Weekly Pics: Anna Pakarinen

Weekly Pics -sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen ja juhlaan. Torikortteleiden vastaava tuottaja Anna Pakarinen huolehtii työssään Torikortteleiden markkinoinnista, tapahtumista ja konseptoinnista. Tällä viikolla pääsemme näkemään, millaista on Annan elämä keskellä joulusesongin kiireitä.

Weekly Pics -sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen ja juhlaan. Torikortteleiden vastaava tuottaja Anna Pakarinen huolehtii työssään Torikortteleiden markkinoinnista, tapahtumista ja konseptoinnista. Tällä viikolla pääsemme näkemään, millaista on Annan elämä keskellä joulusesongin kiireitä.

Helsingin tuomiokirkko iltahämärässä

Erikoisviikko!

Joulu on loppukesän ohella kiireisintä aikaa Torikortteleissa. Vanhan kaupungin tunnelma on niin luonnollinen joulunajan näyttämö. Pieni pittoreskius ja uudemmasta keskustasta poikkeava mittakaava luovat jo itsessään tähän vuodenaikaan sopivaa salaperäisyyttä.

Olen ollut Torikortteleissa töissä yli viisi vuotta, mutta kauneus saa yhä kaivamaan kameran esiin harva se päivä. Tunnustan rakkautta Tuomiokirkolle rakennuksena! Valaistuksen muutos päivien ja tuntien välillä herättää siitä esiin aina erilaisia puolia. Joskus aurinko tuntuu kohottavan sen ylettömiin korkeuksiin, sininen hetki kietoo sen syleilyynsä, pimeä väistyy sen valkeuden ympäriltä.

Kauneutta on kaupungissa monenlaista, mutta yhtä kaikki; kauneus on tärkeää.

voileipäkakku

Suuri Suomi100-itsenäisyyspäivä! Tiistain etkoilla toimistolla tarjottiin voileipäkakkua ja juotiin kahvia Arabian Myrna-kupeista.

Helsingin tuomiokirkko iltavalaistuksessa

Ristiriitaisitta tunteitta ei selvitty. Keskustelua kaupunkitilan käytöstä. Miten ilon ja pelon välillä voi valita väärin?

Sukkia

Kuvan sukat löytyvät Tuomaan Markkinoilta. Niiden villa kuuluu kangasalalaisille alpakoille Solenda, Cecilia ja Alberto.

Tuomaan markkinat

Tuomaan markkinat

Tuomaan Markkinat liitettiin Torikortteleiden kehitystyöhön neljä vuotta sitten. Halusimme samalla haastaa itsemme ja koko kaupungin sitoutumaan isompaan tavoitteeseen: Helsingistä Euroopan kiinnostavin joulukaupunki!

Tuomaan Markkinoiden vastaava tuottaja Isabella Rossi saa ollakin tänä vuonna erittäin ylpeä. Kävijäennätykset paukkuvat jo heti kärkeen, ja tori on helposti joulun kuvatuin kohde. Sanottakoon tämäkin vielä: sieltä saa alkoholillista glögiä. Se on edelleen monelle huoli.

Sydän lumessa

Anna Pakarinen

Lähes kaikki viikon kuvani ovat pimeältä. Ehkä siksi, että koko ajan on pimeää.

Helsingissä on nyt enemmän (joulu)valoa kuin koskaan. Pimeä on silti hurja nielu. Kierrellessäni kortteleita viikon mittaan mietin, mitä ihmettä tekisimme ilman valoa. Torikortteleissa on vuosien varrella painittu paljon opastamisen kysymysten kanssa. Miten saada ihmiset uusille reiteille tutussa miljöössä?

Sitten tuli lumi! Mikä valtava ero. Niin kaunista! Olemme kiitollisia jokaisesta ripauksesta. Lumi on valkeaa valoa.

Olin niin iloinen, että villiinnyin ottamaan selfien.

Tuomaan markkinoiden joulusauna

Tuomaan markkinoiden joulusaunojia

Tuomaan markkinoiden joulusauna

Tänä vuonna Torikortteleiden Joulusauna siirtyi Tuomaan Markkinoille. Tarjosimme joulusaunan neljänä vuonna kaupungintalon sisäpihalla, ja vielä vuosi ennen sitä kerran telttasaunana nykyisellä museon pihalla. Kuudes vuosi siis periaatteessa. Yksi ihminen on käynyt joka ikinen vuosi siitä ensimmäisestä lähtien. Tuli kyyneleet silmiin, kun näin hänet tällä viikolla Senaatintorilla pyyhe päällä. Ikä on tainnut herkistää perinteille.

Voisin puhua saunan ihmeestä tuntitolkulla. Moni suomalainen voisi! Onneksi ei ole vain puhetta, vaan myös tekoja. Hienoja urbaaneja sielunhoitopaikkoja nämä julkiset saunamme. Suomalainen saunakulttuuri ja helsinkiläiset saunat on noteerattu useassa kansainvälisessä mediassa tänä syksynä; The New York Times, Forbes, The New Yorker, jne.

Joulukiireissä tulee tehtyä ylitöitä. Silti oli vielä sunnuntainakin piipahdettava saunalla.  Sieltä saa aina mukaansa vähän joulun henkeä.