Marimekko Designathon etsii osallistujia

Marimekko, Slush ja Junction järjestävät Helsinki Design Weekillä ohjelmointitapahtuman, joka etsii innovaatioita vaate- ja tekstiiliteollisuudelle. Haku on nyt auki.

Marimekko kutsuu viisikymmentä nuoren tekijäsukupolven edustajaa haastamaan perinteistä vaate- ja tekstiiliteollisuudenalaa kansainväliseen Marimekko Designathon -kilpailuun.

Läpi viikonlopun kestävä kansainvälinen ohjelmointitapahtuma järjestetään Marimekon pääkonttorissa Helsingin Herttoniemessä osana Helsinki Design Weekiä 15.–17.9.2017. Kilpailun tarkoitus synnyttää innovatiivisia ratkaisuja designia ja teknologiaa yhdistämällä sekä VR- ja AR-teknologioiden avulla.

Marimekko järjestää tapahtuman yhdessä Euroopan johtavan teknologia- ja kasvuyritystapahtuman Slushin ja Euroopan suurimman hackathonin Junctionin kanssa. Hackathon tarkoittaa tapahtumaa, jossa joukko ihmisiä kokoontuu ennalta määrätyksi ajaksi työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin.

Kansainvälisistä asiantuntijoista ja kilpailun järjestäjistä koostuva tuomaristo valitsee noin kymmenen joukkueen kilpailutöistä 3–5 parasta ideaa. Palkitut tiimit pääsevät esittelemään töitään sijoittaja- ja startup-yleisölle vuoden 2017 Slushin yhteydessä 30.11.–1.12. Haku Marimekko Designathoniin on auki 31.8. saakka. Lue lisää ja hae mukaan täällä.

Tuomaristoon kuuluvat:

  • Caterina Fake, amerikkalainan yrittäjä, enkelisijoittaja ja hallitusammattilainen, ja muun muassa tunnettu Flickr-kuvapalvelun perustajana ja Etsy-verkkokaupan hallituksen puheenjohtajana
  • Linda Liukas, suomalainen Hello Ruby -koodisatukirjojen kirjoittaja, ohjelmoija ja TED-puhuja
  • Cecilie Manz, sukupolvensa johtaviin tanskalaisiin tuote- ja huonekalumuotoilijoihin lukeutuva muotoilija
  • Arni Aromaa, suomalainen muotoilija ja Pentagon Design -muotoilutoimiston perustaja ja luova johtaja
  • Kari Korkman, Helsinki Design Weekin johtaja ja World Design Weeks -designverkoston puheenjohtaja
  • Tiina Alahuhta-Kasko, Marimekon toimitusjohtaja ja tuomariston puheenjohtaja