Helsinki Design Week etsii installaatiota avoimella haulla

Helsinki Design Week tarjoaa suunnittelijalle tai tiimille mahdollisuuden saada teoksensa osaksi HDW HOP -kaupunki-installaatioiden sarjaa syyskuussa.

Helsinki Design Week tarjoaa suunnittelijalle tai tiimille mahdollisuuden saada teoksensa osaksi HDW HOP -kaupunki-installaatioiden sarjaa syyskuussa.

HDW HOP -kaupunki-installaatiot valtaavat jälleen Helsingin 6.–16.9.2018. Installaatioiden teema on sama kuin koko festivaalin: TRUST. Teemaan pääset tutustumaan tarkemmin täällä. Installaatioiden tavoitteena on esitellä muotoilun moninaisuutta, nostaa esiin kaupunkitilan erilaisia käyttömahdollisuuksia sekä jättää muotoilun avulla pysyvä jälki kaupunkiympäristöön.

Viime vuonna lahjakkaat muotoilijat ja kollektiivit toteuttivat kuusi väliaikaista installaatiota, jotka tarkastelivat kehittyvän kaupungin muuttuvia tarpeita ja muotoilun sekä arkkitehtuurin vastauksia näihin. Installaatiot tavoittivat sekä suuren yleisön että kotimaisen ja kansainvälisen median. Marco Casagranden Tikku-talo ihastutti Keskuskadulla keräten yleisöä jonoksi asti ja yhteensä installaatiot saavuttivat yli 50 000 kävijää. Kaikki vuoden 2017 installaatiot ovat nähtävissä täällä.

Tänä vuonna Helsinki Design Week tarjoaa yhdelle suunnittelijalle tai tiimille mahdollisuuden saada teoksensa osaksi sarjaa.

Toteutettavan teoksen valitsee Helsinki Design Weekin tuotantotiimi. Voittajalla on käytössä Helsinki Design Weekin toteutukseen varaama tuotantobudjetti, jonka lopullinen suuruus määräytyy valitun teoksen myötä. Materiaali- ja muut kumppanuudet katsotaan hankkeessa eduksi. Kiinnitämme hakemuksissa huomiota erityisesti teoksen näyttävyyteen ja yllätyksellisyyteen sekä siihen, miten teos nostaa esille annettua teemaa.

Teoksen tulee täyttää seuraavat kriteerit:

  • Installaation tulee ottaa kantaa teemaan Trust, mutta näkökulma on vapaa.
  • Installaatio voi edustaa muotoilua, arkkitehtuuria, teknologista ratkaisua, äänimuotoilua tai näiden kombinaatiota.
  • Teos tulee suunnitella aukiolle tai katualueelle Helsingin ydinkeskustassa. Teos saa olla pinta-alaltaan maksimissaan noin 25 m2. Koska kyseessä on väliaikainen teos, teokselle ei voida tehdä perustuksia. Suunnittelussa tulee ottaa tästä näkökulmasta huomioon teoksen tukirakenteet, kiinnitystapa ja turvallisuus. Lisäksi teoksen sijoittamisessa tulee huomioida esteettömyys eikä teos saa vaikeuttaa huomattavasti kulkua esimerkiksi katualueella.

Liitä hakemukseen seuraavat dokumentit (pdf-tiedostoina):

  • Kirjallinen kuvaus tekijästä/tekijöistä sekä teoksesta ja sen yhteydestä teemaan Trust (max. 1 A4-sivu)
  • Havainne- tai luonnoskuva teoksesta sisältäen vähintään alustavat tekniset ratkaisut ja kiinnitystavan (1–2 A4-sivua)

Hakemus tulee pakata zip-tiedostoksi, jonka koko on maksimissaan 10 MB. Hakemuksen voi lähettää suomeksi tai englanniksi.

Lisätietoja antaa vastaava tuottaja Moona Tikka, moona.tikka(at)helsinkidesignweek.com / +358 50 358 8786. Mukaan voi hakea lähettämällä hakemuksen 15.2. mennessä osoitteeseen moona.tikka(at)helsinkidesignweek.com. Valinnoista ilmoitetaan helmikuun 2018 loppuun mennessä.