, kun Suomen parhaimmat ravintolat ja keittiömestarit kerääntyvät Kansalaistorin puistoon kokkaamaan. Vieraat saavat koota kohtuu hinnalla ravintoloiden valitsemista annoksista haluamansa menun ja tutustua huippuluokan annoksiin.

Taste of Helsinki
15.-18.6.2017
Kansalaistorin puisto, Helsinki
Lue lisää

Helsinki-päivä

Kaupunkijuhla tarjoaa paljon tekemistä ja ohjelmaa ympäri Helsinkiä. Helsinki-päivänä voi esimerkiksi käydä ihastelemassa HejHylje!-tapahtumassa senaatintorilla Stefan Lindforssin muotoilemia hyljeveistoksia, joille taiteilijat ovat loihtineet persoonallisen ilmeen muistuttamaan itämeren suojelemisesta tai osallistua 24-tuntiseen Designsuunnistukseen, jossa vihjeiden avulla voi löytää itselleen designaarteita. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Helsinki-päivän hulinat kestävät tänä vuonna kaksi päivää.

Helsinki-päivä
11.-12.6.2017
Ympäri Helsinkiä
Lue lisää

Juhannus

Mökki, makkara ja verkkarit, juhannuksen pyhä kombo. Jos edessäsi on kuitenkin kaupunkijuhannus, löytyy Helsingistä varmasti tekemistä. Muun muassa Stadin Juhannuksessa pääsee nauttimaan merellistä juhannustunnelmaa ja kuuntelemaan kotimaisia artisteja Lonnan saarella 22.-24.6. Juhannusta juhlitaan myös Hernesaaren rannassa, jossa luvassa on juhannussauna ja kokko sekä makkaranpaistamista, Irinan, Roope Salmisen & Koirat ja Menneisyyden vangit musiikin tahtiin.