Lasten viikonloppu täyttää viisi vuotta

Rakastettu koko perheen tapahtuma juhlistaa 5-vuotissyntymäpäiväänsä. Vuosien aikana laajentunut, päiväkoti-ikäiseksi kasvanut tapahtuma, järjestetään nyt kolmannen kerran Suvilahden Kattilahallilla 16.-17.9.

Syntymäpäiväjuhlien tilasuunnittelun suunnittelee muotoilija Tero Kuitunen. Tilaan syntyvä suuri kattoinstallaatio on saanut inspiraationsa suunnittelijan viime kesäiseltä Barcelonan matkalta, jossa naapurustot koristelivat kotikylänsä eri teemojen mukaan.

“Yhden aukion päälle oli toteutettu sinisestä hapsunauhasta kokonainen välikatto, joka liikkui tuulessa laineiden tavoin. Hapsujen hypnotisoiva liike yhdistettynä musiikkiin syöpyi mieleeni vahvana elämyksenä, josta myös ammensin suunnitteluuni”, kertoo Kuitunen.

Yhtenäisyyden luomiseksi Kuitunen keskittyi suunnittelussaan isoihin värikkäisiin elementteihin, jotka toistuvat joka puolella tilaa, luoden kiinnostavan ja hauskan kokonaisuuden.

Lue myös juttumme satelliittitapahtumastamme Habi Kidsissä muotoi­lu­pro­sessit tulevat lapsille tutuiksi, jossa kerrotaan lisää erilaisesta kouluelämyksestä perheen pienimmille.


Chil-dish -työpajassa on mahdollisuus saada lempiastiansa 3D-tulostettua. Kuva aikaisemman vuoden projektista. © CHIL-DISH
Chil-dish -työpajassa on mahdollisuus saada lempiastiansa 3D-tulostettua. Kuva aikaisemman vuoden projektista. © CHIL-DISH

Kuva Lasten viikonlopulta 2016 © AINO HUOVIO
Lasten viikonloppuna luvassa on paljon erilaisia työpajoja lapsille.
Lasten viikonloppuna luvassa muotoilua, astiasuunnittelua ja arkkitehtuuria

Tapahtumassa on tänä vuonna 13 työpajaa, joissa tutustutaan muun muassa muotoilun ja tieteen yhteneväisyyksiin, astiasuunnitteluun ja arkkitehtuuriin. Sisustussuunnittelijan ammattia kävijät pääsevät kokeilemaan Silja Linen työpajassa, jossa suunnitellaan ja toteutetaan pienoiskoossa unelmien laivahytti. Fun Academyn työpajassa taas pohditaan millaisia muotoilijan taitoja astronautti tarvitsee – tai millaisia astronauttitaitoja muotoilijalta löytyy.

Helsinki Design Weekin teema on tänä vuonna Q&A, joka näkyy myös Lasten viikonloppuna. Neljän lyhyen keskustelun myötä esitetään kysymyksiä ja etsitään vastauksia koskien lasten Helsinkiä, kasvisruokaa, muotia sekä lasten kanssa matkustamista. Keskusteluissa kuullaan mietteitä asiantuntijoilta ja omakohtaisesta elämästä.

Entistä suurempi Little Market tuo tapahtumaan 25 mielenkiintoista lasten brändiä ja syysuutuuksia niin kotiin kuin vaatekaappeihin. Kiinnostavan kattauksen joukossa on sekä Helsinki Design Weekillä lanseerattavia suomalaisia tulokkaita että vanhoja tuttavuuksia.

Tutustu koko Lasten viikonlopun ohjelmaan ohjelmakalenterista.

© AINO HUOVIO
Little Market 2016 © AINO HUOVIO

 

Lasten viikonloppu 16.-17.9. kello 10-16

Tallenna

Tallenna