Weekly Tips: syyskuun vinkit

Helsinki Design Weekin 7.-17.9. lisäksi syyskuu tarjoaa muun muassa elokuvia, filosofiaa ja komediaa. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Tutustu Helsinki Design Weekin ohjelmaan täällä.

Julian Rosefeldt: Manifesto

Taidehallissa avautunut Julian Rosefeldtin näyttely on koskettanut ihmisiä aikaisemmin muun muassa Berliinissä ja New Yorkissa. Manifesto koostuu 13 lyhytvideosta, jossa kussakin on yksi taiteesta kirjoitettu manifesti. Visuaalisesti upeat videot on kuvattu kahdessa viikossa eri puolilla Berliiniä ja jokaista tähdittää australialainen näyttelijä Cate Blanchett. Blanchett näyttelee videoissa 13 eri roolia uutisankkurista kodittomaan mieheen ja toimitusjohtajasta astronauttiin. Näyttelysyksyn must see -kohde!

Taidehalli, Nervanderinkatu 3
Näyttely on avoinna 15.10. asti
Lue lisää

Rakkautta ja anarkiaa

Helsingin elokuvafestivaali Rakkautta ja anarkiaa juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa. Pimenevät syysillat ovat parasta aikaa katsoa elokuvia.  Festivaalilla on myös helppo tutustua ympäri maailmaa tehtyihin  tuotantoihin.

14.-24.9.
Useat elokuvateatterit ympäri Helsinkiä
Lue lisää

Home Revisited

Tulevaisuudessa asumisen kehitykseen tulevat vaikuttamaan monet uudet tekijät, kuten ympäristökysymykset, perheen uudelleenmäärittely, monikulttuurisuus, ikääntyminen ja digitalisoituminen. Näihin ja moniin muutoksiin kodeissa etsii ratkaisuja Home Revisited –suunnittelukilpailu, jonka Askon säätiö lanseerasi 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Kilpailu pyrkii luomaan uusia innovaatioita tulevaisuuden kotiin. Kansainvälisen ja monialaisen kilpailun kymmenen finalistityötä esitellään prototyyppien ja miniatyyrien avulla Iittala & Arabia Design Centressä.

7.9.-22.10.
Iittala & Arabia Design Centre
Hämeentie 135

Tutkijoiden yö

Tutkijoiden yö järjestetään yhtäaikaisesti noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa ja Suomessakin 14 eri paikkakunnalla. Helsingissä ohjelma levittäytyy useaan paikkaan, joista yksi on syyskuussa avautuva Helsingin yliopiston uusi Tiedekulma. Tutkijoiden yönä Tiedekulman tietoiskuissa yhdistyvät eri tieteen ja taiteen alat sekä erilaiset näkökulmat tulevaisuudesta.

29.9.
Eri puolilla pääkaupunkiseutua

Lue lisää

Bikenic

Pohjolan polkupyörälähettien parhaimisto ottaa mittaa toisistaan lauantaina 2. syyskuuta. Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumaa Teurastamon piha-alueelle. Pääkisa starttaa klo 15.

Teurastamo
15:00

Filosofian yö 2017

Kiasman valtaavan ARS17-näyttelyn hengessä Filosofian yö ottaa kantaa ihmisen ja teknologian yhä mutkikkaammaksi käyvään suhteeseen. Digitalisoituminen ja internet ovat radikaalisti muuttaneet jokapäiväistä elämäämme työstä vapaa-aikaan ja taloudesta keinoihin viestiä. Mutta miten digitaalinen murros on vaikuttanut tapaamme ajatella, kyseenalaistaa ja filosofoida?

Kiasma
22-07
vapaa pääsy

Helsingin sarjakuvafestivaalit 2017

Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma tarjoaa sarjakuvamarkkinat, Zinefest, tekijöitä, näyttelyitä, keskusteluja, esitelmiä kilpailuja, lastenohjelmaa, katuruokaa, musiikkia, iltaklubeja… Tämän vuoden erikoisteemoina sarjakuvan monet muodot ja Latinalainen Amerikka.

2.9.-3.9.
Kattilahalli
Lue lisää

Helsinki Comedy Festival 2017

Standupfestivaali Helsinki Comedy Festival järjestetään yhdeksännen kerran kaupungin eri teattereissa ja ravintoloissa. Festivaali kattaa kaiken kaikkiaan 3 iltaa, 5 esityspaikkaa, 31 koomikkoa, 11 esitystä ja 57 spottia.

14.-16.9.
Apollo Live Club, Vanha ylioppilastalo, Aleksanterin teatteri, Cantina West, KoskenRanta
Lue lisää

iik!week

Linnanmäen iik!week -tapahtuma ottaa varaslähdön Halloweeniin. Teemaviikon ajaksi Linnanmäki muuttuu pelottavammaksi paikaksi äänimaailman, maskeerattujen työntekijöiden ja uuden live-kauhukokemuksen myötä.

2.9.-17.9.
Linnanmäki
Lue lisää