Weekly Pics: Moona Tikka

Weekly Pics -sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen ja juhlaan. Moona Tikka aloitti syyskuussa Helsinki Design Weekin vastaavana tuottajana. Tällä viikolla seuraamme Moonaa Suomenlinnasta bänditreeneihin ja balettitunnilta Superwood-festivaaleille.
 Suomenlinna

Merimaisema Suomenlinnassa

Aurinkoinen Suomenlinna

Huijasin ja aloitin viikon kuvaamisen jo sunnuntaina. Aurinkoisen päivän kunniaksi otin suunnaksi Suomenlinnan. Rakastan Suomenlinnaa! Kallioilla vaeltelu ja meren tuijottelu on parasta sunnuntaipuuhaa ja toimii tarvittaessa myös stressinhoitoon. Nyt ei onneksi stressi paina.

Torikorttelit

Kauppatori ja Allas Sea Pool

Helsinki Design Weekin toimisto sijaitsee Katajanokalla ja työmatka sinne vie Torikortteleiden ja Kauppatorin halki. Joka aamu jaksan fiilistellä merimaisemaa Kauppatorilta! Kuulemma tammikuun pakkasilla meren läheisyys ei ole enää niin miellyttävää.

Myy-kissa

On taas apurahahakemusten aika. Hakemusten kirjoittaminen vaatii keskittymistä ja välillä onkin pidettävä etäpäiviä. Kotitoimistolla töissä ”avustaa” hellyydenkipeä Myy-kissa. 

Bänditreenit

Vihdoin bänditreenit! Osallistuin kesällä Girls Rock Finlandin bändileirille. Viikon alussa meidät jaettiin bändeihin, jonka jälkeen opeteltiin soittamaan, sävellettiin ja sanoitettiin kappaleet ja viikon päätteeksi esitettiin biisit yleisölle. Oli hienoa huomata, kuinka täysin nollatasolta lähtevä porukkaa voi viikon aikana oppia soittamaan yhdessä. Tällä viikolla treenasimme bändiläistemme kesken ensimmäistä kertaa sitten leirin. Kitaransoiton harjoittelu on hyvää treeniä myös hieman malttamattomalle mielelleni: opettelu todellakin vaatii pitkää pinnaa ja aikaa.

Balettitunti Aleksanterin teatterilla

Bänditreenien lisäksi aloitin tällä viikolla myös toisen uuden harrastuksen: baletin. Kävin ensimmäisissä treeneissä Wannabe Ballerinas -ryhmän kanssa upeassa Aleksanterin teatterissa. Hauskaa, mutta haastavaa ja kärsivällisyyttä vaativaa tämäkin!

Hotelli Rantapuisto

Hotelli Rantapuisto

Superwood Festival

Superwood Festival ja Anssi Kasitonni

Uusi Fantasia Superwood-festivaaleilla

Hotelli Rantapuisto

Viikonloppuna suuntasin Vuosaareen Superwood-festivaaleille. Ensimmäistä kertaa järjestettyä festaria vietettiin upeassa hotelli Rantapuistossa. Hotelli on alunperin valmistunut vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi ja sen on suunnitellut arkkitehtipariskunta Ragnar ja Martta Ypyä. Hotelli muistuttaa lempirakennustani Louisianan museota Kööpenhaminan lähettyvillä, ja se onkin toiminut myös arkkitehtien innoittajana.

Itse festivaali oli sekin huikea. Ohjelmassa oli musiikin lisäksi myös kuvataidetta, elokuvia ja puheenvuoroja. Erityisen kiinnostavia olivat Wood Tour -keikkakokonaisuudet, jossa artistit vetivät minikeikkoja hotellin ympärillä olevassa metsässä. Ihana leirikoulukokemus, kun kävijät taskulamppuineen kiersivät ryhmässä keikkoja! 

Iittala & Arabia Design Centre

Viikon päätteeksi pääsin vielä nauttimaan toisestakin upeasta ympäristöstä, kun Home Revisited -näyttelyä alettiin purkaa Arabiassa. Helsinki Design Week oli tuottamassa Askon säätiön kilpailua, jossa haettiin ratkaisuja tulevaisuuden kotiin. Voittajatöistä koostuva näyttely oli esillä Iittala & Arabia Design Centressä. Katsokaa näitä ikkunoita ja maisemaa!

Kuva Moonasta: Kerttu Penttilä