Clarion Hotel on Helsinki Design Weekin pääta­pah­tu­ma­paikka

Mikä olisikaan parempi päätapahtumapaikka Helsinki Design Weekille kuin Design Hotelli Jätkäsaaressa? Tutustu Clarion Hotel Helsingissä tapahtuvaan ohjelmaan.

Helsingin Jätkäsaareen vuonna 2016 avattu designhotelli, jonka sisustuksesta valtaosa on skandinaavista ja suomalaista designia, on Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka. Tutustu Clarion Hotellissa tapahtuvaan ohjelmaan.

 

Tapahtumat Clarion Hotellissa:

 

DesignCommons

Maailman ensi-iltansa saava puhekonsepti DesignCommons rikkoo perinteisen konferenssin kaavan. Lavalla luennoimisen sijasta muotoilun kansainväliset tähdet istuvat yleisön seassa ja nousevat vuorollaan puhumaan tämän hetken polttavimmista kysymyksistä. Yleisöstä ja puhujista koostuvat pöytäseurueet keskustelevat teemoista ja etsivät niihin ratkaisuja viinin ja ruoan parissa.

Ensimmäiset puhujat ovat hollantilainen arkkitehti Winy Maas, suomalainen teknologiayrittäjä Marko Ahtisaari, hollantilainen maisema-arkkitehti Cees van der Veeken ja Studio Swine, jonka muodostavat japanilainen arkkitehti Azusa Murakami ja britannialainen taitelija Alexander Groves.

DesignCommons on osa World Design Weeks Summitia 2017, joka järjestetään Helsingissä 14.-15. syyskuuta.

 

Creative Collaborations

Perjantaina 15. syyskuuta keskitytään verkostoitumaan ja luovaan ongelmanratkaisuun. Tilaisuuden fasilitoi ruotsalainen luovan alan toimisto Fantastic Studios. Päivä on tarkoitettu World Design Weeks -verkoston jäsenille, kansainvälisille vieraille sekä kotimaisille sidosryhmille. Päivän päätteeksi World Design Weeks valitsee kolme pilottihanketta aloitettavaksi vuoden 2018 aikana.
Creative Colloborations on osa World Design Weeks Summitia 2017, joka järjestetään Helsingissä 14.-15. syyskuuta.

Design Commons järjestetään Helsingissä 14.9.2017. Puhujina nähdään muun muassa Studio Swine, Cees van der Veeken, Winy Maas ja Marko Ahtisaari.

Muoto-gaala

Helsinki Design Weekin Muoto-gaala palkitsee  suomalaisia suunnittelijoita ja muotoiluun panostaneita yrityksiä. Gaala järjestetään 13. syyskuuta 2017. Voittajia palkitaan kuudessa kategoriassa. Tutustu Vuoden tuote -sarjan ehdokkaisiin ja äänestä omaa suosikkiasi täällä ennen 20.8.

Näyttelyitä ja arkkitehtuurikierroksia

Clarion Hotel Helsingin aulassa voit Helsinki Design Weekin aikana käydä tutustumassa myös Kalevala Korun näyttelyyn. Aulassa on esillä myös Mikko Paakkasen lasinäyttely sekä Secto Designin valaisininstallaatio.

Helsinki-päivänä senaatintorilta tutuiksi tulleet HejHylkeet! ovat ilostuttaneet kesän ajan ihmisiä ympäri Helsinkiä. Helsinki Design Weekillä hyljelauma tapaa toisensa jälleen, kun he asettuvat Clarion Hotel Helsingin ympäristöön.

Toukokuussa Clarion Hotel Helsinki ja Helsinki Design Week järjestivät Jätkäsaaren alueen asukkaille ja toimijoille palvelumuotoilun työpajan, jossa tutkittiin, miten hotelli voi parantaa kaupunkilaisten elämänlaatua ja kehittää hotellin palveluita muotoilun avulla.

Clarion hotelli ja Helsinki Design Week ovat valinneet työpajassa syntyneet parhaat ideat, joista kerrotaan Helsinki Design Weekillä ja pilotoidaan syksyn aikana. Luvassa on muun muassa ilmaisia joogatunteja, elokuvia ja arkkitehtuurikierroksia.

Helsinki Design Week ja Clarion Hotel Helsinki tutkivat hotellin kehittämistä työpajassa la 6.5. © Clarion

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna