Habi Kidsissä muotoi­lu­pro­sessit tulevat lapsille tutuiksi

Elokuun puoliväli tarkoittaa sitä, että lasten on aika suunnata takaisin koulunpenkille. Habi Kids Design School tarjoaa perheen nuorimmille erilaisen kouluelämyksen.

Habi Kids Design School -ohjelmassa 13.-17.9. lapset pääsevät muun muassa luomaan kierrätysmateriaaleista tulevaisuuden huoneen, sisustamaan virtuaalitiloja, rakentamaan huonekalupienoismalleja sekä pohtimaan tulevaisuuden asumista. Luvassa on ohjattuja työpajoja eri-ikäisille lapsille.

Työpajojen katso, keksi, kokeile ja kerro -teemat kuvaavat muotoiluprosessin eri vaiheita. Habi Kids Design School -kokonaisuuden toteutuksesta vastaa Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry. Habi Kids on Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma, joka järjestetään syyskuussa Habitaressa Messukeskuksessa.

Lue myös artikkelimme Lasten viikonloppu täyttää viisi vuotta.

Habi Kids Design School -kokonaisuuden toteutuksesta vastaa Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry. © SUOMU
Keskiviikkona 13.9. Habi Kidsin Koululaispäivässä luvassa on muun muassa Fiskarsin viidakkoteemainen työpaja, muotoilusuunnistusta ja muotoiluoppimisen erilaisten metodien harjoittamista.

Habitaren avajaispäivänä Habi Kids valtaa myös Messukeskuksen päälavan, johon nousee Design Learning Battle eli muotoiluoppimisen väittely. Väittelyssä alan asiantuntijat käyvät keskustelua muotoilukasvatuksen kiinnostavista teemoista ja sen mahdollisuuksista, haasteista ja suhteesta koulumaailman tarpeisiin.

Habi Kidsin työpajat sopivat eri-ikäisille lapsille, joihin vanhemmat lapset voivat osallistua yksin ja nuoremmat yhdessä vanhempien kanssa. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Fiskars, VIMMA, AVA RoomRagamuff, Garden Grillhouse ja Akateeminen kirjakauppa. Ohjelmassa yhteistyössä Aalto+Aalto, Demos Helsinki, Futurice, HAM, Mehackit, Mobile Home sekä Goethe Institut, Suomen Saksan-instituutti ja Raumlaborberlin, Napa School for Kids ja Tridify.

Tutustu Habi Kidsin ohjelmaan täältä.

Tallenna

Tallenna