Weekly Tips: elokuun vinkit

Elokuussa kokoonnutaan kapakoihin, järjestetään maailman suurimmat kyläjuhlat ja huomioidaan toisiamme pienin teoin. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Elokuussa kokoonnutaan kapakoihin, järjestetään maailman suurimmat kyläjuhlat ja huomioidaan toisiamme pienin teoin. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Pusuja ja Popcornia

Pusuja ja Popcornia on kymmenen keramiikkaa materiaalinaan käyttävän taiteilijan yhteinen kesänäyttely, jossa perinteinen materiaali taipuu mielikuvituksellisiin asentoihin.

Iittala & Arabia Muotoilukeskus
Hämeentie 135
Vapaa pääsy
Lue lisää

URB 17 – Urbaanin taiteen festivaali

Yhdeksän elokuun päivän aikana eri puolille Helsinkiä levittäytyy sarja esityksiä, teoksia, työpajoja ja tapahtumia – hetkiä yhdessäololle ja hetkiä omakohtaiselle pohdinnalle. Nuoret taiteen tekijät ja kokijat ovat festivaalin keskiössä. URB on Kiasma-teatterin tuottama vuosittainen urbaanin taiteen ja kulttuurin festivaali, joka esittelee jatkuvasti muuttuvan kaupunki- ja nuorisokulttuurin vaikutusta nykytaiteen eri muotoihin.

2.-10.8.2017
Helsinki
Tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.
Lue lisää

Design your Pitch – Pitch your Design

Huomio kaikki nuoret suunnittelijat! Hae mukaan työpajaan, jossa keskitytään oman osaamisen esittelyyn. Ohjelma sisältää ennakkotehtävät, yhden koulutuspäivän ja lopuksi pitchaustilaisuuden Habitare-messujen suurella lavalla asiantuntijaraadin ja yleisön edessä. Ohjelmalla on kaksi tavoitetta: se opettaa ja harjoittaa viestinnän ja vuorovaikutuksen taitoja sekä tarjoaa näkyvyyttä ja hyödyllisiä kontakteja suunnittelijoille. Hakuaika työpajaan loppuu 31.8.

Helsinki
Ilmainen, rajattu osallistumismäärä
Lue lisää

Worldcon 2017

Worldcon on vuosittainen Worldcon Science Fiction Societyn (WSFS) järjestämä konferenssi, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa Messukeskuksessa elokuun alussa. Viisipäiväinen tapahtuma koostuu luennoista, paneelikeskusteluista, naamiaisista, taidenäyttelystä ja muusta tieteis- ja fantasiakirjallisuuteen liittyvästä ohjelmasta. Tapahtumassa jaetaan myös ”tieteiskirjallisuuden Oscarit” eli arvostetut Hugo-palkinnot.

9.-13.8.2017
Messukeskus
Lue lisää

Flow Festival

On taas aika suunnata Suvilahteen! Flow Festival on innovatiivinen edelläkävijä pohjoismaisessa festivaalikentässä. Musiikin lisäksi Flow panostaa visuaaliseen taiteeseen ja ravintolaelämyksiin. Festivaalille osallistuvat ravintolat on valittu tarkkaan, ja noin 40 eri ravintolaa, kahvilaa ja baaria tarjoavat festarivieraille korkealaatuista ruokaa moneen eri makuun.

11.-13.8.2017
Suvilahti
Lue lisää

Taiteiden yö

Taiteiden yönä kaupunki muuttuu satojen taidetapahtumien, esitysten ja yllätysten näyttämöksi. Tutustu tapahtumatarjontaan ja poimi joukosta omat suosikkisi. Jokaisen kaupunkilaisen yhteistä taidekarnevaalia vietetään tänä vuonna jo 29. kerran.

24.8.2017
Helsinki
Lue lisää

Kaisa Salmi: #tekoja

Miten yksi ihminen voi muuttaa maailmaa? Kaisa Salmen #tekoja on yhteisöllinen, osallistava taideteos, joka kutsuu meidät ottamaan toisemme huomioon pienillä teoilla – edes yhden päivän ajan. Tekojen ketjun laittavat liikkeelle tutut tekijät, jotka haastavat toisensa mukaan kesän aikana. Teos huipentuu elokuun viimeisenä lauantaina, jolloin kaupunki täyttyy hyvistä teoista. Vapaamuotoisten myötätunnonosoitusten lisäksi päivän aikana kokoonnutaan yhteen syventämään ajatuksia empatiasta – miksi hyvän tekeminen tuntuu hyvältä?

26.8.2017
Helsinki
Lue lisää

Art goes Kapakka

Kymmenen päivää, kymmenen yötä ja yli 300 tapahtumaa Helsingin keskeisimmissä ravintoloissa, kahviloissa ja kapakoissa. Art goes Kapakassa laadukas ja kiinnostava taide, maukas ravintolakulttuuri ja ihana yleisö kohtaavat. Tunnetut artistit esittelevät uusia ideoitaan ja uudet esiintyjät tulevat yleisölle tutuksi.

17.8.2017 – 26.8.2017
Helsinki
Lue lisää

100 sataan

100 sataan -viikonloppuna alkaa lähtölaskenta Suomen syntymäpäivään. Silloin järjestetään Maailman suurimmat kyläjuhlat, koko maan halki levittäytyvä tapahtuma jossa sadat tekijät ympäri Suomea luovat oman näköisiään kyläjuhlia. Luvassa on juhlia kansallispuistoissa, taivaan alla, varuskunnissa, kouluissa ja ravintoloissa. Järjestä juhlat itse tai yhdessä jonkun kanssa tai nauti jo valmiiksi katetusta pöydästä.

25.8.2017 – 27.8.2017
Helsinki
Lue lisää

Ima Iduozee: Garden of Eden 

Koreografi-tanssija Ima Iduozeen uusi teos Garden of Eden tanssiteos uudelleen kirjoittaa luomiskertomuksen ja samalla maalaa monikielistä ja interkulttuurista tulevaisuuden maisemaa.Teoksen näyttämölle rakennetaan elävistä kasveista maisema, jonka suunnittelee Laura Väinölä (vuoden 2016 nuori suunnittelija) sekä Erno Aaltonen (vuoden 2017 parhaan valosuunnittelun Säde-palkinto).

3.8. klo 19, 4.8. klo 19, 7.8. klo 19
Stoa, Helsinki
Liput 15/12 €
Lue lisää