Helsinki Design Weekly Podcast 5: Winy Maas

Viidennessä Podcast jaksossa Winy Maas kertoo tutkimuksen tärkeydestä MVRDV:n työssä. Miten data ja luovuus ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa? Ja voiko urbanismi tarjota apua ongelmiin, kuten sosiaalisiin epäoikeudenmukaisuuksiin ja epätasa-arvoon?

 

Jakso 5: Winy Maas

Professori, MVRDV:n perustajajäsen

Professori Winy Maas on arkkitehti, kaupunkisuunnittelija, maisema-arkkitehti ja yksi kansainvälisen arkkitehtuurifirma MVRDV:n perustajajäsenistä. Suosittelemme tutustumaan heidän innostaviin projekteihin heidän nettisivuillaan. Maas opettaa ja luennoi ympäri maailmaa, mutta toimii myös professorina Delftin teknisessä yliopistossa. Hän on myös Alankomaiden kaupunki Almeren virallinen kaupunkisuunnittelija.

Winy huomauttaa, että urbanismi ei ole kuollut, vaikka jotkut kriitikot niin väittävätkin. Hänen yhtiönsä, MVRDV, ei ainoastaan suunnittele rakennuksia, vaan myös kaupunkisuunnittelua ja strategioita suuremmille yhtiöille. Winyn mielestä haaveita tarvitaan, jotta voidaan maalata tulevaisuutta. Tässä jaksossa Winy kertoo tutkimuksen tärkeydestä MVRDV:n työssä. Miten data ja luovuus ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa? Ja voiko urbanismi tarjota apua ongelmiin, kuten sosiaalisiin epäoikeudenmukaisuuksiin ja epätasa-arvoon?

 

[button class=”” text=”Kuuntele jakso” url=”https://itunes.apple.com/fi/podcast/episode-5-winy-maas-professor-and-co-founder-of-mvrdv/id1274495051?i=1000392492305&l=fi&mt=2″ ]

 

 

Helsinki Design Weekly Podcast

Helsinki Design Week Podcast on muotoilun ystäville ja ammattilaisille, ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kuinka luovat tekijät ja päättäjät ajattelevat ja työskentelevät. Se on myös ihmisille, jotka rakastavat kaupunkeja ja urbaania elämää. Kun koko maailma keskittyy kaupunkeihin, podcast ottaa selvää, mitä kaikkea hienoa on parhaillaan käynnissään ja kuinka kaupungistumista voidaan kehittää ja muotoilla asukkaiden hyväksi.

Sarjan fokus on globaaleissa trendeissä, jotka ovat kytköksissä kaupungistumiseen. Kaikki jaksot ovat englanniksi ja kestävät noin puoli tuntia.

Podcast on nauhoitettu Helsingissä, mutta on kotonaan kaikissa maailman kaupungeissa. Vierailla on jokin suhde Helsinki Design Weekiin, mutta mikä vieläkin tärkeämpää, he kaikki ovat tehneet asioita, jotka uudistavat muotoilumaailmaa.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna