Ruukin Unbelievable Challenge 2017 lanseerataan Helsinki Design Weekillä

Ruukin kilpailu The Unbelievable Challenge lanseerataan osana Helsinki Design Weekin Arkkitehtuurin päivää. Kilpailijoiden tehtävänä on loihtia ostoskeskuksesta talven ihmemaa.

Ruukin nuorille arkkitehdeille suunnattu kilpailu The Unbelievable Challenge lanseerataan osana Helsinki Design Weekin Arkkitehtuurin päivää. Kilpailijoiden tehtävänä on loihtia ostoskeskuksesta talven ihmemaa.

Oletko opiskelija tai juuri valmistunut arkkitehti? Oletko valmis käyttämään ripauksen hulluutta ja saavillisen luovuutta, rikkomaan arkkitehtuurin rajoja ja suunnittelemaan uudenlaisen julkisivun ostoskeskukseen?

Unbelievable Challenge 2017 haastaa nuoret arkkitehdit suunnittelemaan ostoskeskuksen, johon ihmiset voisivat yhdessä päästä nauttimaan antamisen ilosta, ei vain jouluna, vaan vuoden jokaisena päivänä. Kyseinen ostoskeskus sijaitsee Puolassa, Wroclawissa, mutta tarvitsee julkisivuremontin ja uuden ilmeen. Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella luovin ratkaisuin, miten vanha Outlet-myymälä ja sen edusta saadaan muutettua ostoskeskukseksi, jota voitaisiin kutsua talven ihmemaaksi. Helsinki Design Week on kilpailun kumppani.

Voittajalle on tiedossa kymmenen viikon harjoittelu Oslossa, kansainvälisen arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin yrityksessä Snøhetta sekä harjoittelun rahallinen tuki, johon kuuluu palkka, verovähennykset ja asunnon vuokraaminen Norjassa. Lisäksi voittaja saa 1000 euroa.

Ruukin vuoden 2014 Unbelievable Challenge -kilpailussa etsittiin luovia ideoita ja ratkaisuja joulupukin logistiikkakeskukselle. Tehtävänä oli suunnitella Oulun Perävainiolla sijaitsevalle tontille logistiikkakeskus. Kilpailuun lähetettiin töitä 243 kpl yhteensä 59 eri maasta. Suunnittelukilpailun voitti Alexandru Opritan ja Laurentiu Constantinin työ ”Nothing is impossible”.

Katso täältä vuoden 2014 voittajan, Alexandru Opritan, kokemuksia Snøhettalta.

Kilpailu lanseerataan osana Helsinki Design Weekin Arkkitehtuurin päivää, jossa järjestetään myös Arkkitehtuurimuseon Eero Saarinen -Honorary Lecture. Luennolle kutsutaan nuori, kansainvälisesti menestystä saavuttanut arkkitehti kertomaan töistään, urastaan ja vaikutuksistaan. Tämän vuoden luennoitsija on Sebastian Irarrazaval.

Ilmoittautuminen Arkkitehtuurin päivään on nyt auki ja voit tehdä sen täällä.

Arkkitehtuurin päivä on 7.9.2017 Ateneumin taidemuseossa.