Showroom yhdistää muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen

Showroom on Helsinki Design Weekin ja Habitaren ammattilaistapahtuma, joka tarjoaa yleisölleen muotoiluun, arkkitehtuuriin sekä kaupunkisuunnitteluun keskittyvää kansainvälistä ohjelmaa.

Showroom on Helsinki Design Weekin ja Habitaren ammattilaistapahtuma, joka tarjoaa yleisölleen muotoiluun, arkkitehtuuriin sekä kaupunkisuunnitteluun keskittyvää kansainvälistä ohjelmaa.

Helsingin Messukeskukseen kokoontuu Showroomin 13.–15.9.2017 ajaksi kymmeniä yrityksiä, jotka edustavat projektisisustamisen ja sisustusarkkitehtuurin ammattilaisille suunnattuja tuotteita, palveluita ja ratkaisuja. Näytteilleasettajien joukossa nähdään muun muassa Kinnarps, Avarte, Piiroinen, Svensson, Vivero ja Isku Interior. Rekisteröidy tapahtumaan täällä.

Helsinki Design Weekin tämän vuoden teeman ‘Q&A’ myötä lavaohjelmien puheet pyrkivät heijastamaan ilmiöiden takana piileviä tarpeita ja odotuksia, sekä vastaamaan aiheesta kumpuaviin kysymyksiin. Keskusteluissa tarkastellaan kaupunkien tulevaisuutta, luonnon ja arkkitehtuurin suhdetta sekä tuodaan uusia näkökulmia muotoiluun.

Luvassa on puheenvuoroja muun muassa brittiläiseltä muotoilijalta Edward Barberilta, tanskalaisen Le Klint -valaistusyrityksen toimitusjohtaja Kim Weckstrøm Jenseniltä ja amerikkalaiselta urbanistilta ja kirjailijalta Keller Easterlingilta, tanskalaisen Tredje Natur -arkkitehtitoimiston perustaja ja osakas Flemming Rafn Thomseniltä sekä amerikkalaiselta kaupunkisuunnittelijalta ja suunnittelijalta Mike Lydonilta. Katso koko ohjelma ja tutustu kaikkiin puhujiin täältä.

Showroom 2016 © AINO HUOVIO

Puheenvuorojen lisäksi ohjelmaan kuuluu kahden arkkitehdin välisiä ‘Architects on Architects’ -dialogeja sekä kevyempiä Lunch talks -keskusteluja. Lounaskeskustelujen aiheet käsittelevät julkitilojen sisustusarkkitehtuuria, palvelumuotoilua sekä moniarvoisten viheralueiden ja julkisten ulkotilojen suunnittelua. Katso kaikki keskustelijat täältä.

Monipuolisuutta ohjelmaan tuovat myös Ornamon kanssa toteutettava paneelikeskustelu ‘Urbaani ympäristö tarvitsee luovaa suunnittelua – taiteesta ja muotoilusta arvoa rakentamiseen’ sekä Suomen Japanin instituutin järjestämä paneelikeskustelu designmuseoiden tulevaisuudesta, jossa keskustelemassa ovat muun muassa japanilainen kuraattori Ikko Yokoyama sekä Designmuseon johtaja Jukka Savolainen.

Näyttelyarkkitehtuuri, joka tarjoaa kiinnostavan elämyksen

Showroomin näyttelyarkkitehtuurista vastaa tänä vuonna Avanto Arkkitehdit. Messukeskus täyttyy isoista peilipinnoista, jotka heijastavat osastoja moninkertaistaen niiden pinta-alan. Peilien avulla näyttelyalueen rajat hämärtyvät ja tilassa liikkumisesta syntyy kävijälle kiinnostava elämys.

Infinite Mirror / Avanto Arkkitehdit

Avanto Arkkitehdit Oy perustettiin 2004 Ville Haran ja Anu Puustisen voitettua Pyhän Laurin kappelin avoimen kilpailun.

Avanto nimenä kertoo toimiston suunnittelufilosofiasta. Avanto Arkkitehdit haluavat eläytyä käyttäjän rooliin ja luoda tunteita herättäviä tiloja. Pelkkien fyysisten rakennusten suunnittelun sijaan toimisto haluaa parantaa ihmisten elämänlaatua arkkitehtuurin keinoin.

Showroom-tapahtuma järjestetään 13.–15.9.2017 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Habitaren kanssa. Rekisteröidy tapahtumaan täällä.

Tallenna

Tallenna