Globaali muotoilutapahtuma Design Commons lanseerataan Helsinki Design Weekillä

Uudessa iltatilaisuudessa muotoilun kansainväliset tähdet puhuvat yleisön kanssa samoissa pöydissä. Ensimmäiset julkistetut puhujat ovat Winy Maas, Studio SWINE, Marko Ahtisaari ja LOLA. Tilaisuus on osa 14.-15.9.2017 pidettävää World Design Weeks Summitia.

Uudessa iltatilaisuudessa muotoilun kansainväliset tähdet puhuvat yleisön kanssa samoissa pöydissä. Ensimmäiset julkistetut puhujat ovat Winy Maas, Studio SWINE, Marko Ahtisaari ja LOLA. Tilaisuus on osa 14.-15.9.2017 pidettävää World Design Weeks Summitia.

Helsingissä lanseerataan uusi muotoilutapahtuma Design Commons. Kyseessä on kansainvälisten muotoilutoimijoiden taidonnäyte, jonka takana ovat Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week ja Afrikan suurin muotoilutapahtuma Design Indaba.

Design Commons on suunnattu luovien alojen toimijoille ja niiden sidosryhmille. Rento iltatilaisuus murtaa konferenssien perinteisen hierarkian, jossa puhujat luennoivat lavalla ja yleisö kuuntelee. Nyt muotoilun kansainväliset tähdet istuvat yleisön seassa ja nousevat vuorollaan puhumaan tämän hetken polttavimmista kysymyksistä.

Illan aikana kävijöistä ja puhujista koostuvat pöytäseurueet keskustelevat teemoista ja etsivät niihin ratkaisuja viinin ja ruoan parissa. Pyöreä pöytä luo rennon ja epämuodollisen ilmapiirin kansainvälisille ideoille ja yhteistyölle.

Design Commons on liikkuva tapahtumakonsepti, jossa aktivistit, tekijät ja muotoilijat voivat kokoontua jakamaan kokemuksiaan, tietämystään ja ideoitaan. Konsepti leviää Helsingin pilotoinnin jälkeen designviikoille ympäri maailman. Tapahtuma tarjoaa kävijöille niin uusia ajatuksia ja kontakteja mielipidevaikuttajien ja mahdollisten tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ensimmäiset puhujat julki

Illan puhujat ovat muotoilun ja arkkitehtuurin kansainvälisiä tähtiä.

WINY MAAS

Arkkitehtuurin supertähti Winy Maas on hollantilainen arkkitehti, kaupunkisuunnittelija ja maisema-arkkitehti, joka tunnetaan palkitun MVRDV-toimiston perustajajäsenenä. Toimisto on tunnettu rohkeista ja nerokkaista töistään, kuten hevosenkengän muotoisesta Rotterdamin kauppahallista ja Chanelin lasikoristellusta tiilirakennuksesta.

Maas kiertää maailmaa kuratoimassa näyttelyitä, pitämässä luentoja ja tuomaroimalla alan kilpailuja. MVRDV:n värikäs installaatio nähtiin Helsingissä Kansallismuseon edustalla Helsinki Design Weekillä 2015.

SWINE

Japanilainen arkkitehti Azusa Murakami ja britannialainen taiteilijaAlexander Groves muodostavat toimiston SWINE (Super Wide Interdisciplinary New Explorers). Duon töitä on esitelty muun muassa Lontoon Victoria & Albert Museumissa, Pariisin Pompidou Centressä ja Venetsian taidebiennaalissa, ja heidän filmejään palkittu Cannesissa ja muilla elokuvafestivaaleilla. Tänä vuonna he loivat Milanon muotoiluviikolla yhden jonotetuimmista teoksista, kuusimetrisen sumua kukkivan puuinstallaation COS-vaatebrändille.

LOLA

Kolmas julkistettu puhuja on arkkitehtitoimisto LOLA (LOst LAndscapes), joka tutkii ja suunnittelee maisemia, jotka ovat unohdettuja, hajonneita tai muutoksen keskellä. Oli kyseessä kaupunki, sen laitamat tai maaseutu, toimisto pyrkii suunnittelemaan paikkoja, jotka ovat kauniita, yllättäviä ja kukoistavia. Vuonna 2006 perustettu toimisto sijaitsee Hollannissa, mutta työskentelee kansainvälisesti hallituksille, kunnille, kansalaisjärjestöille ja hankkeiden kehittäjille. LOLA:n käsialaa on muun muassa Adidaksen Saksan pääkonttori, ja toimistolle on myönnetty muun muassa Rotterdam-Maaskant Prize for Young Architects -palkinto. Design Commonsissa puhuu yksi perustajista, Cees van der Veeken.

MARKO AHTISAARI

Suomalaista osaamista tuo teknologiayrittäjä Marko Ahtisaari. Nokian muotoilujohtajana aikaisemmin työskennellyt Ahtisaari on nyt toimitusjohtaja ja perustajajäsen Sync Project -yhtiössä. Yhtiön tarkoituksena on kehittää musiikillista hoitoa, jolla on samantyyppisiä vaikutuksia kuin lääkehoidolla.

Osa WDW Summitia

Design Commons on osa World Design Weeks Summitin ohjelmaa, joka järjestetään Clarion Hotel Helsingissä 14.-15.9.2017. Summit sisältää kokouksia, vierailuja eri näyttelyissä ja tapahtumissa sekä perjantain työskentelypäivän, jonka fasilitoi ruotsalainen luova toimisto Fantastic Studios.

Sekä Summitiin että Design Commonsiin osallistuu World Design Weeks -verkoston jäseniä, kansainvälisiä vieraita ja toimittajia sekä kotimaisia sidosryhmiä.

Design Commons 14.9.2017
Kello 18-23
Liput 175 €/45 € (opiskelijat)
Osta liput Tiketistä

www.designcommons.info

World Design Weeks Summit 14.-15.9.2017
www.worlddesignweeks.org

Clarion Hotel Helsinki
Conference Centre
Tyynenmerenkatu 2, Helsinki