Joulu Helsingissä x 10

Helsinki on vuoden pimeimpään aikaan täynnä valoa ja lämpöä: kaupunki tarjoaa lukuisia tapahtumia käsitöistä, designista ja suomalaisista jouluperinteistä kiinnostuneelle. Annamme kymmenen vinkkiä tunnelmalliseen joulunviettoon kaupungissa.

Helsinki on vuoden pimeimpään aikaan täynnä valoa ja lämpöä: kaupunki tarjoaa lukuisia tapahtumia käsitöistä, designista ja suomalaisista jouluperinteistä kiinnostuneelle. Tässä 10 vinkkiä tunnelmalliseen joulunviettoon kaupungissa.

Aleksin joulukadun avaus

Joulunodotus Helsingissä alkaa perinteisesti Aleksanterinkadun jouluvalojen sytyttämisellä. Valojen sytyttyä jouluparaati matkaa ydinkeskustan halki joulumieltä levittäen.

Aleksin joulukadun avaus
26.11. klo 13 alkaen
Senaatintori ja Aleksanterinkatu, Helsinki


Xmas Garage

Xmas Garage on My o My -liikkeen pyörittämä jouluinen kimppakauppa Helsingin joulukadulla. Valikoimassa yli 100 yrityksen lahjatuotteita, mukana mm. Arela, Cozy Publishing ja Good Life Coffee.

Xmas Garage
10.11.-23.12.
Aleksanterinkatu 11, Helsinki


TRE Christmas Market Helsinki

Keskustan suurimmassa joulutapahtumassa on myynnissä piensisustusta, jouluherkkuja, lastentuotteita, lahjatavaroita, paperituotteita, kosmetiikkaa ja asusteita.

TRE Christmas Market
24.11.–23.12.
Aleksanterinkatu 17, Helsinki


TOKYOn joulumyyjäiset

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun ylioppilaiden joulumyyjäiset järjestetään viimeistä kertaa Aalto ARTSin Arabian kampuksella. Myynnissä uniikkeja tuotteita nuorilta taiteen lupauksilta.

TOKYOn joulumyyjäiset
1.-3.12.
Hämeentie 135 C, Helsinki


Kaurilan sauna

Kaurilan sauna on tunnelmallinen yleinen sauna lähellä Helsingin keskustaa. Yli 100 vuotta vanha tupa ja saunan pehmeät löylyt luovat lämpöistä joulutunnelmaa. Saunassa on mahdollista löylytellä lenkkisaunavuorojen aikana maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Saunan voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Kaurilan sauna
Avoinna ma-ke
Heikinniementie 9, Helsinki


Ornamon Design Joulu

Ornamon Design Joulu -tapahtuma Helsingissä kokoaa kotimaisen designin ja taidekäsityön ammattilaiset myymään tuotteitaan Helsingin Kaapelitehtaalle itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna. Tapahtumassa on esillä suomalaista huippumuotoilua ja taidekäsityötä, muotia, kodin tekstiilejä ja käyttöesineitä sekä grafiikkaa.

Ornamon Design Joulu
1.-3.12.
Tallberginkatu 1, Helsinki


Tuomaan markkinat

Tuomaan markkinat on pieni joulukaupunki Helsingin sisällä. Markkinoiden sydämenä toimii vanhan ajan karuselli. Ruokapihojen ravintolat tarjoavat joulun klassikkomakuja ja sesonkituotteita. Lahjakujilla toimii reilut sata kotimaisiin perinteisiin käsitöihin sekä uudempaan suunnitteluun ja alkutuotantoon vannovaa toimijaa – tuotteita on tarjolla mistelinoksista nahkarukkasiin. Tämän vuoden markkinoiden uutuutena on mahdollisuus saunoa keskellä Senaatintoria.

Tuomaan markkinat
2.-22.12.
Senaatintori, Helsinki


Seurasaaren joulupolku

Seurasaaren joulupolku tarjoaa kurkistuksia satuun ja vanhanajan joulunviettoon. Miljöönä on tunnelmallinen ulkomuseo, jonka vanhimmat rakennukset ovat 1600-luvulta. Ilmainen tapahtuma on tarkoitettu erityisesti lapsiperheille.

Seurasaaren joulupolku
10.12. klo 12-17
Seurasaari, Helsinki


Teurastamon joulumarkkinat

Kaksipäiväiset joulumarkkinat levittäytyvät Teurastamon piha-alueelle sekä ravintola Kellohalliin. Mukana on viitisenkymmentä yrittäjää ja käsityöläistä sekä artesaanisuklaatapahtuma Suklaarasia.

Teurastamon joulumarkkinat
16.-17.12.
Työpajankatu 2, Helsinki


Kulttuurisauna

Maistuisivatko löylyt Hakaniemenrannassa? Kulttuurisauna on puupellettilämmitteinen yleinen sauna, joka on auki aina keskiviikosta sunnuntaihin. Jouluna löylyihin pääsee aaton aamusaunassa klo 9-14.

Kulttuurisauna
Avoinna ke-su, joulusauna 24.12. klo 9-14
Hakaniemenranta 17, Helsinki