Weekly Sneak Peek: Arabian Mainio-astiasarja

Arabia lanseeraa uuden Mainio-astiasarjan, joka sopii monikäyttöisyytensä ja pinottavuutensa ansiosta myös pieniin tiloihin. Weekly Sneak Peek -promootiosarja esittelee muotoilun uutuuksia. 

Arabia lanseeraa uuden astiasarjan, jonka suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti pienet tilat. Weekly Sneak Peek -promootiosarja esittelee muotoilun uutuuksia. 

Kuka?

Arabia on yksi Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista tuotemerkeistä. Jo yli 140 vuoden ajan Arabialla on ollut vahva sija suomalaisissa kodeissa kattaen sekä arjen että juhlan. Uuden Mainio-astiasarjan ovat suunnitelleet Arabian omat asiantuntijat muotoilu- ja tuotekehitystiimeissä. Pääsuunnittelijana on toiminut Arabian muotoilupäällikkö Irina Viippola.

Mitä?

Mainio on pinottava astiasarja, jossa monikäyttöisyys ja kestävyys yhdistyvät. Mainio-astiat ovat erityisen käytännöllisiä mitoituksensa ansiosta: ne ovat kevyitä käyttää ja näppäriä tiskata tai järjestää astianpesukoneeseen. Astiat on lisäksi suunniteltu uunin- ja pakastimenkestäviksi, ja niissä voi säilyttää ruokaa. Lautaset asettuvat kulhojen ja kuppien kansiksi juuri eikä melkein.

Inspiraatio astioiden mustavalkoiseen, käsin piirrettyyn Sarastus-koristeeseen on saatu Raija Uosikkisen vuonna 1965 suunnittelemasta Ivalo-koristeesta.

Missä?

Mainio-astiasarja tulee myyntiin Arabian omiin myymälöihin, verkkokauppaan sekä lukuisiin Arabian astioita myyviin kauppoihin.

Milloin?

Mainio-astioita voi ostaa tammikuusta 2018 alkaen.

Miksi?

Astiasarjan muoto, Mainio, on uusi innovaatio, jonka syntyyn on vaikuttanut kaupungistuminen: yhden ja kahden hengen kotitalouksien määrä on kasvussa ja kodit ovat yhä pienempiä. Ennen astiasarjan suunnittelua Arabia toteutti useita tutkimuksia, joiden tulokset osoittivat, että tarve on erityisesti yhdisteltäville ja pieniin tiloihin mahtuville astioille. Mainiosta haluttiin tehdä rento astiasto, jota voi käyttää monipuolisesti ja joka ei vie paljon tilaa.

“Halusimme ajatella astioita laajemmin kuin vain ruoan esillepanon kautta. Keraaminen astia on monikäyttöinen, jos sen suunnittelee sellaiseksi – moni käyttää jo nyt lautasia kansina ja kulhoja ruuan säilytyksessä, mutta osat eivät ehkä asetu aivan paikoilleen. Halusimme luoda konseptin, joka toimii täydellisesti”, Irina Viippola kertoo.

Mainio Sarastus -astiasarja koostuu neljästä lautasesta (11, 15, 19, 25 cm), mukista ja kupista (0,17 ja 0,3 l) sekä kolmesta kulhosta (13 cm, 17 cm ja 23 cm). Lisäksi sarjaa täydentävät valkoiset Mainio-lautaset ilman koristetta kahdessa koossa (19 ja 25 cm).

 

Mainio-astiasarja

Weekly Sneak Peek on kuratoitu promootiosarja. Jos haluat näyttää mallistosi, tuotteesi tai keksintösi ensimmäisenä suomalaisen muotoilun edelläkävijöille, ota yhteyttä info(at)helsinkidesignweek.com.