Helsinki Design Weekly Podcast 8: Marko Ahtisaari ja Nadya Peek

Podcast-sarjan viimeisessä jaksossa Marko Ahtisaari ja Nadya Peek keskustelevat digitaalisen valmistuksen tulevaisuudesta ja paljastavat myös, miksi he päätyivät perustamaan yhdessä bändin.

Jakso 8

Marko Ahtisaari, toimitusjohtaja ja perustaja, The Sync Project
Nadya Peek, tutkija, Massachusetts Institute of Technology

Nadya Peek on johtava digitaalisen valmistuksen tutkija. Hän on juuri aloittamassa professuurin Washingtonin yliopistossa Seattlessa. Nadyan visiona on maailma, missä valmistus on samalla tavalla ihmisten käytettävissä kuin tietokoneet nykyisin. Marko Ahtisaari on The Sync Projectin toimitusjohtaja ja perustajajäsen. Yrityksen tavoitteena on kehittää musiikkia täsmälääkkeenä.

He tapasivat muutama vuosi sitten CNC-työstökoneella MIT:ssä (Massachusetts Institute of Technology) ja keskustelivat näkemyksistään valmistuksesta. Tämän jälkeen he päättivät perustaa Construction-nimisen bändin. Nadya ja Marko esiintyivät yhtyeensä kanssa Helsinki Design Weekin aikana ja lupautuivat ystävällisesti podcastimme vieraiksi. Vaikka yksityinen digitaalinen valmistus ei ole vielä tavallisten ihmisten saatavilla, olemmeko jo lähellä vallankumousta? Mikä on inhimillisen suunnittelun rooli siinä? Marko ja Nadya jakavat ajatuksiaan ja antavat vinkkejä, kuinka digitaalisesta valmistuksesta innostunut voi päästä työssä alkuun. He paljastavat myös, kuinka oikein päätyivät perustamaan yhdessä bändin.

[button class=”” text=”Kuuntele jakso” url=”https://itunes.apple.com/fi/podcast/episode-8-marko-ahtisaari-ceo-sync-project-nadya-peek/id1274495051?i=1000393346386&l=fi&mt=2″ ]

 

Marko Ahtisaari
Marko Ahtisaari

Helsinki Design Weekly Podcast

Helsinki Design Week Podcast on muotoilun ystäville ja ammattilaisille, ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kuinka luovat tekijät ja päättäjät ajattelevat ja työskentelevät. Se on myös ihmisille, jotka rakastavat kaupunkeja ja urbaania elämää. Kun koko maailma keskittyy kaupunkeihin, podcast ottaa selvää, mitä kaikkea hienoa on parhaillaan käynnissään ja kuinka kaupungistumista voidaan kehittää ja muotoilla asukkaiden hyväksi.

Sarjan fokus on globaaleissa trendeissä, jotka ovat kytköksissä kaupungistumiseen. Kaikki jaksot ovat englanniksi ja kestävät noin puoli tuntia.

Podcast on nauhoitettu Helsingissä, mutta on kotonaan kaikissa maailman kaupungeissa. Vierailla on jokin suhde Helsinki Design Weekiin, mutta mikä vieläkin tärkeämpää, he kaikki ovat tehneet asioita, jotka uudistavat muotoilumaailmaa.