Kesäetu Weeklyn lukijoille: ilmaiset lomakirjat Storytelistä

Hanki kesäloman lukemiset Storytelistä! Helsinki Design Weeklyn lukijat saavat digitaalisen kirjapalvelun ilmaiseksi heinäkuun ajaksi. Weekly haastoi myös Designmuseon Päivi Balomenoksen kokeilemaan palvelua ja jakamaan omat kirjavinkkinsä.

Weekly promootio: Hanki kesäloman lukemiset Storytelistä! Helsinki Design Weeklyn lukijat saavat digitaalisen kirjapalvelun ilmaiseksi heinäkuun ajaksi. Weekly haastoi myös Designmuseon Päivi Balomenoksen kokeilemaan palvelua ja jakamaan omat kirjavinkkinsä.

 

Designmuseon tiedottaja Päivi Balomenos on lukenut elämänsä aikana paljon kirjoja, klassikoista lähtien. Balomenos lukee edelleen paljon, mutta kirjojen sijaan hänen on tullut seurattua nykyään enemmän uutisia ja artikkeleita puhelimensa kautta. Myös kuusivuotiaalla pojalla on ollut vaikutusta siihen, että Tolstoi on vaihtunut iltasatuihin.

“Kokeilun aikana e-kirjojen selaaminen oli minulle luontevampaa. Tosin parin viikon kokeilun jälkeen tajusin laittaa kuulokkeet korviini, jolloin lapsiperheessä äänikirjojenkin kuuntelu helpottui huomattavasti”, Balomenos kertoo naurussa suin.

© HELSINKI DESIGN WEEK

Itse sovelluksesta Balomenokselle tuli mieleen Netflix tai muu vastaava käyttäjäystävällinen suoratoistopalvelu. Lisäksi Balomenos kiitteli Storytelin suurta kansainvälistä sisältöä, josta kirjallisuutta löytyy kymmeniä tuhansia teoksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Suomessa Storytelin toiminta alkoi keväällä 2016. Storytelin maajohtaja Mari Wärri kertoo sovelluksen valikoiman kasvavan alituisesti sekä suomalaisten että kansainvälisten kustantajien tuotteilla. Uutta tuotantoa lisätään sovellukseen päivittäin.

“Erityistä meillä on myös Storytel Original -äänikirjasarjat, joita voi verrata Netflix Original-sarjoihin. Ne ovat varta vasten meille tuotettuja sarjoja, jotka koostuvat tunnin mittaisista jaksoista”, kertoo Wärri.

© HELSINKI DESIGN WEEK

Muotoilu on otettu palvelussa huomioon. Palvelumuotoilu ja design tarkoittavat ensisijaisesti miellyttävää ja elämyksellistä käyttäjäkokemusta. Storytel haluaakin tarjoaa Helsinki Design Weeklyn lukijoille kesäedun: kuukauden rajattoman kokeilun palvelua.

“Yhdessä Helsinki Design Weeklyn kanssa haluamme rohkaista suomalaisia tutustumaan uusiin tapoihin löytää ja kuluttaa kertomuksia, ja testaamaan jatkuvasti kehittyvää uutta kirjapalveluamme.”

Kesäloman kirjat mökille ja matkoille ovat muutaman klikkauksen päässä osoitteessa www.storytel.fi/helsinkidesignweek.

© HELSINKI DESIGN WEEK

Kirjahylly, joka mahtuu takin taskuun

Balomenoksen tulee työpäivän aikana oltua paljon puhelimen ja tietokoneen näytön äärellä.  Hän arvelee, että lomalla sovellusta tulisi käytettyä tämän vuoksi enemmän. Balomenos kuitenkin uskoo, että aikoo jatkossa jatkossa etsiä Storytelistä jotain somettelua fiksumpaa kuunneltavaa tai luettavaa.

“Lempikirjojani ovat vakavammat ja pysäyttävät teokset. Näin aikuisena huomaan silti valitsemani helposti usein jotain helposti lähestyttävää ja kevyttä lukemista”, Balomenos kertoo.

© HELSINKI DESIGN WEEK

Storytelissä jokainen voi koota oman kirjahyllynsä, josta teosten pariin on helppo palata automaattisen kirjanmerkin avulla. Jos tiedossa on ulkomaanmatka tai mökki varustettuna heikolla verkkoyhteydellä, voi kirjoja ladata rajattomasti valmiiksi offline-tilaan. Äänikirjojen kuuntelunopeutta on mahdollista säätää mieleisekseen tai valita unitila, joka keskeyttää kirjan automaattisesti haluaman minuuttimäärän jälkeen.

Balomenokselle kuukauden kestänyt Storytel-kokeilu jätti positiivisen mielen.

“Näillä näkymin kokemus palautti minut takaisin kirjallisuuden pariin, joka on ollut minulle aina rakas laji.”

© HELSINKI DESIGN WEEK

Kesäetu Helsinki Design Weeklyn lukijoille:

Löydä lomalle lukemista kymmenien tuhansien teosten joukosta ja kokeile Storyteliä ilmaiseksi kuukauden ajan osoitteessa storytel.fi/helsinkidesignweek.