Äänestä suosikkisi Muoto-gaalassa

Helsinki Design Weekin Muoto-gaala palkitsee suomalaisia suunnittelijoita ja muotoiluun panostaneita yrityksiä. Äänestä suosikkisi ja voita lippu gaalaan ja hotelliyö kahdelle!

Helsinki Design Weekin Muoto-gaala palkitsee suomalaisia suunnittelijoita ja muotoiluun panostaneita yrityksiä. Äänestä suosikkisi ja voita lippu gaalaan ja hotelliyö kahdelle!

Helsinki Design Weekin Muoto-gaala palkitsee  suomalaisia suunnittelijoita ja muotoiluun panostaneita yrityksiä. Gaala järjestetään Clarion Hotel Helsingissä 13. syyskuuta 2017. Voittajia palkitaan kuudessa kategoriassa.

Yleisö äänestää voittajan Vuoden tuote -sarjassa, johon Muoto-raati on esivalinnut ehdokkaaksi kolme perinteisillä menetelmillä käsin tehtyä tuotetta. Kaikkia näitä ehdokkaita yhdistää moderni näkemys ja ekologiset arvot.

Muoto-raati valitsee palkittavat kategorioissa Designteko, Nuori lupaus, Elämäntyö, Helsinki Design Award ja Kansainvälistyminen.

Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi 20.8. mennessä. Äänestäjien kesken arvotaan avec-lippu upeaan Muoto-gaalaan sekä yöpyminen Clarion Hotel Helsingissä kahdelle hengelle.

Vuoden tuote -ehdokkaat

Hanna Sarén: éN-lierihatut

Finalisti Hanna Saren
Hanna Sarén: éN-lierihatut

Sarénin lierihatuissa on kaksi erilaista mallia, kolme eri korkeutta ja kolme erilaista lieriä miehille ja naisille. Idean lierihattuun suunnittelija sai etsittyään kaupoista pitkään täydellistä lierihattua. Lopulta Sarén suunnitteli oman mallistonsa.

Suunnittelun inspiraationa toimi yksinkertaistaminen, joka näkyy éN-hattujen minimalistisuudessa. Upealla värimaailmalla ja laadulla varustettuja hattuja valmistetaan käsin Korkeavuorenkadun hattustudiossa.

Hanna Sarén on muotisuunnittelija, valmistunut Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta jalkinesuunnittelijaksi. Hän on suunnitellut Hanna Sarén -brändin alla vaatteita, laukkuja ja kenkiä. Hattumallisto lanseerattiin elokuussa 2016.

ÄÄNESTÄ

Antrei Hartikainen: Kukkii-veistokset

Finalisti Antrei Hartikainen
Antrei Hartikainen: Kukkii-veistokset © KARI NYYSSÖNEN

Kukkii-sarjan tuotteet ovat puusta valmistettuja seinähyllyjä tai korkeita, lattialla pidettäviä teoksia, joista jokainen on uniikki teos. Hartikainen sai idean luonnon moninaisuudesta ja siitä, kuinka se muuttaa muotoaan. Valot ja varjot, mutta myös käytännönläheinen tarve toimivat suunnittelijan inspiraation lähteenä. Hartikainen tarkkailee luonnon eri kappaleita ja miten ne elävät omaa elämäänsä siinä ympäristössä.

Antrei Hartikainen on kotoisin Outokummusta, opiskellut Joensuussa puuartesaaniksi ja sen jälkeen suorittanut puuseppämestarin tutkinnon. Antrei asuu Fiskarsissa ja työskentelee Nikari Oy:ssä.

ÄÄNESTÄ

Tuula Pöyhönen: Ragamuf-tuoliryijyt

Finalisti Tuula Pöyhönen
Tuula Pöyhönen: Ragamuf-tuoliryijyt

Ragamuf on joustava tuoliryijy, joka muotoutuu erikokoisten ja -mallisten tuolien päälliseksi. Ragamuf työllistää Turkissa asuvia syyrialaisia pakolaisnaisia. Pöyhönen sai idean tuoliryijyihin vuonna 2015 törmätessään kulahtaneeseen sohvaan ja kangaskaupassa isosilmäiseen sporttiverkkoon. Usein käytännön ongelmat ohjaavat Pöyhösen suunnittelua, mutta myös ajan henki johdattaa intuitiota. Materiaali johdattaa suunnittelijaa luonteviin ja häntä visuaalisesti kiinnostaviin ratkaisuihin.

Tuula Pöyhönen on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut vaatesuunnittelija, joka on suunnitellut muun muassa Marimekolle vaatteita, asusteita, sisustus- ja lasten tuotteita sekä omaa Onni-vaate- ja asustemallistoa.

ÄÄNESTÄ

Äänestä suosikkiasi 20.8. mennessä ja voita avec-lippu upeaan Muoto-gaalaan sekä yöpyminen Clarion Hotel Helsingissä kahdelle hengelle.

Tallenna