Uusi suunnittelukilpailu etsii ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja

Maailmassa kulutetaan miljardeja pakkauksia päivittäin, ja määrä kasvaa. Better with Less – Design Challenge haastaa pakkaussuunnittelijat kehittämään yhä ympäristöystävällisempiä ja toimivampia pakkausratkaisuja arjesta tutuille päivittäistavaroille. Kilpailun tuomareina on kansainvälinen joukko pakkausdesignin asiantuntijoita.

Metsä Boardin järjestämä kansainvälinen pakkaussuunnittelukilpailu käynnistyi tänään. Kilpailulla etsitään uudenlaisia pakkausratkaisuja maailman yleisimmille ja nopeimmin kasvaville kuluttajapakkauksille.

Maailmassa kulutetaan miljardeja pakkauksia päivittäin ja väestönkasvun myötä pakkausten määrä kasvaa edelleen. Pakkauksissa käytetyn muovin suuri määrä on kansainvälinen huolenaihe, sillä tutkimusten mukaan muovijätettä päätyy meriin vuosittain maailmassa noin yhdeksän miljoonaa tonnia.

Suunnittelijat tärkeässä roolissa

Kulutuksen lisääntyessä on yhä tärkeämpää löytää ympäristön kannalta entistä parempia pakkausratkaisuja, jotka mahdollistavat uusiutuvien, ei-fossiilispohjaisten materiaalien ja resurssien järkevämmän käytön. Pakkausten suunnittelijoilla on tässä ratkaiseva rooli. Ympäristövaikutuksia voi vähentää esimerkiksi keventämällä pakkauksia, käyttämällä uusiutuvista raaka-aineista tehtyjä materiaaleja ja helpottamalla pakkausten kierrätystä.

“Designratkaisulla voi olla suuri vaikutus ympäristöön. On tärkeää pohtia uusia ratkaisuja ja ajatella tulevia sukupolvia – miten voimme luoda parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Tällä kilpailulla pyrimme maailmanlaajuisesti edistämään luovaa, ympäristövaikutuksia keventävää pakkaussuunnittelua“, Metsä Boardin Design & Innovation Director, tuomariston puheenjohtaja Cyril Drouet kertoo.

Cyril Drouet
Tuomariston puheenjohtajana toimii Cyril Drouet.

Kilpailun pääpalkintona on 10 000 euroa. Kilpailu on avoin pakkaussuunnittelijoiden lisäksi myös opiskelijoille, ja yhtenä palkintona Metsä Board tarjoaa yhdelle opiskelijaosallistujalle työharjoittelun yhtiön pakkaussuunnittelutiimissä Shanghaissa. Finalistityöt ja voittajat julkistetaan keväällä 2018.

Pakkaussuunnittelukilpailu on käynnissä 6.11.2017–31.3.2018 osoitteessa www.betterwithless.org.