Weekly Pics: Dutch Design Week

Weekly Pics -sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen ja juhlaan. Tällä kertaa näemme, millainen oli vuoden 2017 Dutch Design Week. Helsinki Design Weekin markkinointijohtaja Petra Majander vieraili Eindhovenissa järjestetyllä festivaalilla lokakuun lopussa.

Soodarobotti Dutch Design Weekillä

Dutch Design Week avattiin World Design Eventin ja Design Indaban järjestämällä Antenna-tapahtumalla, joka marssitti lavalle toinen toistaan mielenkiintoisempia esityksiä designin tutkimuksesta ja innovaatioista.

Antennassa tutustuin Marie Cayen luomaan SAM-soodarobottiin, joka itsenäisesti tuottaa ja myy soodaa. SAM oli esillä myös Design Academy Eindhoven Gratuation Show -näyttelyssä. Robottien määrä ja niiden tekemä työ kasvaa, itsenäistyy ja monipuolistuu, jolloin täytyy myös alkaa miettiä suhtautumista niihin.

Keraamisia patsaita Dutch Design Weekillä

Design Academy Eindhoven Graduation Show 2017 Mined -lopputyönäyttelystä löysin Doeke Van Nuilin sympaattisia epäonnistumiseen kannustavia patsaita, jotka inspiroivat yrittämään peloitta.

Koottava moduulipyörä

Koko Hollanti rakastaa pyöräilyä, minkä johdosta on vain loogista, että siellä myös muotoillaan parempia pyöriä. Nuyia Lindnarin suunnittelemassa, itse koottavassa ja korjattavassa moduulipyörässä 1-2L jopa työkalut on integroitu runkoon.

Piet Hein Eekin studio

Piet Hein Eekin studio

Piet Hein Eekin studio, baaritiski

Kaunis Piet Hein Eekin studio oli täyttynyt designviikon ajaksi erilaisista showroomeista. Paikasta löytyi myös Eindhovenin hienoin baari.

Embassy of Data

InMoov-robotti

Dutch Design Week toi monella tapaa esille muotoilun roolin teknologiainnovaatioissa ja toisaalta muotoilun roolin toimia ihmisten tarpeiden tulkkina. Embassy of Robot Love oli robottien ja ihmisten yhteinen välittämisen, rakkauden ja seksin laboratorio. Täältä löysin ensimmäisen 3D-printatun kaverini, InMoovin. Muut ”lähetystöt” käsittelivät urbanisaatiota ja muutosta, ilmastonmuutosta, terveyttä, dataa, intiimiyttä ja tulevaisuuden ruokaa.

Kaupunki-installaatio WEGO

MVRDV-studion suunnittelema kaupunki-installaatio (W)EGO tutki tulevaisuuden tilan muuttumista. (W)EGO oli kuvitteellinen hotelli, jonka yhdeksän eri väristä huonetta olivat muutettavissa asukkaiden tarpeiden mukaan.

VDMA-näyttely

ristipistotöitä

Muovijätettä

VDMA oli jättimäinen näyttelykokonaisuus, jossa oli mukana muun muassa puumateriaalin tutkimusta, sosiaalista lattianeulontaa ja ristipistotöitä sekä muovijätettä vailla uutta ideaa tai designeria.

Ketelhuisplein

Ketelhuisplein

Embassy of Food

Hihahut-mökkikylä

Festivaalikeskus Ketelhuispleinissä sijaitsivat kierrätys- ja lainamateriaaleista valmistettu SLA & Overtreders W:n suunnittelema People’s Pavillion,  tulevaisuuden ruokaa ja ravinnonsaantia tutkinut The Embassy of Food ja vapaa-ajan seikkailuihin suunniteltu Hihahut-mökkikylä.

kahvila

marenkikakkuja näyteikkunassa

pussillinen luovuutta

Parasta Hollannissa: kahvi, marenkikakut ja kaikkialla pilkahteleva ja kasvava luovuus.