Weeklyn design-vinkit Slushiin

Startup- ja teknologiatapahtuma Slush valtaa Helsingin Messukeskuksen 30.11.-1.12. Listasimme monipuolisesta ohjelmakokonaisuudesta viisi tärppiä muotoilusta kiinnostuneille.

Startup- ja teknologiatapahtuma Slush valtaa Helsingin Messukeskuksen 30.11.-1.12. Listasimme monipuolisesta ohjelmakokonaisuudesta viisi tärppiä muotoilusta kiinnostuneille.

Liikkuminen

Uudet liikkumisen teknologiat kuten verkkoon kytketyt autot voivat parantaa turvallisuutta ja auttaa infrastruktuurin ja liikenteen suunnittelussa. Mutta jos algoritmit ovat vastuussa turvallisuudestamme, missä kulkee raja siihen, mikä on tarpeeksi turvallista? Millainen tasapaino tulisi vallita valinnanvapauden ja turvallisuuden välillä, kun on kyse liikkumisesta? Keskusteluun ottaa osaa muun muassa Josh Mohrer, Uber New Yorkin entinen pääjohtaja.

Mitä: Freedom or Safety? Giving Up Decision Making for Smarter Cities
Kuka: Simon Levene, Josh Mohrer
Missä: Fireside Stage
Milloin: 30.11. klo 12:15

Sosiaalinen media

Vaikka sosiaalisen median käyttö kasvaa jatkuvasti, on myös yhä enemmän heitä, jotka välttelevät sosiaalista mediaa keinolla millä hyvänsä. Monet entiset intoilijat ovat kyllästyneet addiktoiviin keinoihin, joilla sosiaalinen media houkuttelee käyttäjää verkkoon. Slow food -liike on pyrkinyt kiinnittämään huomiota siihen, mitä ravintoa kehomme saavat. Nyt on siirryttävä ”slow web” -aikaan ja herättävä siihen, millä aivojamme ruokitaan, esittää Tariq Krim.

Mitä: Designing for Use, Not Addiction
Kuka: Tariq Krim
Missä: Fireside Stage
Milloin: 30.11. klo 12.45

Koulut

Koulut ovat pysyviä instituutioita – mikä olisi paras tapa kehittää niitä? Voiko teknologia auttaa luomaan mukaansatempaavia tapoja oppia? Mikä on opettajien rooli tässä kehityksessä? Puhumassa on muun muassa Saku Tuominen, jonka perustama yritys HundrED pyrkii löytämään globaaleja uusia innovaatioita koulumaailmaan.

Mitä: If We Started from Scratch What Would Schools Look Like?
Kuka: Saku Tuominen, Marta Sjögren, Michael Bodekaer, Esther Wojicki
Missä: Fireside Stage
Milloin: 30.11. klo 13.30

Designin tulevaisuus

Käyttöliittymäsuunnittelun asiantuntijan ja mm. True Venturesin designpartnerin Jeffrey Veenin esitys pureutuu designin uusiin suuntiin. Esitys koostuu kolmesta puheenvuorosta – kaksi muuta puhujaa ovat Roelof Pieters ja Alex Champandard creative.ai-nimisestä yrityksestä. Kyseessä on startup, joka tähtää luovuuden tasa-arvoistamiseen.

Mitä: New Forms of Design – Reimagining Creativity
Kuka: Jeffrey Veen, Roelof Pieters, Alex Champandard
Missä: Central Stage
Milloin: 1.12. klo 11.00

Luovuus

Nykyajan lapset saattavat tunnistaa paremmin tv-sarjan tai pelien hahmoja kuin oikeita eläimiä. Kuinka voitaisiin luoda uudelleen yhteys luonnon ja lasten välille? Ja toisaalta, vaikka, monet millenniaalien harrastuksista vaikuttaisivat tarpeettomilta tai ajanhukalta nyt, ne voivat tarjota tulevaisuuden taitojen kannalta olennaista osaamista. Koodaamisen ilosanomaa erityisesti tyttöjen parissa levittänyt ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas johtaa keskustelua lapsuusajan luovuuden ja uteliaisuuden ruokkimisesta.

Mitä: Preparing Our Kids for Jobs That Don’t Exist Yet
Kuka: Linda Liukas & Zach Klein
Missä: Fireside Stage
Milloin: 1.12. klo 15.55