Weekly Tips: helmikuu

Helmikuu hellii muotoiluintoilijoiden lisäksi arkkitehtuurista kiinnostuneita. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Helmikuu hellii muotoiluintoilijoiden lisäksi arkkitehtuurista kiinnostuneita. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Designristeily Stockholm Design Weekille

Helsinki Design Weekin ja Silja Linen risteilyyn sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa designin ystäville niin laivalla kuin maissakin. Mukana Designristeilyllä ovat muotoilijavieraat Vuoden nuori muotoilija 2017 Reeta Ek, muotoilija ja näyttelarkkitehti Klaus Aalto ja huonekaluvalmistaja Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen. Risteilyn ohjelmaa moderoi Saimi Hoyer.

Designristeily
8.-10.2.

Arkkitehtuurin päivä 2018

Arkkitehtuurin päivää vietetään Kansaneläkelaitoksen päätoimitalossa Helsingin Töölössä. Päivän teemana on ”Onnellinen ympäristö”. Millaisia keinoja arkkitehtuurilla on onnellisuuden rakentajana? Teemaa pohditaan kouluarkkitehtuurin, kaupunkitilan, värien ja asumisen näkökulmista.

Arkkitehtuurin päivä 2018
3.2. klo 11-16
Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki

Ikebana – asetelmia lasimaljakoissa

Ikebanataiteilijoiden Liisa Nurmisen ja Jyrki Setälän johdolla galleria Mafka&Alakoskelle rakentuu näyttely kukka-asetelmista ikebanistien itse suunnittelemissa lasimaljakoissa. Maljakot ovat suupuhaltaneet lasitaiteilija Marja Hepo-aho ja lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski.

Ikebana – asetelmia lasimaljakoissa
1.-4.2.
Galleria Mafka&Alakoski
Iso Roobertinkatu 19, Helsinki

Onar Sample Sale 

Maailmallakin huomatun helsinkiläismerkki Onarin mallikappaleiden myyntitapahtuma Erottajan lippulaivamyymälässä. Vaatteita ja asusteita alennetuin hinnoin. 

Onar Sample Sale
29.1.-3.2. ma-pe klo 11-19, la 11-17
Erottajankatu 9, Helsinki

HAM Helsinki: Ola Kolehmainen – Pyhiä tiloja

Valokuvasarja Pyhiä tiloja sai alkunsa Kolehmaisen kuvatessa Istanbulissa arkkitehti Mimar Sinanin suunnittelemia moskeijoita. Koko uransa modernia ja nykyarkkitehtuuria materiaalinaan käyttäneen Kolehmaisen teokset perustuvat nyt ensimmäistä kertaa historialliseen arkkitehtuuriin. Pyhien tilojen kuvissa perspektiivi ja arkkitehtuuri on pilkottu osiin ja koottu uudelleen.

Ola Kolehmainen: Pyhiä tiloja
4.3. saakka
HAM Helsinki
Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki

Korutaiteilijoiden kertomaa: Björn Weckström

Taiteilija Björn Weckström kertoo omin sanoin uransa huippuhetkistä sekä taiteellisesta työskentelystään. Suomen Kellomuseon Suomalainen Koru -näyttelyssä esitellään Weckströmin tuotantoa. Näyttely on auki 8.4.2018 asti.

Korutaiteilijoiden kertomaa: Björn Weckström
16.2. klo 17.30-19
WeeGee Näyttelykeskus, Suomen Kellomuseo
Ahertajantie 5, Helsinki