Habi Kids on oppimisen huvipuisto, jollaista ei ole ennen nähty

Habi Kidsin luovassa tilassa lapset pääsevät seikkailemaan ja oppimaan uutta muotoiluoppimisen teemojen parissa.

Habi Kidsin luovassa tilassa lapset pääsevät seikkailemaan ja oppimaan uutta muotoiluoppimisen teemojen parissa.

Tämän vuoden Habi Kids Design School -ohjelmassa lapset pääsevät muun muassa luomaan kierrätysmateriaaleista tulevaisuuden huoneen, sisustamaan virtuaalitiloja, rakentamaan huonekalupienoismalleja sekä pohtimaan tulevaisuuden asumista. Luvassa on ohjattuja työpajoja eri-ikäisille lapsille.

Työpajojen katso, keksi, kokeile ja kerro -teemat kuvaavat muotoiluprosessin eri vaiheita. Habi Kids Design School -kokonaisuuden toteutuksesta vastaa Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry. Habi Kids on Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma, joka järjestetään syyskuussa Habitaressa Messukeskuksessa.

“Jokaisella päivällä on teemansa, jota käsitellään kaikissa sen päivän tapahtumissa. Teemat näkyvät myös tilassa lasten suunnittelemissa kuoseissa, jotka toteutetaan yhdessä VIMMAn kanssa”, kertoo Mari SavioSuoMu ry:stä.

Tila ja ohjelma suunniteltu yhdessä lasten kanssa

Messukeskuksessa järjestettiin alkuvuodesta palvelumuotoilutyöpaja, jossa lapsiperheet pääsivät suunnittelemaan tilaa ja ohjelmaa SuoMun suunnittelijoiden johdolla.

“Tila ja sen elementit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa, alkaen värikartoista, materiaaleista ja ideoista”, Savio sanoo.

Palvelumuotoilutyöpajassa inspiroiduttiin osallistujien haaveista ja toiveista ja tuloksena syntyi valtava määrä innokkaita ideoita, paljon tärkeitä huomioita ja selkeitä teemoja, joiden pohjalta SuoMu ry suunnitteli Habi Kidsin tilan ja ohjelman. Ohjelma perustuu muotoiluoppimiseen ja sen toteutuksessa on käytetty muotoilun metodeja: pelaamista, leikkimistä, testaamista, empatiaa, havainnointia, ideointia ja innostumista.

© SUOMU
© SUOMU

Habi Kidsin työpajat sopivat eri-ikäisille lapsille, joihin vanhemmat lapset voivat osallistua yksin ja nuoremmat yhdessä vanhempien kanssa. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu myös muun muassa Fiskarsin viidakkoteemainen työpaja, kuosiseinän toteuttaminen ja muotoilusuunnistus. Tapahtuman muita yhteistyökumppaneita ovat VIMMA, AVA Room ja Ragamuff.

Habi Kids on Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma, joka järjestetään Habitaressa Messukeskuksessa 13.-17.9.2017.

Tallenna