Weekly Pics: Julius Oförsagd

Weekly Pics -sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen ja juhlaan. Arctic Design Weekin tuottaja Julius Oförsagd kuvasi Weeklylle vuotensa kiireisimmän viikon maailman pohjoisimmalta muotoilufestivaalilta.

It’s time to start the show! Arctic Design Week  on jo vuosia startannut aamulla klo 08.35 Lapin Radion eli Yle Rovaniemen studiosta. Tuottaja mikrofonin takana.

Designviikon ensimmäisenä iltana koettiin yllätysavajaiset, kun joukko japanilaisia valtasi Taito Lapin käsityömyymälän ja avasi sinne Rovaniemi-Yamaguchi –yhteistyönäyttelyn. Rovaniemihan alkaa olla hyvin kansainvälinen kaupunki.

Luovuus ja kaaos kuuluvat yhteen? Ainakin sekasortoinen tuotantotoimisto ja festivaali kuuluvat yhteen. Uuteen MISHMASH-seminaarin konseptiin kuuluu muuten se, että kaikki laitetaan sekaisin ja käännetään ympäri. Seminaariväki sai tuolitkin vasta seminaarin puolessa välissä.

Mies nutukkaissa. Arktista muotoilua parhaimmillaan.

MISHMASH:in osallistujat pääsivät Puolustusvoimien Jääkäriprikaatin vieraaksi. Söimme illallisen taivasalla, testasimme miten pimeänäkölaitteet toimivat, kävimme telakuorma-autoajelulla ja yö menikin puolijoukkueteltassa. Lumiluolat oli kaivettu valmiiksi.

Arctic Design Week järjestettiin nyt kymmenen kerran. Designviikko on iso ponnistus joka ei onnistuisi ilman yhteistyökumppaneita tai kymmeniä apuna olleita opiskelijoita. Nyt on aika laittaa seuraava vaihde silmään ja suunnata rohkeasti toiselle vuosikymmenelle.

Arctic Design Week järjestetään seuraavan kerran keväällä 2019.